Donsjas met capuchon voor bergtrekking MT100 heren -5°C

59,99
Kleur: Donker Kakibruin
Maat: Maattabel

Deze donsjas met capuchon is gevuld met RDS-gecertificeerd(e) dons en veren, en houdt je warm tijdens je trektochten bij fris weer! Tot -5°C in rust en 5°C in activiteit.

Deze warme, lichte donsjas met kap is ook de meest compact samndrukbare in ons assortiment. Met deze donsjas win je plaats in je rugzak en ga je met minder gewicht op pad.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comfortabel tussen 5°C en -5°C. Ethisch verantwoord RDS-dons met een vulkracht van 800 cuin

Compactheid

Gemakkelijk op te vouwen in de linkerzak dankzij een tweewegsrits

Afparelend vermogen

De buitenstof kreeg een oppervlaktebehandeling zonder pfc's zodat water niet doordringt

Slijtvastheid

Buitenstof 100% polyamide van 35 g/m2. 15 denier.

Zakken

2 steekzakken met rits.

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 290 g in maat L.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Welk warmteniveau heeft deze donsjas?

De comforttemperatuur van deze jas, gedragen als derde laag, werd bepaald door middel van een gestandaardiseerde test in een klimaatkamer en bedraagt -5°C.
De pop droeg een synthetisch shirt met lange mouwen en een lichte fleece. De test werd uitgevoerd met een gesimuleerde windsnelheid van 5 km/u. We hebben dit model ook 'in stilstand' getest. in dat geval is de comforttemperatuur +5°C.

De voordelen van een vulling met eendendons en -veren

Dons blijft volumineus en biedt daardoor 3 voordelen voor bergsporten:

- Thermische isolatie dankzij de lucht die wordt vastgehouden door het dons en de veren.
- Superlicht: bij een gelijk isolatievermogen is dons lichter dan een synthetische wattering. Zo is je rugzak lichter.
- Zeer compact samendrukbaar.

Hoe meet je de vulkracht van een dons-verenvulling?


De vulkracht bepaalt hoe goed het dons isoleert doordat het een bepaald volume lucht vasthoudt. Het wordt uitgedrukt in CUIN.
Dus hoe volumineuzer het dons (= hoe hoger de CUIN-waarde), hoe meer lucht het vasthoudt en hoe beter het bijgevolg isoleert.
De donsjas met een vulling van 85% dons en 15% veren heeft een gegarandeerde vulkracht van minstens 800 cuin (Europese norm).

WAT BETEKENT RDS-GECERTIFICEERD?

RDS of "Responsible Down Standard" is een wereldwijd certificaat dat door een onafhankelijke instelling wordt uitgereikt aan merken die zich er vrijwillig voor opgeven.
Dit label garandeert dat de herkomst van het dons overeenstemt met onze verbintenissen rond verantwoorde materialen.Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van ganzen en eenden die gekweekt worden voor hun vlees en die geplukt worden na het slachten.

Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht en warm. We raden echter aan om bij regen een waterdichte jas over je donsjas te dragen.
Een stof wordt waterafstotend gemaakt door de buitenkant ervan te behandelen, maar door het dragen kan die coating afslijten.
We raden aan om bij elke wasbeurt de jas opnieuw waterafstotend te maken.

Hoe een donsjas onderhouden?

Je kunt deze donsjas de hele winter door dragen, dus zal hij beslist vroeg of laat gewassen moeten worden. Maar hoe minder je hem wast, hoe beter hij zijn isolerende en waterafstotende werking behoudt.
Samengevat:
1/ Wassen in de machine met een wasmiddel voor dons of technische sportkleding, op 30°C met 2 of 3 tennisballen. Centrifugeren op laag toerental.

2/ Drogen in de droger op katoenprogramma, met 2 of 3 tennisballen, 2 tot 3 keer te herhalen totdat de jas volledig droog is.

Hoe de jas opnieuw waterafstotend maken?

Gebruik nadat je de jas hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel om de buitenstof weer waterafstotend te maken.Zo vernieuw je het waterafstotende vermogen van je kledingstuk, zodat het beter beschermt en langer meegaat.

Een scheurtje? Zo repareer je je jas

Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je donsjas komen! Het goede nieuws is dat je het scheurtje kunt repareren en vermijden dat het groter wordt of dat er veertjes uit je jas komen.

Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! Ga naar een atelier in een van onze winkels waar onze medewerkers je donsjas kunnen herstellen met een speciale patch.

Gewicht van de vulling

XS: 70 g
S: 76 g
M: 81 g
L: 87 g
XL: 94 g
2XL: 100 g
3XL: 112 g.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Onderlaag 85% Grijze eendendons, 15% Grijze eendenveren Fles/Lichaam 100% Polyamide Trapas 100% Polyamide Binnenlaag 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Bewaren op een kleerhanger, op een droge plek.
Niet opgeplooid in de binnenzak opbergen

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor bergtochten bij regenweer

TESTS

10 trekkers (5 mannen en 5 vrouwen) die geen deel uitmaken van Forclaz, hebben deze donsjas uitgetest tijdens een bergtocht van een week in november 2016, in de streek rond de Mont Blanc. Op basis van hun feedback konden we deze donsjas goedkeuren voor bergtrekking.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Donsjas met capuchon voor bergtrekking MT100 heren -5°C
Donsjas met capuchon voor bergtrekking MT100 heren -5°C
Donsjas met capuchon voor bergtrekking MT100 heren -5°C

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN