Productvoordelen

Balgevoel

Een standaard holle pvc-bal. Gemiddelde hardheid.

Snelheid

Gladde toplaag, voor een stabiel baltraject op zandvelden

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Rotatiegevormd pvc. Hol. Glad oppervlak.Soft.

Gewicht en diameter

gewicht: 156 g; diameter: 71,3 mm

FIH-norm voor gewicht en diameter

Volgens de FIH-normen moet een hockeybal een diameter tussen 71,3 en 74,8 mm hebben en een gewicht tussen 156 g en 163 g. Je hebt 'mini'-ballen, die de standaardmaat hebben maar wat lichter zijn en gebruikt worden om kinderen te leren hockeyen, en dan heb je ook 'street'-ballen, die kleiner en lichter zijn en die je gebruikt om in de tuin, op straat of thuis te spelen.

Hoe wordt een hockeybal gemaakt?

Een hockeybal is gemaakt van kunststof en hol of vol vanbinnen. De topballen hebben een kern van kurk of rubber. Afhankelijk van de samenstelling van de kunststof en van de kern voelt een bal harder of zachter aan, en stuit hij meer of minder. Het oppervlak van de bal is glad of met kleine kuiltjes, dimples genoemd.

Welke bal voor welk veld?

Een gladde bal is ideaal voor zandvelden. Dimpleballen zijn dan weer bedoeld voor watervelden. Die zorgen immers voor een betere hechting op het veld en met de stick.

Trainings- of wedstrijdbal?

Ten opzichte van trainingsballen bieden wedstrijdballen wat meer kwaliteit op het vlak van gevoel, trajectvastheid en snelheid.

Ontwikkeling

Dita is opgericht in 1891 door Dhr. Allah Dita in Pakistan, in de begindagen van de sport. Het merk stond aan de wieg van heel wat innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Dita kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en ontwikkelt producten die een creatief en kwalitatief spel bevorderen. Zoals we dat kennen van Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Häner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Verkrijgbare maat

NO SIZE |

Garantie

2

Gewicht

2.112 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofddeel: 100.0% Polyvinylchloride

Reviews

Bekijk ook