Zeil wetsuit

Zeil wetsuit

Wil je een fullsuit wetsuit voor zeilen kopen? Bij Decathlon hebben we winter wetsuits voor dames, heren en kinderen. Onze fullsuits zijn onder andere van ons eigen merk Tribord en zijn speciaal gemaakt om je warm te houden tijdens het zeilen. De wetsuits zitten comfortabel en bieden genoeg bewegingsvrijheid. De extra bescherming op de knieën, dijen en het zitvlak zorgen ervoor dat deze wetsuit bestand is tegen het schuren van de boot. Bekijk ook onze neopreen zeillaarzen en neopreen zeilhandschoenen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪WATERTEMPERATUUR‬
Merk
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 771 reviews

Zeil wetsuits

Decathlon heeft een ruim aanbod aan zeil wetsuits voor heren, dames en kinderen van verschillende diktes. Met het dragen van een wetsuit blijf je lekker warm in koud water en kan je zelfs tijdens de koude dagen open boot zeilen. Dit is in Nederland, waar de temperaturen niet altijd hoog liggen een duidelijke “must”. Een zeil wetsuit is gemaakt van neopreen, zit strak om je lichaam en laat een klein laagje water tussen het pak en je lichaam door. Dit laagje warmt op door je eigen lichaamstemperatuur, waardoor jij lekker warm blijft tijdens het zeilen. Belangrijk om te weten is dat niet elk wetsuit ook een zeil wetsuit is. Zeil wetsuits zijn te herkennen aan de extra versteviging op het zitvlak en de knieën. Dit om te zorgen dat de zeil wetsuits niet snel slijten tijdens de verschillende manoeuvres op de boot.

Welk zeil wetsuit heb ik nodig?

Wat betreft zeil wetsuits zijn er verschillende diktes en maten. Dit kan zorgen voor verwarring, vandaar dat het belangrijk is om duidelijk voor je te hebben welk zeil wetsuit je nodig hebt. De dikte van je zeil wetsuit is gebaseerd op de watertemperatuur en wordt uitgedrukt in twee cijfers. Een voorbeeld hiervan is 3/2, het eerste cijfer staat voor de dikte van de borst en van de rug en het tweede cijfer staat voor de dikte van de armen en de benen. Hieronder zie je welke dikte bij welke watertemperatuur hoort.

  • 7 en 12°C: 5/4 mm (winter wetsuit / steamer)
  • 12 en 17°C: 4/3 mm
  • 17 en 22°C: 3/2 of 2/2 mm
  • 20 en 25°C: draag een 1 of 2 mm zeilwetsuit

Naast de dikte van de zeil wetsuit, is het belangrijk om de juiste maat te hebben en er zeker van te zijn dat de zeil wetsuit goed past. Daarom raden wij je aan om de wetsuits in een Decathlon winkel te gaan passen of meerdere maten thuis te laten bezorgen. Een wetsuit hoort strak te zitten wanneer je deze aantrekt en zelfs licht te knellen rondom de benen schouders en bovenlichaam. Zodra je in het water ligt wordt het neopreen ruimer en ook met de tijd zal dit iets uitlopen. Wanneer je merkt dat er neopreen los hangt en op sommige plekken echt ruim zit, dan is het niet de juiste maat. Dit zorgt ervoor dat er teveel water door je zeil wetsuit heen stroomt, waardoor je snel afkoelt. Twijfel je? Kom dan langs in een van onze Decathlon winkels en vraag om advies.

Zeil wetsuit dames

Een aantal van onze dames wetsuits zijn van ons eigen merk Tribord. Deze zijn beschikbaar in verschillende varianten, waaronder een overknee wetsuit voor dames met neopreen van 1mm dik. De dames zeil wetsuits zijn erg comfortabel en bieden je veel flexibiliteit tijdens het zeilen. Ook zijn zeil wetsuits tegenwoordig volledig gebaseerd op een vrouwelijk lichaam met o.a. een getailleerde pasvorm. Je kan je dames zeil wetsuit uitbreiden met neoprene zeillaarsjes neoprene zeillaarsjes en een goede spraytop

Zeil wetsuit heren

Naast wetsuits voor dames, hebben we ook zeil wetsuits voor heren die je maximaal beschermen tijdens je favoriete watersport. Zo hebben we onder andere heren fullsuits met bescherming op de knieën, de dijen en het zitvlak. Daarnaast hebben we ook overknee zeil wetsuits voor heren met dun neopreen. Hoe dikker het neopreen hoe warmer de heren wetsuits, echter zorgt dikker neopreen er ook voor dat de beweeglijkheid en het comfort iets minder wordt.

Wat draag je onder een zeil wetsuit?

Bij een wetsuit ligt het heel erg aan je persoonlijke voorkeur wat betreft de laag onder je zeil wetsuit. Sommige mensen dragen graag thermokleding (linkje) of een badpak, terwijl andere liever niets dragen. Toch heeft het een aantal voordelen om wel wat onder je dames of heren wetsuit te dragen. Een extra laag onder je zeil wetsuit zorgt er namelijk voor dat je beter beschermd ben tegen het koude water. Daarnaast kunnen sommige zeil wetsuits na lang gebruik gaan schuren, om dit te voorkomen kan het ook prettig zijn om iets onder je zeil wetsuit te dragen. Als laatste is hygiëne natuurlijk erg belangrijk, mocht je een zeil wetsuit dragen die gehuurd is, draag er dan altijd iets onder.

Jouw zeil wetsuit onderhouden

Zout water kan wetsuits beschadigen, vandaar dat het van belang is om je eigen zeil wetsuit goed schoon te maken wanneer je deze hebt gedragen. Dit is gelukkig vrij simpel, het enige wat je hoeft te doen is je wetsuit schoonmaken met zoet en schoon water. Het gebruik van een wasmachine raden wij dan ook sterk af. Zodra je wetsuit is schoongespoeld, kan je deze in de openlucht ophangen. Let er wel op dat die niet in de directe zon hangt! Dit kan belangrijke eigenschappen van je zeil wetsuit aantasten.