Dimple hockeyballen FH510 wit 20 stuks

€99,99

Voor trainingen en wedstrijden op watervelden

De kleine kuiltjes in het oppervlak zorgen ervoor dat de bal goed rolt op watervelden

Kleur:

Sneeuwwit

Thuisbezorging:

Beschikbaar
Ophalen in de winkel

PRODUCTVOORDELEN

Balgevoel

Holle bal in soft pvc.

Snelheid

Dimpleprofiel, om goed te rollen op watervelden

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Rotatiegevormd pvc. Hol. Met dimples voor een betrouwbaar traject op watervelden.

Gewicht en diameter

gewicht: 160 g; diameter: 74,8 mm

Goedgekeurd door onze atleten

Laura Nunnink [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, Europees kampioen in 2017, 2019 en 2021, wereldkampioen in 2022, vice-olympisch kampioen in Rio, olympisch kampioen in 2020 en speelster bij HC Den Bosch (Nederland)], Jill Boon [voormalig aanvoerdster en 302 caps bij de Belgische nationale ploeg, olympische deelname (Londen 2012), speelster bij Royal Racing Club de Bruxelles (België)]; Berta Bonastre [voormalig speelster bij de Spaanse nationale ploeg, bronzen medaille op de wereldbeker 2018 en het Europees kampioenschap in 2019

Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)

aanvoerder van Oranje-Rood (Nederland)], Terrance Pieters [speler bij de Nederlandse nationale ploeg en speler bij Kampong (Nederland)], Victor Charlet [aanvoerder van de Franse nationale ploeg, speler bij de Waterloo Ducks (België), wereldbeker 2018, 2023] en Mattéo Desgouillons [speler bij de Franse nationale ploeg, speler bij La Gantoise (België), wereldbeker 2023]

FIH-norm voor gewicht en diameter

Volgens de FIH-normen moet een hockeybal een diameter tussen 71,3 en 74,8 mm hebben en een gewicht tussen 156 g en 163 g. Je hebt 'mini'-ballen, die de standaardmaat hebben maar wat lichter zijn en gebruikt worden om kinderen te leren hockeyen, en dan heb je ook 'street'-ballen, die kleiner en lichter zijn en die je gebruikt om in de tuin, op straat of thuis te spelen.

Hoe wordt een hockeybal gemaakt?

Een hockeybal is gemaakt van kunststof en hol of vol vanbinnen. De topballen hebben een kern van kurk of rubber. Afhankelijk van de samenstelling van de kunststof en van de kern voelt een bal harder of zachter aan, en stuit hij meer of minder. Het oppervlak van de bal is glad of met kleine kuiltjes, dimples genoemd.

Welke bal voor welk veld?

Een gladde bal is ideaal voor zandvelden. Dimpleballen zijn dan weer bedoeld voor watervelden. Die zorgen immers voor een betere hechting op het veld en met de stick.

Trainings- of wedstrijdbal?

Ten opzichte van trainingsballen bieden wedstrijdballen wat meer kwaliteit op het vlak van gevoel, trajectvastheid en snelheid.

Ontwikkeling

Deze bal werd ontwikkeld door ons productontwikkelingsteam, stuk voor stuk enthousiaste hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modelmakers, stilisten, prototyping en labmedewerkers), in samenwerking met onze atleten (zoals Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Manuela Urroz, Thomas Briels, Victor Wegnez, Terrance Pieters, Victor Charlet en Mattéo Desgouillons)

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofddeel 100% PVC (Polyvinylchloride)

TESTS

Al onze ballen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

Goedgekeurd door

Jill Boon (België), Lucie Breyne (België), Tiphaine Duquesne (België), Judith Vandermeiren (België), Berta Bonastre (Spanje), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Nederland), Esme Burge (Engeland), Thomas Briels (België), Victor Wegnez (België), Terrance Pieters (Nederland), Victor Charlet (Frankrijk) en Mattéo Desgouillons (Frankrijk)

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden