Zwemgordels

Zwemgordels

Wil je een zwemgordel kopen? Bij Decathlon verkopen we verschillende type zwemgordels en zwemkurkjes. Een zwemgordel kopen gaat erg gemakkelijk bij Decathlon. Je kijkt naar het draaggewicht van de zwemgordel en je kan de juiste zwemgordel voor jou gemakkelijk uitzoeken. We hebben zwemgordels voor kinderen, maar we hebben ook zwemgordels voor volwassenen. Een zwemgordel is de ideale drijfgordel om te leren zwemmen, voor jong en oud! Bekijk ook onze zwemkleding voor kinderen, handdoeken en slippers.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Prijs
4.3/5 Op basis van 1497 reviews

Zwemgordels voor kinderen en volwassenen

Bij Decathlon verkopen we verschillende zwemgordels voor zowel kinderen als volwassenen. Maar waar gebruik je een zwemgordel eigenlijk voor? Zwemgordels voor kinderen zijn gemaakt om ze te laten wennen aan het horizontaal zwemmen. Met zwembandjes is de houding vooral verticaal waarbij de zwembandjes ervoor zorgen dat het hoofd altijd boven water blijft. Met een zwemgordel lig je op je buik of op je rug waardoor de houding wordt zoals het tijdens het zwemmen zonder hulpmiddelen ook moet zijn. Zwemgordels of zwemkurkjes worden dan ook vooral gebruikt voor kinderen die al met hun hoofd onder water durven te gaan maar nog wat ondersteuning nodig zijn bij het drijven. Een zwemgordel zorgt voor drijfvermogen doordat het lichter is dan water en het daarom op het wateroppervlak blijft drijven. Sommige van onze zwemgordels zijn aan te passen aan het niveau van het kind. Zo kun je er delen afhalen wanneer het kind steeds minder drijfvermogen nodig heeft. Wanneer je kind nog zwemles heeft is het op vakantie ook ideaal om een zwemgordel mee te nemen. Je kind is dan al gewend aan het gebruik van een zwemkurkje en kan door veilig door oefenen tijdens de vakantie. Weet je niet zeker wat nou handig is voor je kind en twijfel je tussen zwembandjes of een zwemgordel? Dan is de Nabaiji Tiswim altijd een goede keuze. Deze kun je op drie verschillende manieren gebruiken. Als geheel, waarbij het kindje zowel de zwemgordel als de zwembandjes om heeft. Maar de zwembandjes en de zwemgordel zijn ook los van elkaar te gebruiken.

Zwemgordel voor volwassenen tijdens aqua training

Ben je een fanatieke watersporter en doe je regelmatig mee met groepslessen in het zwembad dan heb je vast al eens een zwemgordel gebruikt. Tijdens aquagym trainingen draagt vrijwel iedereen een zwemgordel om makkelijker te kunnen drijven en meer inspanning te kunnen leveren tijdens de oefeningen. Je kunt bij Decathlon je eigen zwemgordel kopen, deze is aangepast aan jouw gewicht en dus nog beter te gebruiken dan de standaard zwemgordels van het zwembad. We verkopen zwemgordels in de gewichtsklassen 55-70 kilogram, 70-85 kilogram en 85-100 kilogram. De zwemgordels zijn gemaakt van zacht schuim wat niet schuurt op de huid of aan je zwemkleding. De riem van de zwemgordel is gemakkelijk vast te maken en weer open te klikken.