SIMOND

Klimschoenen Klimb turquoise

€64,99
Ref. : 8756745

Onze productontwikkelaars ontwierpen deze klimschoenen in samenwerking met kliminstructeurs. Ideaal om te leren klimmen en er beter in te worden.

Ben je op zoek naar een comfortabele klimschoen die bijzonder slipvast is? Deze schoen biedt je precies wat je nodig hebt, dankzij de Vibram-zool in XS grip.

Kleur: Staalgrijs / GRIJSBLAUW / Beetroot

  • 36 undefined
  • 37 undefined
  • 38 undefined
  • 39 undefined
  • 40 undefined
  • 41 undefined
  • 42 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Pascomfort

Schuim aan hiel en tong voor meer comfort.

Grip

Vibram XS Grip-rubber vooraan, voor slipvastheid en precisie.

Makkelijk te openen / sluiten

Dubbele omgekeerde klittenband om nauwkeurig aan te spannen om de voet.

Technische informatie

Model van de klimschoen

Het model van deze klimschoen is vrij recht, met weinig kromming. Zo sluit de schoen aan bij de bouw van de voet en is hij heel comfortabel.
Hij blijft nauwkeurig dankzij het profiel vooraan.

Over de zool

Vibram® XS Grip-rubber van 4 mm
XS Grip is een soepel rubber met een uitstekende grip, vooral op platte of afgeronde grepen.

SLIJTAGE VAN DE ZOOL

Wist je dat? Het rubber slijt sneller af als het meer grip geeft, vooral in klimzalen. Daarom besloten we een beroep te doen op Vibram, een bedrijf dat al sinds 1937 erkend wordt als specialist in de markt, om voor deze schoenen zorgvuldig een rubber te kiezen met een perfect evenwicht tussen grip en slijtvastheid.
Uit onze tests is gebleken dat het rubber aan de voorkant en/of de bovenkant zes maanden meegaat. Soms zelfs nog iets langer, afhankelijk van hoe je je voeten zet.

EEN SLIJTAGE-INDICATOR OM JE SCHOENEN TIJDIG TE LATEN VERZOLEN

We kozen voor een slijtage-indicator in het rubber zodat je tijdig weet wanneer je je schoenen moet laten verzolen en ze niet beschadigt.
De slijtage-indicator is zichtbaar wanneer 2/3 van het rubber versleten is, zodat je nog wat tijd hebt om een afspraak te maken om je schoenen te laten verzolen.

Na het verzolen van je schoenen zul je de slijtage-indicator niet meer zien, omdat hij in het oorspronkelijke rubber is gebruikt.

VERZOLEN BIJ DECATHLON

Is je zool versleten? Gooi je klimschoenen dan vooral niet weg.
Loop binnen in een van onze Decathlon-winkels om je schoenen te laten verzolen. Zo kun je weer gaan klimmen met schoenen die al aan je voeten zijn aangepast.
Let op: laat je schoenen verzolen zodra je ziet dat het kunstleer door het rubber komt. Als het kunstleer beschadigd is, kan de schoen niet meer worden verzoold.

De maat kiezen

Beginnende klimmers raden we aan hun gewone schoenmaat te nemen. Je tenen moeten de voorkant van de klimschoen net raken, maar zonder dat het pijn doet.
Meer gevorderde klimmers kiezen beter voor schoenen die iets strakker zitten dan hun gewone schoenmaat (1/2 tot 1 maat kleiner). Je schoenen mogen echter geen pijn doen, om soepel te kunnen bewegen, kracht te zetten en je evenwicht te bewaren.

Onderhoudsadvies

Allereerste tip: stop je klimschoenen nooit (echt nooit) in de wasmachine. De temperatuur en de draaiende bewegingen van de machine kunnen ze beschadigen. Maak ze schoon met de hand, ofwel met een goed natte spons en schoon water ofwel met een sopje (Marseillezeep) en laat drogen aan de lucht, bij constante temperatuur. Laat klimschoenen nooit drogen op een radiator of in de volle zon.

GEWICHT VAN DE KLIMSCHOEN

478 g in maat 41.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Buitenzool van 100% Synthetisch rubber Bovenwerk van de schoen 40% Polyurethaan, 40% Polyamide, 20% Polyester Binnenkant van 100% Polyester

Goedgekeurd door

onze technische partners en onze community van klimmers en klimsters

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Klimschoenen Klimb turquoise
Klimschoenen Klimb turquoise
Klimschoenen Klimb turquoise
Klimschoenen Klimb turquoise

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook