BABOLAT

Badmintonracket Satelite Essential

€139,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8883725

Voor wie intensief badminton speelt en op zoek is naar veelzijdigheid en comfort.

Dit racket met neutrale balans is bedoeld voor veelzijdige spelers. Het gewicht van 85 g zorgt voor power. De soepele shaft biedt speelcomfort en zorgt ervoor dat je de shuttle ver kan slaan.

Aantal:
Bezorging:

2 tot 3 dagen

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Controle

Neutrale balans en gewicht van 85 gram voor een heel nauwkeurig racket

Kracht

Variabele flexibiliteit dankzij de METRICFLEX voor meer power

Snelheid

AERO+-frame, SHAFT 6.5 en SLIM T om de lucht beter te doorklieven

Gebruikerscomfort

Soepele shaft om de shuttle ver te slaan

Technische informatie

Beschrijving van de reeks SATELITE

De reeks SATELITE is het premium assortiment van Babolat en is bedoeld voor wie PRESTATIES wil neerzetten. Deze rackets omvatten de beste technologieën van het merk voor een betere aerodynamiek en wendbaarheid. Ze zorgen voor een optimale slagkracht, bewegen soepel en bieden ultieme nauwkeurigheid.

Gewicht SATELITE ESSENTIAL onbesnaard: 85 g - 3U (85-89 gram)


Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn, je hebt minder kans op armblessures en je kan meer snelheid maken. Een zwaarder racket biedt dan weer meer power.

Flexibiliteit SATELITE ESSENTIAL: soepel

De flexibiliteit is het vermogen van de shaft om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van soepel tot stijf. Hoe flexibeler de shaft, hoe vergevingsgezinder het racket, hoe meer speelcomfort en hoe verder je de shuttle kan slaan. Een stijvere shaft biedt dan weer meer repulsie en precisie, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans SATELITE ESSENTIAL: Neutraal

De balans geeft aan hoe de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de greep. Hoe meer het balanspunt naar de greep toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket voelt dan weer zwaarder aan en is lastiger om te hanteren.

Samenstelling SATELITE ESSENTIAL: HM grafiet


De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor expert spelers.

Lengte SATELITE ESSENTIAL: 675 mm


De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Enkel de lengte van de shaft van het racket varieert. Hoe korter die shaft, hoe wendbaarder het racket en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat SATELITE ESSENTIAL: maat 2 --> G4


De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van greep. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

Het racket is in de fabriek bespannen met een zwarte Babolat I Feel 70-snaar van 0,70 mm dik.

Oorspronkelijke spanning SATELITE ESSENTIAL: 8-9 kg/18-20 lbs

De spanning wordt uitgedrukt in kilogram (kg) of pond (lbs). De rackets worden bespannen tot ongeveer 9 kg (20 lbs), maar dat kan wat lager liggen omdat de besnaring met de tijd wat aan spanning verliest.

Maximaal aanbevolen spanning SATELITE ESSENTIAL: 12 kg/27 lbs

Babolat vermeldt voor zijn rackets een maximaal aanbevolen spanning om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt.

Snaarpatroon SATELITE ESSENTIAL: 20*21

Het snaarpatroon wordt uitgedrukt in aantal verticale snaren x aantal horizontale snaren. Bij badminton spreken we dan over lengtesnaren x dwarssnaren. Deze configuratie verhoogt de grip en biedt meer reactievermogen.

Instructie voor het bespannen voor 82 ringetjes: B = onderaan, H = bovenaan

Instructie voor het bespannen met de 4 knopen-methode.
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot H13 (sla de ringetjes H8, H10, H12 en B9; B11 over). Leg een knoop bij H9. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: begin bovenaan in het midden, bespan de dwarssnaren vanaf B23 tot B8 (sla de ringetjes B12 en B10 over) en leg een knoop bij B7. Ga verder met de dwarssnaren bovenaan vanaf H19 tot H8 (sla de ringetjes H13, H11 en H9 over) en leg een knoop bij H6.

Metric Flex

Speciaal ontwikkeld voor een variabele flexibiliteit (lateraal/frontaal). De constructie ervan is uniek en gepatenteerd. De stijfheid van de shaft past zich aan om al je slagen te optimaliseren: een soepelere shaft tijdens de toenadering en een stijvere tijdens het slaan, om kracht en precisie te garanderen.

Slim T

De geïntegreerde T-joint is verbeterd en versmald, voor een aerodynamischer en wendbaarder racket.

Shaft 6.5

Een extra dunne shaft, zodat het racket optimaal door de lucht klieft en wendbaarder is.

Geoptimaliseerde wendbaarheid

De verbinding tussen de Top cap en de shaft werd verbeterd met een nieuwe, speciaal daarvoor ontwikkelde constructie. Het geïntegreerde SMAC-materiaal zorgt voor een stabieler racket, voor meer reactiviteit en wendbaarheid.

Aero+

Het racketframe is ontwikkeld met geïntegreerde ringetjes. Die constructie biedt een betere aerodynamiek voor meer power en wendbaarheid.

Referentie van de leverancier

601398

Herkomst

China

Garantie

Op het frame krijg je 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren krijg je geen garantie.

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Reviews

Bekijk ook