YONEX

Badmintonracket Astrox-22 LT zwart rood

€109,99
Ref. : 8817602

Voor wie intensief badminton speelt en op zoek is naar power en wendbaarheid.

Dit kopzware racket is bedoeld voor aanvallende spelers. Het gewicht van 63 g zorgt voor veel speelsnelheid. De medium flex steel biedt een goed compromis van afstand en precisie.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 12:00 besteld, de volgende dag in huis.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Kracht

Kopzwaar met wolfraam en NANOMESH NEO voor maximale power

Omgaan met

Ultralicht racket van 63 g voor meer snelheid

Controle

Medium flex steel voor een goede precisie zonder in te boeten aan afstand

Gebruikerscomfort

AERO + BOX FRAME voor meer stabiliteit bij de impact

Technische informatie

Aero+Box Frame

Frame dat een aerodynamisch profiel aan de voorkant combineert met een extra stijf profiel aan de achterkant en zo een hogere swingsnelheid combineert met een solide en stabiel gevoel bij de impact van de shuttle.

Artikelcode en kleur

AX22LT zwart rood

Balans

Kopzwaar.
De balans geeft aan hoe het de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Beschrijving van de reeks ASTROX

Rackets gericht op power met ASTROX (vervanger van de reeks VOLTRIC) om te beantwoorden aan de eisen bij aanvallend en agressief spelen. De rackets zijn in meerdere of mindere mate kopzwaar zodat je je aanvallen kan kruiden met doelgerichte smashes.

Buigzaamheid

Medium flex.
De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe toleranter het racket en hoe verder je de shuttle kan slaan, maar hoe minder speelsnelheid het racket zal bieden. Hoe stugger de steel, hoe meer respons het racket biedt, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

BUILT-IN T-JOINT

De geïntegreerde T-joint maakt het frame en de steel nog steviger en vermindert aanzienlijk torsie voor meer controle

CONTROL SUPPORT CAP

De top cap biedt een plat oppervlak dat 88% breder is dan bij een gewoon racket waardoor het racket beter in de hand te nemen is en meer controle biedt.

Fabrieksbespanning en aanbevolen spankracht

Originele spankracht 8-10 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-12 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Gewicht

63 g - 8U (60-64 g).
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Gripmaat

G5 = small (80-84 mm).
De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Herkomst

China

Isometric

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

Lengte

675 mm 10 mm langer.
De lengte van een racket wordt uitgedrukt in millimeter, een racket voor volwassenen heeft een lengte van 660 mm tot 680 mm. In feite is het de steel van het racket die langer of korter is. Hoe korter het racket, hoe wendbaarder en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

NANOMESH NEO

De eerste generatie grafiet die een steviger en flexibeler frame oplevert. Dit materiaal maakt de steel flexibeler en dat resulteert in maximale power en een snelle terugkeer na elke slag

New grommet pattern

Het racketframe heeft meer boringen (grommets) zodat er maar één snaar door een grommet moet in plaats van twee zoals bij conventionele rackets. Dat maakt het opnieuw bespannen makkelijker en verbetert ook de prestaties van de bespanning.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Referentie van de leverancier

231-AX22LT-187

Rotational Generator System

Door toepassing van de theorie van het tegengewicht is het gewicht nu anders verdeeld. Gewicht van het steeluiteinde is naar de racketkop verplaatst voor een maximale controle. De overgang naar de volgende slag verloopt soepel en je bewegingen kunnen elkaar snel opvolgen

Samenstelling

HM grafiet.
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Snaarpatroon:lengtesnaren x dwarssnaren, Instructie voor het bespannen bij 76 tubes B = onderaan, H = bovenaan

22x21.
Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B9 (sla de tubes H7, H9 en H11 over). Ga via B12 naar H16 en keer dan terug naar H14 en verder naar beneden tot B10. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: Leg een knoop op de tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H7 (sla de tubes H12 en H10 over) en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

WOLFRAAM

Materiaal om het racket kopzwaar te maken voor meer power

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

Overige informatie

Product samenstelling

FRAME: HM grafiet / wolfraam, Steel: HM grafiet / NANOMESH NEO

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Reviews

Bekijk ook