Pool noodle

Pool noodle

Koop jouw pool noodle of zwem noodle online bij Decathlon. We hebben pool noodles voor in het zwembad in verschillende kleuren. Gebruik een noodle of flexibeam tijdens het zwemmen voor extra plezier. Bekijk ook assortiment zwemkleding, slippers en handdoeken. Bekijk ons waterspeelgoed voor nog meer waterpret!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 3479 reviews

Wat is een pool noodle en waarvoor gebruik je het?

Pool noodles, zwem noodles, flexibeams en zwemslurven zijn verschillende namen die gebruikt worden maar allemaal hetzelfde betekenen. Het zijn schuimrubberen buizen uitermate geschikt voor gebruik tijdens zwemlessen of aquafit groepstrainingen. Pool noodles zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lengtes. Door het schuimrubber zijn ze gemakkelijk te buigen in de gewenste vorm voor de oefening. Er zijn ook zwem noodle verbindingsstukken te koop. Daarmee kun je meerdere zwem noodles aan elkaar vast maken. Voor optimaal gemak is er ook een opblaasbare pool noodle te koop. Die is snel op te blazen en makkelijk mee te nemen naar het zwembad of het strand. Een pool noodle is geen vervanging voor het gebruik van zwembandjes - of kurkjes.

Leren zwemmen met een zwem noodle

Bij zwemles wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van zwem noodles. Vaak zie je in elk zwembad waar zwemlessen gegeven worden wel een rek met gekleurde zwem noodles. Ze zien er vrolijk uit en ook voor (kleine) kinderen zijn ze handzaam in gebruik. Met de zwem noodle onder de oksels of onder de buik ontdekt een kind de horizontale zwemhouding zonder dat het daarbij onder water zakt. Daarnaast is een flexibeam of zwemslurf ook een handig hulpmiddel om een goede ligging te oefenen. Door de zwem noodle in je handen te houden en alleen met de benen te zwemmen blijf je heel horizontaal in het water liggen maar train je tegelijkertijd je benen. Pool noodles zorgen voor een gevoel van veiligheid in het water. Schuimrubber zorgt voor drijfvermogen en daardoor voelt het hetzelfde als wanneer een kind met zwemkurkjes zwemt, alleen dan zonder bewegingsvrijheid te verliezen.

Een zwemnoodle gebruiken tijdens aquagym

Tijdens aquafit groepslessen wordt veel gebruik gemaakt van een pool noodle. Ze zijn licht maar zorgen toch voor voldoende weerstand om oefeningen zwaarder te maken. Het hebben van een eigen zwem noodle heeft als voordeel dat je altijd je eigen pool noodle bij de hand hebt. Decathlon heeft een speciale zwem noodle voor aquagym in het assortiment. Deze zwemslurf is iets kleiner dan het standaard formaat waardoor je snellere bewegingen kunt maken en daarmee perfect is voor het trainen van arm-, been- en buikspieren in het water.