Zeiljassen

Zeiljassen

Wil je een zeiljas kopen? De juiste zeiljas beschermt je optimaal tegen de kou en natheid op het water. Door het onvoorspelbare weer tijdens het zeilen, is het 3-lagen principe bedacht, waarbij een zeiljas de derde laag is. Bij Decathlon bieden we dan ook een groot aanbod zeiljassen aan met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ons assortiment bestaat uit offshore zeiljassen, softshell zeiljassen en warme zeiljassen. Deze zeiljassen zijn ideaal te combineren met onze zeilbroeken, schipperstruien en bootschoenen. Bestel jouw nieuwe zeiljas bij Decathlon!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Sticker
Kleur
Prijs
4.6/5 Op basis van 8389 reviews

Zeiljassen

De aanbieders van Decathlon hebben speciaal voor jou een hoogwaardige reeks aan zeilproducten geproduceerd. Waarvan een belangrijke de zeiljas is, een iconisch zeilproduct. De kwaliteiten van onze zeiljassen zijn onmiskenbaar: Winddicht, waterdicht en comfortabel. De kleding die je draagt tijdens het zeilen is erg afhankelijk van het type boot waar je op vaart. Zo wordt een zeiljas vooral gedragen op een kielboot in combinatie met goede onderkleding en een zeilbroek. Naast de verschillende type boten waar je jouw zeilpak op baseert, zijn er ook nog verschillende locaties die invloed hebben op het type zeiljas. Zeil je graag op zee? Kies dan een jas die gemaakt is gebaseerd op offshore zeilers. Ben je een echte wedstrijdzeiler? Kijk dan naar zeiljassen die elementen hebben die belangrijk zijn voor wedstrijdzeilers. Wat ook het beste bij jou past, Decathlon heeft voor ieder wat wils!

Wat zijn de belangrijke onderdelen van een zeiljas?

Alle regelmatige zeilers hebben een zeiljack die ze gebruiken voor de verschillende reizen op rivieren of zee. Naast dat een zeiljas vol zit met voordelen voor sporters of watersporters die kunnen worden blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden, is het toch belangrijk dat de zeiljas aan een aantal punten voldoet. Zo hoort een zeiljas bescherming te geven aan meer dan alleen het bovenlichaam, bijvoorbeeld met de juiste kraag en capuchon. De ingebouwde capuchon en hoge kraag horen goed af te sluiten waardoor de wind en regen de nek niet binnendringen. Daarnaast zitten er in de juiste zeiljassen elastische mouwen die de armen optimaal beschermen, ondanks de verschillende bewegingen die nodig zijn om in alle veiligheid te navigeren. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is de flexibiliteit en het ademend vermogen van het zeiljack belangrijk. Tijdens het zeilen ben je actief bezig waardoor het belangrijk is dat de zeiljas goed ademt. Wanneer de stof dit niet doet wordt je tijdens het zeilen alsnog nat. De flexibiliteit van de stof heeft een grote invloed op de comfort tijdens het zeilen.

Het zeil merk Tribord

Tribord is hét zeil merk van Decathlon dat in 1996 is opgericht. Een groot deel van de jaren was Tribord een merk dat zich ontfermde over verschillende watersporten. In 2016 besloot Tribord zich volledig te gaan focussen op zeilen en de rest van de watersporten over te laten aan andere Decathlon merken. Het team van Tribord bestaat uit een hechte groep mensen die met hun passie voor zeilen en de kennis van de zeilmarkt, zeilen zo toegankelijk mogelijk proberen te maken voor iedereen. Dit bereiken ze door innovatieve oplossingen te zoeken en internationaal in te spelen op de zeilmarkt. Een voorbeeld van een bekende innovatie is de opblaasbare zeilboot (Tribord 5S). Dit product zorgt ervoor dat het obstakel van geen boot ter beschikking hebben, voor veel beginnende zeilers is opgelost. Al deze ideeën worden bedacht, gecreëerd en geproduceerd vanuit het Tribord Sailing Lab in La Rochelle, een grote havenstad aan de Atlantische Oceaan.Het door Tribord ontwikkelde assortiment zeiljassen is zowel gericht op de gebruiker die twee of drie keer per jaar gaat zeilen, als de ervaren zeilers die urenlang offshore zeilen. Er zijn dus verschillende soorten waterdichte zeiljassen om aan de behoefte van elke gebruiker te voldoen. Zo bestaat ons zeiljassen assortiment uit series van 100 ™ 900. Hoe hoger het getal, hoe technischer het product. Onze “900” serie zeiljacks, zijn bijvoorbeeld bestemd voor ervaren zeilers die op zoek zijn naar meer technische producten. Deze zeiljassen bieden aanzienlijke bescherming in moeilijke weersomstandigheden, zoals storm, veel regen en harde wind. De ademende 3-laags stof, effectief tegen alle weersomstandigheden, laat de huid ademen en voorkomt onaangename ophoping van transpiratie. Daarnaast zijn er verschillende zakken op deze zeiljacks aanwezig. Sommige zijn bestemd voor het verwarmen van de handen en andere voor het veiligstellen van kostbare voorwerpen.

Hoe onderhoud je jouw zeiljas?

Een belangrijk element van jouw zeiljas is het waterafstotend vermogen. De eigenschap om waterdruppels te laten glijden zonder ze te absorberen. Om deze eigenschap zo lang mogelijk te behouden raden we je aan om de onderstaande tips te volgen:1. Maak de zakken van de zeiljas goed leeg en sluit alle ritsen voordat je hem schoonmaakt. Dit voorkomt dat de coating op het zeiljack wordt beschadigd door een scherp voorwerp.2. Keer de zeiljas vervolgens binnenstebuiten om wrijving met de trommel te minimaliseren en draai een speciaal synthetisch wasprogramma op maximaal 40°C. Reguliere wasmiddel is prima, mits je geen wasverzachter toevoegt die de vezels van het textiel kunnen aantasten.3. Leg de zeilbroek vervolgens te drogen op een droogrek in de open lucht om de waterafstotende techniek weer te activeren.4. Mocht de zeilbroek ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch zijn waterafstotende functie verliezen, dan kan je deze weer waterdicht maken met een waterdichte spray van Decathlon.