Zeilbroeken

Zeilbroeken

Wil je een zeilbroek kopen? Decathlon biedt veel verschillende zeilbroeken aan. In ons assortiment vind je zeilbroeken bestemd voor wedstrijden, offshore- en korte zeilbroeken. De goed beschermende zeilbroeken zijn waterdicht, winddicht en ademend. Ook hebben veel zeilbroeken praktische ritszakken met eventueel fleece binnenin om de handen goed warm te houden. Of je nu zeilt in extreem weer of mooi weer, je vindt bij ons hoe dan ook een zeilbroek die bij jou past. Bekijk ook ons aanbod zeiljassen en zeillaarzen voor een compleet zeilpak!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Type
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 3033 reviews

Een assortiment van zeilbroeken en waterdichte broeken

Bovenstaande zeilbroeken zijn essentieel voor de uitrusting tijdens verschillende zeiltrips. Daarnaast maken zeilbroeken deel uit van de derde laag bescherming tegen wind, regen en golven. Maar er zijn nogal wat verschillende zeilbroeken te krijgen, dus hoe weet je nou wat je nodig hebt? Om je verder te helpen hebben wij er een aantal voor jou op de een rijtje gezet. Zo heb je de klassieke variant, namelijk de salopette zeilbroek. Deze salopette zeilbroek draag je over een normale broek, is hoogsluitend zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen wind en water. Ten tweede, heb je de zeilbroek die het meest simpel oogt, zonder bretels of een stuk rondom je lichaam. Deze zeilbroeken zijn praktisch in gebruik en vooral gefocust op kustzeilers maar zijn zeker ook bestand tegen stormachtig weer. Ten derde zijn er specifieke wedstrijd zeilbroeken, wedstrijd zeilbroeken zijn volledig gericht op de flexibiliteit van de stof, waardoor je gemakkelijk verschillende manoeuvres maakt en de bescherming tegen het water. Ook zijn er korte zeilbroeken. Korte zeilbroeken zijn echt gemaakt om in de zomer een korte broek te kunnen dragen op de boot, maar wel eentje met versterkte slijtage plekken en elastisch en sneldrogend materiaal. Op de luxure zeilbroeken kan je een dropseat systeem tegenkomen, hierbij zitten er ritsen op het zitvlak, waardoor je gemakkelijk je behoefte kan doen. De gepassioneerde ontwerpers van onze merken hebben het belang van deze zeilbroeken volledig begrepen en hebben daarom hoogwaardige producten voor je ontwikkeld met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een aantal van onze lange zeilbroeken worden hieronder beschreven

De zeilbroeken van Tribord

Onze eerste technische prijs wat betreft zeilbroeken is de 100 serie. Deze zeilbroeken zijn bestemd voor zeilers die incidenteel gaan zeilen bij zacht weer. De zeilbroeken zijn licht, waterdicht en winddicht. Dé elementen om je comfortabel te voelen. Deze zeilbroeken kunnen ook dagelijks gebruikt worden voor wandelen of fietsen. De zeilbroeken beschermen tegen matige buien en zorgen ervoor dat je droog aankomt op je werk.

Wanneer je wedstrijdzeiler bent is een goede uitrusting natuurlijk van groot belang. Je vertrouwt op de techniek en een zeilbroeken moeten immers zo uitgerust zijn, dat je vrij kunt bewegen. Dit is een essentiële voorwaarde voor het uitvoeren van manoeuvres tijdens de race. De Tribord Race 500 zeilbroek, voldoet perfect aan deze behoefte. De zeilbroek is waterdicht en uitgerust met waterafstotende componenten. Daarnaast heeft het een groot ademend vermogen om transpiratievocht af te voeren tijdens het sporten en je lichaam warm, comfortabel en droog te houden.

Het 900-model zit vol met de allernieuwste Tribord-innovaties op het gebied van zeilen. Om de ultieme producten te leveren zijn de zeilbroeken en zeiljassen van de 900 serie, ontworpen in samenwerking met Yannick Bestaven. Bestaven kan je kennen als winnaar van de Vendée Globe in 2021. De zeilbroeken van de offshore 900 serie beschermen je zelfs tijdens een storm, dankzij de hoge ondoordringbaarheid en het waterafstotende karakter. De zeilbroeken zijn verstelbaar van boven naar beneden voor perfect comfort en hebben enkele een dropseat systeem waarmee je gemakkelijk je behoefte kan doen. Al onze offshore 900 zeilbroeken hebben extra verstevigingen om schuren tegen te gaan. Het is dan ook een duurzame zeilbroek, dat een kwalitatief hoogstaand product is.

Je zeilbroek onderhouden

Door de zeilbroek goed te onderhouden wordt de levensduur aanzienlijk verlengt en behoud de zeilbroek het waterafstotende karakter. Volg onderstaande stappen om de kwaliteit van jouw Decathlon zeilbroek te behouden:Sluit voor het wassen de verschillende ritsen en verwijder items die niet gewassen kunnen worden. Keer de zeilbroek binnenstebuiten om voordat die in de wasmachine gaat. Je kan normaal wasmiddel gebruiken, echter mag je de zeilbroek niet wassen met wasverzachter. Dit tast het technische component van het product aan. Kies voor een synthetisch wasprogramma met een maximale temperatuur van 40°C. Daarnaast is een overvloedig spoelprogramma belangrijk of voer een dubbele spoeling uit. Dit om alle sporen van wasmiddel te verwijderen. Leg de zeilbroek vervolgens te drogen op een droogrek in de open lucht. Mocht de zeilbroek ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch zijn waterafstotende functie verliezen, dan kan je deze weer waterdicht maken met een waterdichte spray van Decathlon.