BINNENKORT KAMPEREN?EERST JE TENT CONTROLEREN!

Op zoek naar een checklist hoe je je tent controleert? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Lees hieronder 8 tips om verrassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.

Onderhoud van je tent

Elke kampeerder herkent zich in de volgende situatie. Je bent net aangekomen op je kampeerplaats, maar voordat je leuke dingen kan gaan doen moet eerst de tent op. Je hebt alles uitgelegd en ziet dan dat je tentstok kapot is. Daarnaast ruikt je tent alsof er iets flink heeft geschimmeld. Om te voorkomen dat je straks naar de dichtstbijzijnde kampeerwinkel moet rijden hebben wij een checklist gemaakt om je tent te controleren.

1. ONTLUCHTEN

Haal je tent voorafgaand aan de vakantie uit de hoes om hem te ontluchten. Als je plek hebt (in je eigen tuin of in een park bijvoorbeeld), kan je hem het beste ook even opzetten. Zo weet je weer hoe je de tent moet opzetten en afbreken. Dat scheelt weer tijd en frustratie op vakantie!

2. DE TENT WASSEN

Als je de tent hebt opgeborgen toen deze nog vochtig was, is de kans groot dat er onaangename geurtjes zijn ontstaan. Haal je tent uit de hoes, laat hem ontluchten en was hem grondig af met wat zeepwater. Belangrijk: laat de tent daarna goed drogen zodat je dit straks niet nog een keer hoeft te doen.

3. WEG MET SCHIMMELVLEKKEN

Het komt nog wel eens voor dat er een schimmelvlek op je tent zit. Dit kan gebeuren. Geen paniek! Deze kan je makkelijk afwassen met een beetje water en zeep. Let er wel op dat je de tent naderhand goed afspoelt.

4. CONTROLEER DE STOKKEN

Om uitbarstingen en moodswings te voorkomen geven wij de ultieme tip om je stokken te controleren. Heb je een 2-seconds tent, controleer dan of er geen stokken gebroken zijn tijdens het opbergen van je tent. Als je beschikt over een klassieke tent, tel dan het aantal stokken en controleer goed dat er geen ringen gebroken zijn. Indien dit wel het geval moest zijn, zou je kunnen overwegen om nieuwe aan te schaffen.

5. TEL DE HARINGEN

Bij elke tent worden standaard haringen meegeleverd. Het komt nog wel eens voor dat er eentje sneuvelt, wanneer je dat vergeet heb je een volgende keer misschien te weinig. Tel dus of je genoeg haringen hebt, zodat je tent stevig staat. Mocht je gaan kamperen op een steenachtig terrein, of gewoon een terrein met een harde grond, kan je investeren in haringen die hiervoor geschikt zijn. De kans dat dan een haring sneuvelt is gelijk een stuk kleiner. Is de grond eerder zanderig, dan kan je tentharingen aanschaffen die speciaal aangepast zijn aan deze ondergrond.

6. CONTROLEER JE SCHEERLIJNEN

Kijk je scheerlijnen na om te controleren of ze nergens zijn gaan rafelen en dat ze nog goed spannen. Deze scheerlijnen zorgen er voor dat je tent blijft staan bij wind en regen, niet geheel onbelangrijk dus. Mochten ze toe zijn aan vervanging dan kan je gemakkelijk online of in één van onze winkels een nieuw setje aanschaffen.

7. CONTROLEER HET GRONDZEIL

Bekijk je grondzeil voor het gebruik goed. Controleer of er geen gaatjes in je grondzeil zitten. Mocht dit wel zo zijn, dan vind je in ons assortiment patches om deze te herstellen. Wat je eventueel ook kunt doen is plastic folie gebruiken onder het grondzeil. Hierdoor zal je grondzeil minder snel beschadigen en gaat het langer mee. Let wel erop dat de plastic folie geen weekmakers bevat, deze kunnen het grondzeil beschadigen. 

8. CONTROLEER DE RITSEN

Hoe irritant is het wanneer je muggen in je tent hebt zitten of dat het 5 minuten duurt voordat de rits eindelijk open is. Dit kan je voorkomen door van te voren na te gaan of de ritsen van de deuren en de andere openingen wel goed sluiten en niet stroef lopen. Mocht dit wel zo zijn kan je met een kaars langs de ritsen gaan, daarna is hij weer zo goed als nieuw!

GA VOORBEREID OP KAMPEERVAKANTIE

Bovenstaande tips zullen bijdragen aan een ontspannen vakantie. Ga goed voorbereid op reis en zorg ervoor dat je eventueel reservespullen of reperatiespullen meeneemt, mocht er toch iets kapot gaan. Meer tips of advies nodig? Bekijk onze sportadviezen of vraag één van onze medewerkers. Dit kan zowel in de winkel als online via onze kampeerexperts.

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!
Expert kamperen

onze expert Martijn

Expert kamperen en bergsport

Heb je specifieke vragen over kamperen? Wil je bijvoorbeeld tips over het opzetten van jouw tent? Voor vragen staat Martijn uiteraard voor je klaar: martijn.cober@decathlon.com