Wielren overschoenen

Wielren overschoenen

Met onze praktische overschoenen houd je jouw voeten lekker warm en droog. Zeker in de winter zijn wind- en waterdichte overschoenen onmisbaar, maar ook in de zomer kun je aerodynamische wielren overschoenen dragen tijdens jouw tijdritten. Er zijn zowel dunne waterdichte overschoenen die zeer geschikt zijn als het regent als dikke neopreen overschoenen voor de echt lage temperaturen. Ook je wielren schoenen en wielrensokken shop je eenvoudig online in het uitgebreide assortiment van Decathlon.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Vanaf
€42,99 -15%
€36,50
*De uitverkoop begint op 25-9-2023
€34,95
€39,95
€45,95
€46,95
€49,95
€34,99
Overschoenen toe cover Defender
GOBIK

Overschoenen toe cover Defender

Vanaf
€47,95
€27,95
€49,99
Overschoenen Extreme H2O
NORTHWAVE

Overschoenen Extreme H2O

€47,99
Overschoenen Active Scuba
NORTHWAVE

Overschoenen Active Scuba

€48,50
€52,00
3.7/5 Op basis van 1034 reviews

Verschillende soorten wielren overschoenen

Wielren overschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Iedere wielrenner zou een paar overschoenen in de kast moeten hebben, want dit schoeisel vormt dé oplossing als het weer niet helemaal meewerkt. Overschoenen houden je voeten warm in koud en nat weer, want ze beschermen tegen water, wind, modder en vuil. Er zijn onder andere waterdichte en winddichte overschoenen met voldoende isolatie om te beschermen tegen de kou. Ook zijn er andere type wielren overschoenen die meer ten behoeve van de aerodynamica dienen en minder beschermen. Veel van de overschoenen zijn voorzien van een klittenbandsluiting waardoor ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, of bestaan zelfs uit één stuk. In dit geval trek je eerst je overschoenen aan en dan pas je fietsschoenen. De overschoenen trek je vervolgens over je fietsschoenen heen.

Voor iedere wens en ieder weertype is er een geschikt soort overschoenen te krijgen. Bij Decathlon vind je onder andere overschoenen van VAN RYSEL, SHIMANO en SANTINI. Deze vormen een perfecte toevoeging aan jouw wielergarderobe als jij ook graag in de wintermaanden wilt doorfietsen. Met de juiste overschoen wordt jouw rit een stuk comfortabeler. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met een fluorescerend exemplaar zorg je ervoor dat je nog beter zichtbaar bent in de schemer of het donker. Zo vergroten deze accessoires de veiligheid op de racefiets.

Thermo wielren overschoenen voor extra comfort

Jij wilt je niet laten stoppen door de weersomstandigheden, maar je wilt het jezelf wel zo comfortabel mogelijk maken. Dit doe je door de juiste wielerkleding aan te schaffen. Met hoogwaardige wielren overschoenen gemaakt van waterdicht materiaal blijven jouw voeten goed droog. Denk er ook aan om je lange fietsbroek waterafstotend te behandelen. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je fietsbroek doornat wordt bij regen en dan kunnen zelfs de beste overschoenen je niet drooghouden, want je broek komt in contact met je sokken waardoor het water je schoenen in loopt. Met een waterafstotend wielren jack blijft ook je bovenlichaam droog en op temperatuur.

Overschoenen die geschikt zijn voor in de regen moeten waterafstotend zijn. Ga jij voornamelijk in lichte regen fietsen? Dan kunnen overschoenen met een DWR-coating al genoeg waterafstotend zijn. Als je echt langere tijd in de zware regen gaat fietsen, valt het aan te raden om voor overschoenen te kiezen die zijn gemaakt van een waterdichte stof en voorzien van getapete naden. Schoenen gemaakt van neopreen isoleren tegen de kou en houden warmte vast.