Nieuw
Fleece onderhandschoenen voor bergtrekking MT100
Fleece onderhandschoenen voor bergtrekking MT100
Fleece onderhandschoenen voor bergtrekking MT100

Fleece onderhandschoenen voor bergtrekking MT100

3,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Ons team van enthousiaste trekkers ontwikkelde deze warme en stevige onderhandschoenen van gerecycled polyester voor trektochten in fris weer

Het fleece gaat lang mee en biedt de nodige warmte tijdens de tussenseizoenen.Aansluitend model zodat de handschoenen goed blijven zitten

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Dikke fleece van 160 g/m² Warmtescore 1/5

Ademend vermogen

Polyester tricot laat de waterdampen ontsnappen zodat je handen droog blijven

Handigheid

Onderhandschoenen waarmee je vlot voorwerpen hanteert. Let op: NIET GELEIDEND

Droogtijd

Door de fleecestof drogen deze onderhandschoenen heel snel aan de lucht

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe wordt de gebruikstemperatuur gemeten?

Al onze handschoenen worden in het lab getest op een thermische hand. De minimale gebruikstemperaturen (aanbevolen en limiettemperatuur) werden bepaald na tests met een panel van 23 testpersonen, die wandelden aan temperaturen van 5 °C tot -20 °C bij een windsnelheid van 10 km/u. Die temperaturen zijn alleen geldig in beweging.De handschoenen Trek 100 halen een warmtescore van 1 op 5.Aanbevolen temperatuur: 8°C
Uiterste gebruikstemperatuur: 3°C

Hoe kun je je handen goed beschermen tegen de kou?

Door het laagjesprincipe toe te passen, kan je je handen nog beter warm houden. Met onderhandschoenen creëer je verscheidene luchtlagen rondom je handen die doeltreffend isoleren tegen de kou. Daarom is het belangrijk dat je je handschoenen groot genoeg neemt, zodat ze niet te strak om je vingers zitten. Als ze knellen, vermindert immers de bloedcirculatie in de vingers waardoor die niet warm kunnen blijven.

Hoe helpt geschikte kleding om je handen warm te houden?

Een lichaam in beweging produceert warmte, die wordt vastgehouden dankzij het isolerend vermogen van de kleding. Indien je kleding onvoldoende isoleert, koelt je lichaam af en vermindert het de bloedtoevoer naar de lichaamsuiteinden (waaronder je handen) om je romp warm te houden. Je kleding kan dus een rol spelen bij het optimaal warm houden van je handen.

Wat is de vingerbeweeglijkheid van een handschoen?

De behendigheid van een handschoen verwijst naar het vermogen om er gemakkelijk voorwerpen mee te hanteren. Onze onderhandschoenen kregen in het lab een score op een schaal van 1 tot 5. Hoe dichter die score bij 5 ligt, hoe meer je behendigheid met de handschoenen die met blote handen benadert.
Deze fleece onderhandschoenen kregen een behendigheidsscore van 4/5.
In het bijzonder het gemak waarmee je je jas open- en dichtritst met deze onderhandschoenen werd getest.

Aanvullende informatie over duurzame ontwikkeling

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Opbergen op een schone en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest in de praktijk. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN