Wielrenschoenen

Wielrenschoenen

Of je net begint met wielrennen of al over jarenlange ervaring beschikt met het fietsen van je wekelijkse rondjes, wielrenschoenen vormen de basis voor een prettige rit. Decathlon biedt een uiteenlopend aanbod aan wielrenschoenen voor heren en vrouwen. Daarnaast vind je in onze webshop een volledige wielerkledingcollectie om comfortabel te fietsen, waaronder wielrensokken die bij je outfit matchen. Met racefiets onderdelen als racefietspedalen creëer je je favoriete racefiets tot in de details.

Advies nodig?
Hoe kies ik fietsschoenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
Vanaf
€99,99 -11%
€88,49
Vanaf
€99,99 -11%
€88,49
Vanaf
€99,50
€18,39
Vanaf
€99,99 -11%
€88,49
Vanaf
€129,90 -17%
€107,50
Vanaf
€197,50
€109,95
€236,50
€149,95
€236,50
€109,95
4.3/5 Op basis van 2919 reviews

Race fietsschoenen voor ultiem comfort

Bij het selecteren van de juiste race fietsschoenen kijk je naar alle waarschijnlijkheid allereerst naar het uiterlijk. Echter, de pasvorm van de race fietsschoenen is essentieel. Met pijnlijke voeten fiets je namelijk niet comfortabel, vooral niet bij lange ritten. Decathlon biedt verschillende merken race fietsschoenen aan, zoals SHIMANO, VAN RYSEL, TRIBAN en APTONIA. Ieder merk beschikt over een eigen pasvorm, zodat er altijd wielrenschoenen zijn die bij jouw voeten passen. De meeste wielrenners kiezen wielrenschoenen die breed en ruim vallen. Gedurende het fietsen zetten je voeten namelijk ietwat uit, waardoor een bredere wielrenschoen comfortabeler zit. Met name merken die van origine Frans of Italiaans zijn vallen in de regel smal. Als je dus smalle voeten hebt, zijn deze schoenen ideaal.

Voor het bepalen van de maat van je wielrenschoenen houd je de binnenschoenlengte aan. Dit is de lengte je blote voet. Zorg ervoor dat je ongeveer vijf tot tien millimeter ruimte voorin de wielrenschoen overhoudt vanwege het uitzetten gedurende het fietsen. Op de wielrenschoenen komt veel druk te staan zodra je op de fietspedalen trapt. Bij wielrenschoenen die te strak zitten, voel je knellende onderdelen wat leidt tot drukpunten. Een wielrenschoen die echter te ruim zit, zorgt voor schuren, minder krachtoverbrenging en irritaties.

Fietsschoenen voor heren en dames

Fietsschoenen voor heren en vrouwen zijn voorzien van schoenplaatjes, zodat je de schoen aan de pedalen kan bevestigen. De meest voorkomende schoenplaatjes voor fietsschoenen voor heren zijn SPD-SL, TIME, LOOK en SPEEDPLAY. Het ontwerp van deze schoenplaatjes zorgt voor verdeling van de druk, waardoor er geen specifieke drukpunten ontstaan. Op een racefiets is het ook mogelijk om met mountainbikeschoenen en SPD-pedalen te fietsen, maar daarbij werkt de krachtoverbrenging minder efficiënt. Het wandelen in deze schoenen is echter wel eenvoudiger. Decathlon biedt wielrenschoenen voor heren en vrouwen met allerlei soorten bevestigingssystemen, waaronder klittenband, veters, gespen en draaisluitingen met een BOA. Belangrijk bij de bevestigingssystemen is dat de wielrenschoenen voor heren en vrouwen perfect sluiten zonder extra druk op de wreef te creëren.

De fietsschoenen voor heren en vrouwen bestaan uit verschillende soorten zolen. Over het algemeen zijn de zolen onder te verdelen in drie soorten: stijf, gemiddeld en slap. Hoe voordeliger de wielrenschoenen, des te slapper de zool zal zijn. Dit heeft ermee te maken dat goedkope wielrenschoenen voor het grootste bestanddeel uit nylon bestaan. Als je echter een enorme hoeveelheid kracht op de pedalen uitoefent, buigt de zool flink door. Dit zorgt ervoor dat je veel kracht tijdens het trappen verliest. Bij stijvere zolen is veel carbon toegepast. De wielrenschoen is daardoor niet alleen stijver, maar ook lichter. Bekijk de webshop van Decathlon voor de beste wielrenschoenen.