KOROK

Gladde hockeybal FH100 light veelkleurig

€5,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8826060

We ontwikkelden deze bal met een lager gewicht dan een standaardbal zodat jonge kinderen van hockey kunnen proeven.

Een lichtere bal voor jonge kinderen die op een zandingestrooid veld beginnen te trainen

Aantal:

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Balgevoel

Lager gewicht maar standaardafmetingen. Geschikt voor jonge kinderen

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Rotatiegevormd pvc. Hol. Glad oppervlak.Lager gewicht maar standaardafmetingen. Extra soft.

Gewicht en diameter

gewicht: 100 g; diameter: 71,3 mm

Goedgekeurd door onze atleten

Laura Nunnink [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, Europees kampioen in 2017, 2019 en 2021, wereldkampioen in 2022, vice-olympisch kampioen in Rio, olympisch kampioen in 2020 en speelster bij HC Den Bosch (Nederland)], Jill Boon [ex-aanvoerder en 302 caps bij de Belgische nationale ploeg, olympische deelname (Londen 2012), speelster bij Royal Racing Club de Bruxelles (België)]; Berta Bonastre [ex-speelster bij de Spaanse nationale ploeg, bronzen medaille wereldbeker 2018 en EK 2019

Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)

aanvoerder van Oranje-Rood (Nederland)], Terrance Pieters [speler bij de Nederlandse nationale ploeg en speler bij Kampong (Nederland)], Victor Charlet [aanvoerder van de Franse nationale ploeg, speler bij de Waterloo Ducks (België), wereldbeker 2018, 2023] en Mattéo Desgouillons [speler bij de Franse nationale ploeg, speler bij La Gantoise (België), wereldbeker 2023]

FIH-norm voor gewicht en diameter

Volgens de FIH-normen moet een hockeybal een diameter tussen 71,3 en 74,8 mm hebben en een gewicht tussen 156 g en 163 g. Je hebt 'mini'-ballen, die de standaardmaat hebben maar wat lichter zijn en gebruikt worden om kinderen te leren hockeyen, en dan heb je ook 'street'-ballen, die kleiner en lichter zijn en die je gebruikt om in de tuin, op straat of thuis te spelen.

Hoe wordt een hockeybal gemaakt?

Een hockeybal is gemaakt van kunststof en hol of vol vanbinnen. De topballen hebben een kern van kurk of rubber. Afhankelijk van de samenstelling van de kunststof en van de kern voelt een bal harder of zachter aan, en stuit hij meer of minder. Het oppervlak van de bal is glad of met kleine kuiltjes, dimples genoemd.

Welke bal voor welk veld?

Een gladde bal is ideaal voor zandvelden. Dimpleballen zijn dan weer bedoeld voor watervelden. Die zorgen immers voor een betere hechting op het veld en met de stick.

Trainings- of wedstrijdbal?

Ten opzichte van trainingsballen bieden wedstrijdballen wat meer kwaliteit op het vlak van gevoel, trajectvastheid en snelheid.

Ontwikkeling

Deze bal werd ontwikkeld door ons productontwikkelingsteam, stuk voor stuk enthousiaste hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modelmakers, stilisten, prototyping en labmedewerkers), in samenwerking met onze atleten (zoals Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Manuela Urroz, Thomas Briels, Victor Wegnez, Terrance Pieters, Victor Charlet en Mattéo Desgouillons)

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Maat

NO SIZE |

Garantie

2

Gewicht

0.144 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Kleine bal: 100.0% Polyvinylchloride

TESTS

Al onze ballen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

Goedgekeurd door

Jill Boon (België), Lucie Breyne (België), Tiphaine Duquesne (België), Judith Vandermeiren (België), Berta Bonastre (Spanje), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Nederland), Esme Burge (Engeland), Thomas Briels (België), Victor Wegnez (België), Terrance Pieters (Nederland), Victor Charlet (Frankrijk) en Mattéo Desgouillons (Frankrijk)

ONDERHOUDSADVIES

Drogen in de droogtrommel mogelijk. - Normale temperatuur, maximale trommeluitlaatluchttemperatuur 80°C.

Strijken bij een maximale zoolplaattemperatuur van 200°C.

Maximale wastemperatuur van 70°C. - Normale behandeling.

Strijken bij een maximale zoolplaattemperatuur van 150°C.

Maximum wastemperatuur van 30°C. - Zeer matige behandeling.

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook