Elastische martingaal voor paarden en pony's donkerbruin

34,99
Kleur: BRUIN
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, zelf ruiters, ontwierpen deze elastische martingaal om een paard te corrigeren dat het hoofd te vaak optilt.

Op zoek naar een elastische martingaal voor je paard? Dankzij de dikke en sterke elastieken controleert deze martingaal het hoofd van je paard, zonder het te blokkeren.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Tactiele efficiëntie

De elastische vork reageert en rekt uit volgens wat je paard doet.

Instelbaar

Veel verstelmogelijkheden: karabijnhaak voor singel, halsriem, vork.

Gebruiksgemak

De ringen van de martingaal kunnen open en kan je vastklikken aan de teugels.

TECHNISCHE INFORMATIE

Model

Deze martingaal is verkrijgbaar in twee maten: CS voor D-pony's en kleine paarden, FS voor paarden.

Afstelling

Dit model heeft veel verstelmogelijkheden. De singel kan je makkelijk vastmaken dankzij een karabijnhaak. Die kan je er ook afhalen als je hem niet gebruikt. De martingaal is verstelbaar dankzij een schuifsysteem tussen de halsriem en de onderkant van de vork. Je kan de lus verschuiven om de gewenste aanspanning te krijgen.

Onze tips om je martingaal af te stellen

Een slecht afgestelde martingaal hindert het paard in zijn bewegingen. We raden dus aan om even de tijd te nemen om de juiste afstelling te vinden voor je met de training start. De lengte van de vork wordt meestal ingesteld op 2/3 van de hals. Je kan de afstelling verfijnen door de lus te gebruiken die de twee elastieken verbindt. Om ongevallen te voorkomen, controleer je of de halsriem en singellus goed zijn aangespannen, echter zonder te knellen: een loshangende martingaal is erg gevaarlijk.

Onderhoudsadvies

Om je martingaal lang mooi te houden, raden we aan hem geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer hydrateren met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kan je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Gebruiksgemak

De vork heeft twee ringen die je kan vastklikken. Je hoeft je teugels niet los te maken, de ringen zijn in een oogwenk vast te klikken. Op dezelfde manier is de bevestiging voor de singel vast te klikken dankzij een uiterst sterke en afneembare karabijnhaak.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Runderleer Elastische strook 95% Rubber, 5% Polyamide Gespen 100% Roestvrij staal

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Elastische martingaal voor paarden en pony's donkerbruin
Elastische martingaal voor paarden en pony's donkerbruin

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN