Basic trainingspak voor kinderen marineblauw

8,99
Kleur: Navyblauw
Maat: Maattabel

Comfortabel en zacht, regular fit en aansluitend aan enkels en taille, wijde hals ... een praktisch trainingspak dat bovendien duurzaam ontwikkeld is

Dit trainingspak voor peuter- en kleutergym breekt met de gangbare ontwerptechnieken door een Minimal Waste-benadering. Een eerste kleine stap naar een steeds verantwoordere collectie.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Helpt autonomie te ontwikkelen

Dit trainingspak is makkelijk aan te trekken, voor het kind én voor de ouder!

Rekbaar

Stretch stof zodat je kleintje ongehinderd kan bewegen!

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is Minimal Waste?

Dat is een nieuwe productiemethode waarbij minder stof verloren gaat bij het maken van het design. Zo wordt het kledingstuk ook bedacht en uitgewerkt op basis van het patroon en niet alleen op basis van de ontwerpschets.
Vanaf het begin van het ontwerp wordt rekening gehouden met hoe het patroon eruit zal zien. We letten erop dat de verschillende onderdelen van het kledingstuk als een puzzel in het patroon passen, waardoor er zo min mogelijk stof verloren gaat.

Waarom kiezen voor Minimal Waste?

Tijdens de productie van kleding belandt 15% tot 20% van de stof op de vloer van de snijzaal. Wanneer dat textiel wordt verspild, betekent dat ook een verspilling van de natuurlijke grondstoffen waarvan het werd gemaakt. Het is cruciaal om dit probleem bij de bron aan te pakken. Dat doen we door het textiel zo optimaal mogelijk te benutten, verspilling tegen te gaan en bij de vervaardiging van het artikel zo weinig mogelijk stofresten te creëren.Voor dit kledingstuk konden we zo van 19% stofresten naar 9% gaan.

Producttests

Onze productontwikkelaars selecteren alle stoffen en afwerkingen met de grootste zorg: geen vezels of kleurstoffen die risico's inhouden, geen elementen die kunnen worden ingeslikt (knopen...). We controleren ook streng dat onze kleding geen materialen bevat die giftig zijn als een kind ze in de mond stopt. We gaan verder dan wat de normen eisen, en denken aan elk element, want voor ons staat de veiligheid van je kind voorop. Die details maken het verschil!

Ontwikkeling van het kind

Bij de productontwikkeling laten we ons bijstaan door een psychomotorisch therapeut om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van zelfstandigheid bij kinderen en hoe kinderkleding hierbij kan helpen. "Het is belangrijk dat het kind niet ontmoedigd raakt. Kijk welke dingen je kind al aankan en laat het die zoveel mogelijk zelf doen, door de herhaling zullen ze uiteindelijk een automatisme worden", vertelt Agathe, psychomotorisch therapeut en onze partner

Het kind helpen om zichzelf te leren aankleden

Hoe doen we dat? Met ritsen die gemakkelijk te sluiten zijn, een wijde halsopening zodat je kind een trui zelf over het hoofd kan trekken zonder verstrikt te raken, visuele markeringen zodat je kind weet wat links/rechts en voorkant/achterkant is... Al die kleine dingen helpen je kind om stap voor stap zelfredzaam te worden en zich helemaal zelf aan te kleden.

Wat trek ik mijn kind aan voor de peuter- en kleutergym?

Domyos heeft alles wat je kleintje nodig heeft om comfortabel te bewegen: T-shirt, joggingbroek, legging of vest! Doel is dat het kind niet wordt gehinderd in bewegingen, dat het zich comfortabel voelt en niet de hele tijd aan een broek of T-shirt moet sjorren. Afhankelijk van het niveau is de kleding meer of minder technisch.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 48% Katoen, 46% Polyethyleentereftalaat (PET), 6% Elastaan

TESTS

Dit kledingstuk werd onderworpen aan was- en droogtests om de vorm- en kleurvastheid na te gaan. Die tests worden regelmatig uitgevoerd door een extern laboratorium. Zo kunnen we garanderen dat het aan al onze kwaliteitseisen voldoet.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Strijken - Maximum temperatuur 110°C - Geen stoom

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN