OXELO

Kinderskates Play3 blauw/rood

€27,99
Ref. : 8366197

Wil je kind leren skaten? Deze skates zijn perfect om de motoriek en het evenwicht te trainen!

De perfecte skates om op een rustige snelheid te leren skaten! De kleinste maten bevatten een steunset om je kind snel op weg te helpen.

Kleur: Donker indigoblauw / BLAUW / ROOD

Maattabel
  • 26/28 undefined
  • 28/30 undefined
  • 30/32 undefined
  • 32/34 undefined
  • 34/36 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Pascomfort

Uitneembare boot in schuim voor meer comfort.

Glij kwaliteit

De lagers zijn aangepast om in het begin niet te veel snelheid te maken.

Voetsteun

Goede ondersteuning van de enkels dankzij de plastic schaal en de buckles.

Verstelbaar

Tot 3 maten verstelbaar, groeit dus mee met je kind.

Technische informatie

Tips voor de veiligheid?

We raden het totaalpakket aan: helm, elleboog-, knie- én polsbeschermers. Want uiteindelijk weet je toch niet vooraf hoe je zult vallen en welk lichaamsdeel je mogelijk bezeert ...

Een beetje technische uitleg: over wielen en lagers ...

Bij skates voor gevorderden spreekt men van lagers ABEC 1 tot 7, maar bij deze skates zijn de lagers aangepast aan beginners, zodat ze zich geleidelijk en in alle veiligheid kunnen leren voortbewegen op wielen. Kort samengevat kun je stellen dat deze skates niet zo hard gaan. De wieltjes zijn 63 mm groot.

Hoe verstel ik de maat van de kinderskates?

Zie je het kleine lipje aan de voorkant van de boot? Dat zet je met klittenband vast op het gewenste cijfer. 1 voor de kleinste maat, 2 voor de middelste maat en 3 voor de grootste maat. De voorvoet krijgt dan meer ruimte en de skate wordt tot 2 maten groter. Slim, toch?

De skates Play3, al 8 jaar gedragen door beginnende skaters :)

Acht jaar al, daar zijn we behoorlijk trots op! Vooral omdat we aan de hand van jullie feedback de skates geregeld verbeteren. Jullie brachten ons bijvoorbeeld op het idee van een steunset: een schroefje waarmee we 2 wieltjes achteraan zetten, een beetje zoals bij een driewieler. Dat gaat heel eenvoudig en maakt de eerste skatesessies een stuk makkelijker. En onlangs hebben we ook de buckles verbeterd. Kortom: dank daarvoor!

Wieltjes en remmen in rubber ... of in plastic?

In tegenstelling tot plastic, dat schuift maar niet afremt, biedt het rubber van de wielen van 63 mm een goede grip: zo kan je kind skaten zonder weg te glijden bij het afzetten en ook doeltreffend remmen. Bovendien verslijt rubber trager dan plastic. Onze Oxelo-teams dragen veiligheid hoog in het vaandel, en dat voor elk kind, of het nu al heel goed kan skaten of (nog) niet. Daarom hebben we ervoor gekozen om al onze kinderskates uit te rusten met wieltjes en remmen in rubber en niet in pvc.

Skates repareren of onderhouden?

Je vindt wielen in verschillende maten (we hebben zelfs wieltjes die licht geven), remmen en ook compatibele schroeven op onze website en in het atelier van je Decathlon-winkel. Je kunt alles heel makkelijk zelf monteren.
Aarzel niet om even te kijken naar onze tips en tutorials op het YouTube-kanaal van Oxelo: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Hoe kun je ervoor zorgen dat de wielen langer meegaan?

Niet alle wielen slijten even snel, dit hangt af van de plaats waar ze gemonteerd zijn op het frame. Aarzel dus niet om ze geregeld van plaats te wisselen.
Op de binnenkant van elk wieltje zie je 7 ringen staan. Wanneer het wiel is afgesleten tot de eerste ring is het aan vervanging toe.

Hoe worden onze skates getest?

Al onze skates worden in een laboratorium getest. We doen tests om na te gaan of de skates voldoen aan de Europese normen voor het gebruik, maar ook slijtagetests.
Die tests worden aangevuld met praktijktests, via metingen of op basis van ervaringen van testpersonen. Het resultaat: een getest en goedgekeurd artikel.Ook door de riders van onze partner-skateclubs!

Optionele steunset (ref 8282768)

De steunset (schroevenset) kan worden gebruikt op elke maat van de PLAY3- en PLAY5-skates. Hiermee kun je starten met skaten met de wielen in een driehoeksopstelling: een goede manier om de stabiliteit te verhogen voor de eerste tochtjes, zodat je kind snel vertrouwen krijgt.
Die set is voorgemonteerd op de PLAY3-skates in maat 26/28.

Garantie

2 jaar behalve op slijtageonderdelen (wiel/lager, remblokje)

Gewicht

26/28 : 1.332 kg
28/30 : 1.41 kg
30/32 : 1.462 kg
32/34 : 1.49 kg
34/36 : 1.546 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Behuizing 50% Polyurethaan, 50% Polypropyleen Buitenkant van 70% Polyester, 30% Polypropyleen Binnenkant van 75% Polyester, 25% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bewaar je skates op een droge plek bij een gematigde temperatuur. Na gebruik niet laten drogen in de buurt van een warmtebron of vuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Norm EN13843B (max 60 kg), behalve 26/28: norm EN71 (max 20 kg)

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook