Hockeyschoenen voor kinderen laag tot gemiddeld intensief DT100 blauw

39,99

Kleur:

Navyblauw / Groenblauw / Koraalrood

Maat:

Maattabel

Voor kinderen die laag tot gemiddeld intensief hockey spelen

Een ideale hockeyschoen van DITA voor kinderen die starten met hockey.

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Kegelvormige noppen in het midden van de zool.

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Fit

Tussenzool in soft EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet

Pascomfort

Foam binnenzool.

Bescherming tegen schokken

De buitenzool loopt omhoog voor de tenen.

Demping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: rubber met kegelvormige noppen voor de grip. Vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, een directionele PAD om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: uit soepel EVA, om de schokken te dempen. / De buitenzool loopt omhoog voor de tenen./ Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: stijf en in PU zodat de voet goed vast zit; binnenkant: schuimstof met 3D-mesh voor comfort en ventilatie / Bovenwerk: PU en 3D-mesh aan de neus voor ventilatie; binnenkant: mesh voering en schuim voor comfort en ademend vermogen / Hielpand: embossed PU-insert om de voet te ondersteunen, Tong: schuim met mesh / Binnenzool: plat en in foam./ platte veters.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontwikkeld voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die schoenen zijn ontworpen voor kleinere gestaltes en smallere voeten.Sommige vrouwen met een kleine schoenmaat hebben de neiging bij de kinderschoenen te gaan kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de lichaamsbouw van een volwassen vrouw.

Welke maat/model kiezen?(vervolg)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeysokken aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen.Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen tegen de impact van de bal, en de zool biedt slipvastheid op de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

Het merk Dita werd in 1891 opgericht in Pakistan door Dhr. Allah Dita, toen het moderne hockey ontstond. Dita ligt aan de basis van een reeks mooie innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Het merk kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en richt zich op getalenteerde, creatieve spelers. Zoals Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Häner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 80% Polyurethaan, 20% Polyethyleentereftalaat (PET) Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 75% EVA, 25% Rubber

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtige doek. Laat drogen aan de lucht.Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

TESTS

Al onze schoenen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

Goedgekeurd door

Jill Boon (België), Berta Bonastre (Spanje), Thomas Briels (België) en Victor Charlet (Frankrijk)

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN