Bergwandelschoenen voor heren waterdicht MH100 Mid zwart

€59,99

8553119

We ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe wandelt. Hij heeft alles om je ten volle te laten genieten van de bergen.

Deze wandelschoenen bieden alles wat je zoekt in een bergschoen: een zool met veel grip, veel steun dankzij het halfhoge, waterdichte bovenwerk, een steenkap vooraan en demping over de hele lengte.

Kleur:

ZWART / Blauwgrijs / Leisteengrijs

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Antislip rubberzool met profiel van 4 mm.

Bescherming tegen schokken

Rubberen teenkap om je te beschermen tegen stenen.

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan: je voeten blijven 3 uur lang droog, in alle weer

Voetsteun

Hoog model. Blokkeerhaakjes om de spanning van de veters mooi te verdelen

Demping

Tussenzool in EVA voor demping over de hele lengte van de voet.

Lichtgewicht

440 g per schoen in maat 43

TECHNISCHE INFORMATIE

HOE VAAK EN HOE INTENSIEF WANDEL JE?

We delen onze producten in naar hun prestaties en functies. Zo onderscheiden we 3 verschillende niveaus voor bergwandelen:
- Occasioneel: een tiental wandelingen per jaar van 3 tot 4 uur, korter dan 10 km en met minder dan 700 hoogtemeters.
- Regelmatig: een twintigtal hikes per jaar. 4 tot 6 uur, 10 tot 20 km, en met 700 tot 1200 hoogtemeters per wandeling.
- Intensief: meer dan twintig tochten per jaar. Langer dan 6 uur, meer dan 20 km, en met 1200 tot 2000 hoogtemeters per wandeling.

DUURZAAM ONTWIKKELD

De stof voor de voering van de manchet van deze schoenen en voor de bekleding van de binnenzool is geverfd aan de bron. Zo houden we de ecologische voetafdruk klein. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

ZOOL MET VEEL GRIP

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label. Om dat label te verdienen, moet de schoen labtests doorstaan om de grip op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat) te beoordelen. Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km

WATERDICHTHEIDSTEST

In ons lab plaatsen we de schoen, half onder water, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoe lang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden.
Daarna controleren we op het terrein en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

Om je voeten langer droog te houden, is het aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpelend van water, maar ook tegen steentjes, zand...

We raden je ook aan om je schoenen twee keer per jaar opnieuw te behandelen met een impregneerspray (die vind je op onze website). Zo herstel je de oorspronkelijke waterafstotend- en vlekbestendigheid.

WELKE MAAT KIEZEN?

Het komt er vooral op aan dat je meerdere maten en modellen probeert, zodat je schoenen vindt die helemaal bij je passen!
Je kunt een maatje groter dan je gebruikelijke schoenmaat nemen, om te voorkomen dat je tenen tegen de voorkant stoten in een afdaling. Voorwaarde is wel dat je voeten niet kunnen schuiven.
Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankoopadvies / Hoe pas je schoenen?

In bepaalde Decathlon-winkels vind je een testparcours.
1. Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen. 2. Trek de veters aan en let erop dat ze overal even strak aangespannen zijn.
3. Controleer twee dingen:
- als je klimt, mag je hiel niet loskomen van de zool van je schoen.
- als je daalt, mag je voet niet naar voren glijden, waardoor je tenen tegen je schoen komen.
4. Pas verschillende modellen en maten.
Loop ze zeker goed in.

Welke sokken?

Waterdichte schoenen zijn minder ademend dan niet-waterdichte schoenen. Je draagt best middelhoge of hoge sokken, zoals de MH500, MH520 en MH900 (aangepast aan het model van de schoen), zo ben je zeker van een optimale afvoer van de transpiratie en beperk je wrijving in de schoen.

Laat je schoenen optimaal presteren: vervang de binnenzolen!

De originele binnenzool in deze schoen is zodanig gemaakt dat hij past onder de meeste voeten. De binnenzool omwisselen kan zorgen voor:
1. Een betere ondersteuning: sommige zolen zijn voorgevormd of verstevigd, om de voetboog beter te ondersteunen.
2. Meer comfort: andere zolen kunnen je voeten ook warm houden en/of schokken dempen.
3. Een langere levensduur: geniet langer van de steun en het comfort van je schoenen door elk seizoen de binnenzool te vervangen.

Hoe onderhoud je je schoenen?

- Aan de lucht laten drogen.
- Verwijder droge modder met een vrij harde borstel.
- Verwijder vlekken met een borstel en wat lauw water
- Laat drogen
- Behandel met een impregneerspray om opnieuw waterafstotend te maken.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Hier vind je al onze tips:
https://sportadvies.decathlon.nl

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 67% Rubber, 33% EVA Buitenkant van 82.9% Polyamide, 10% Rubber, 7.1% Polyurethaan Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en donkere plaats.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden tijdens het gebruik. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in reële situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. Niet stomen.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden