BINNENKORT KAMPEREN?EERST JE TENT CONTROLEREN!

Een checklist om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.

Onderhoud van je tent

Je bent net aangekomen op je kampeerplaats. Voordat je leuke dingen kan gaan doen moet eerst de tent op. Je hebt alles uitgelegd en ziet dan dat je tentstok kapot is. Daarnaast ruikt je tent alsof er iets flink heeft geschimmeld. Om te voorkomen dat je straks naar de dichtstbijzijnde kampeerwinkel moet rijden hebben wij een checklist gemaakt om je tent te controleren.

1. ONTLUCHTEN

Haal je tent uit de hoes om hem te ontluchten. Als je plek hebt (in je eigen tuin of in een park bijvoorbeeld), kan je hem het beste ook even opzetten. Zo weet je weer hoe je de tent moet opzetten en afbreken. Dat scheelt weer tijd/frustratie op vakantie! 

2. DE TENT WASSEN

Als je de tent hebt opgeborgen toen deze nog vochtig was, is de kans groot dat er onaangename geurtjes ontstaan zijn. Haal je tent uit de hoes, laat hem ontluchten en was hem grondig af met wat zeepwater. Laat de tent daarna goed drogen zodat je dit straks niet nog een keer hoeft te doen. 

3. WEG MET SCHIMMELVLEKKEN

Het komt nog wel eens voor dat er een schimmelvlek op je tent zit. Geen paniek! Deze kan je afwassen met een beetje water en zeep. Let er wel op dat je de tent naderhand goed afspoelt. 

4. CONTROLEER DE STOKKEN

Om uitbarstingen en moodswings te voorkomen geven wij de ultieme tip om je stokken te controleren. Heb je een 2-seconds tent, controleer dan of er geen stokken gebroken zijn tijdens het opbergen van je tent. Als je beschikt over een klassieke tent, tel dan het aantal stokken en controleer goed dat er geen ringen gebroken zijn. Indien dit wel het geval moest zijn, kan je nieuwe bestellen in de webshop! 

5. TEL DE HARINGEN

Bij elke tent worden standaard haringen meegeleverd. Het komt nog wel eens voor dat er eentje sneuvelt, dat vergeet je en dan heb je een volgende keer misschien te weinig. Tel dus of je genoeg haringen hebt zodat je tent stevig staat. Mocht je gaan kamperen op een steenachtig terrein, of gewoon een terrein met een harde grond, kan je investeren in haringen die hiervoor geschikt zijn. De kans dat dan een haring sneuvelt is gelijk een stuk kleiner. Is de grond eerder zanderig, dan kan je tentharingen aanschaffen die speciaal aangepast zijn aan deze ondergrond.

6. CONTROLEER JE SCHEERLIJNEN

Kijk je scheerlijnen na om te controleren of ze nergens zijn gaan rafelen en dat ze nog goed spannen. Deze scheerlijnen zorgen er voor dat je tent blijft staan bij wind/regen, niet geheel onbelangrijk dus. Mochten ze toe zijn aan vervanging dan kan je bij ons een nieuw setje aanschaffen. 

7. CONTROLEER HET GRONDZEIL

Kijk goed na of er geen gaatjes in je grondzeil zitten. Mocht dit wel zo zijn, vind je in onze winkels patches om deze te herstellen. 

8. CONTROLEER DE RITSEN

Hoe irritant is het wanneer je muggen in je tent hebt zitten of dat het 5 minuten duurt voordat de rits eindelijk open is. Dat kan je voorkomen door van te voren na te gaan of de ritsen van de deuren en de andere openingen wel goed sluiten en niet stroef lopen. Mocht dit wel zo zijn kan je met een kaars langs de ritsen gaan, daarna is hij weer zo goed als nieuw! 

Expert kamperen

Martijn

Expert kamperen

Voor vragen staat Martijn uiteraard voor je klaar: martijn.cober@decathlon.com