Hoe kies ik een skimboard?

Skimboarden is een combinatie tussen surfen en skateboarden en geschikt voor alle leeftijdsklasse! Tribord heeft verschillende soorten skimboards, van houten skimboards tot skimboards gemaakt van schuimstof. Benieuwd naar welke soort skimboard het beste bij jou past? Lees dan hieronder onze tips voor het uizoeken van de perfecte skimboard.  

De juiste skimboard kies je op basis van je niveau en je lichaamslengte. 

Schuimstof Skimboards

Schuimstof skimboards zijn perfect voor beginners, ongeacht je leeftijd. Het polythyleenschuim in de skimboards absorbeert de schokken en zorgt voor veel demping in het board. In het begin zal je namelijk regelmatig vallen en een skimboard gemaakt van schuimstof kan daardoor een stuk aangenamer zijn. Daarnaast zijn de schuimstof skimboards licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar een dagje strand. 

Ben je een beginnende skimboarder en wil je de sport onder de knie krijgen, kies dan voor een skimboard gemaakt van schuimstof. 

Houten Skimboards

Ben je een ervaren skimboarder of de schuimstof skimboard ontgroeid, kies dan voor een houten skimboard. Houten skimboarden zijn een stuk sterker en sneller dan schuimstof skimboards en bieden daardoor meer snelheid en sensatie op het water. Het houten skimboard bestaat uit verschillende lagen maritiem multiplex wat is gebogen en beschermt met een lak laag. Zodoende is het een stevig board wat tegen een flinke stoot kan. De houten skimboards van Tribord bieden een goede prijs/kwaliteit voor gevorderde skimboarders. 

Nadine

Onze surf expert

Vergeet niet om af en toe je houten skimboard te waxen, dit zorgt voor meer snelheid, maar ook voor een langer gebruiksplezier. 

Ontdek nog meer surf tips: