Wielrenbroek

Wielrenbroek

Een comfortabele wielrenbroek brengt je veel plezier tijdens het fietsen. De juiste uitrusting is gedurende het wielrennen van groot belang, aangezien je anders klachten als schuurplekken of zadelpijn kan oplopen. Met de juiste wielrenbroek zit je dus prettiger en langer op je tweewieler. Bij Decathlon vind je uiteenlopende modellen wielrenbroeken met en zonder bretels. Maak daarnaast je outfit compleet met ons volledige aanbod wielerkleding, zoals wielershirts en beenstukken.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietsbroek?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
‪VORM‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
120,00 -59%
49,00
80,99 -43%
45,49
68,99 -37%
43,32
Heren Wielershorts (Zwart)
Heren Wielershorts (Zwart)
DARE 2B

Heren Wielershorts (Zwart)

Verkocht en verstuurd door Pertemba NL
46,99 -34%
30,92
Vanaf
139,00
Fietsbroek Man Alp D'Huez
Fietsbroek Man Alp D'Huez
PIPPO AMSTERDAM

Fietsbroek Man Alp D'Huez

Verkocht en verstuurd door PIPPO Amsterdam
52,95
50,50
120,00 -50%
59,00
89,95
Bioracer Spitfire Bibshort
Bioracer Spitfire Bibshort
BIORACER

Bioracer Spitfire Bibshort

Verkocht en verstuurd door Wielrennershop
4.2/5 Op basis van 8603 reviews

Wielrenbroek voor dames

Steeds meer dames ontdekken de tweewieler als interessant instrument om mee te gaan sporten. Met de speciale wielrenbroeken voor dames fiets je comfortabel en snel tijdens het wielrennen. De belangrijkste verschillen tussen wielrenbroeken voor dames en heren zijn het ontwerp en de pasvorm. Dat heren en dames over een verschillende anatomie beschikken is geen nieuws. De nieuwste generatie wielrenbroeken voor dames beschikt dan ook over een specifieke pasvorm voor vrouwen, met onder meer zemen die nauwsluitend het vrouwelijk lichaam volgen. Een goede dames wielrenbroek zorgt dan ook voor minder zadelpijn. Als vrouw is het dan ook geen aanrader om met een heren wielrenbroek te gaan rijden.

Wielrenbroeken die specifiek voor dames zijn gecreëerd zijn veelal in allerlei kleurencombinaties en lengtes verkrijgbaar. Van een lange wielrenbroek tot een kort model en alles wat hiertussen zit. Daarnaast is er een verschil tussen broeken met bretels en zonder bretels. Wielrenbroeken met bretels heten ook wel bibshorts en bieden als groot voordeel dat ze de zemen op de juiste plek houden. Als je veel kilometers maakt op de fiets, is het dragen van bretels een must. Voor kortere ritten is een wielrenbroek zonder bretels echter ook een optie, aangezien je dit kledingstuk gemakkelijker aan en uit trekt. Voor het passen van de wielrenbroek, met of zonder bretels, is het altijd van belang om dit in de fietshouding te doen.

Wielrenbroek voor heren

Bij het kopen van een wielrenbroek voor heren is de zeem wellicht het belangrijkste onderdeel. Dit onderdeel moet goed aansluiten op je lichaam en mag in geen geval schuren tijdens het fietsen. Met zemen voorkom je dat je last krijgt van zadelpijn. Voor heren zien zemen er verschillend uit dan bij dames. Dit heeft te maken met de andere stand van de bekken. Bij dames staat het bekken verder naar buiten, waardoor de achterzijde van zemen breder worden gemaakt dan bij heren. Verder zijn de zitbotten bij dames verder van elkaar verwijderd. Naast de zemen kan een wielrenbroek voor heren met gel uitkomst bieden. Het gelkussen met een goed ademend vermogen en hoge mate van elasticiteit verlicht heupklachten. Doordat de gel de druk op het lichaam verdeelt, worden de bewegingen beter uitgebalanceerd. Het werkt schokbestendig en heeft een dempende functie.

Vraag je je af welke wielrenbroek voor heren of dames bij je past? Kom vrijblijvend in onze filialen langs om persoonlijk advies te krijgen van onze experts. Onze verkopers zijn namelijk zelf enthousiaste wielrenliefhebbers, zodat je volledig op de hoogte raakt van de laatste trends op wielrengebied. Of bekijk meteen onze webshop om inspiratie op te doen.