Waterdichte wandeljassen

Waterdichte wandeljassen

Bescherming tegen de regen tijdens het wandelen doe je met een goede waterdichte jas. Bij Decathlon vind je een ruim aanbod aan waterdichte wandeljas voor je hike of trekking, met variërende mate van waterdichtheid. Bekijk ook onze wandelbroeken die snel drogen en onze waterdichte wandelschoenen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
213,99 −61%
81,99
98,99 −32%
66,99
4.6/5 Op basis van 41074 reviews

Op zoek naar een waterdichte jas?

Ben je op zoek naar een waterdichte jas? Dan ben je bij Quechua aan het juiste adres. We hebben namelijk diverse waterdichte jassen die een goede bewegings comfort bieden en er ook nog eens hip uitzien. Voor zowel mannen, vrouwen als kinderen kun je goede waterdichte jassen vinden.

Waterdichte winterjas voor dames

De ideale waterdichte winterjas voor dames is de 3-in-1 jas. Deze jas is lang, maar kan ook op drie manieren gedragen worden. Deze jas heeft een uitneembare fleece aan de binnenkant en de buitenste jas is waterdicht. Mocht je beiden onderdelen van de jas dragen, dan is het lekker warm in de winter. Deze jassen hebben ook wel een comforttemperatuur tot -10 graden celcius. Mocht het nou wat warmer zijn, kun je de fleece eruit halen en gewoon de buitenste laag van de de jas dragen.

Divers assortiment aan waterdichte winterjassen

Vaak zijn de Nederlandse winters koud en met veel regen. Hier wil je je natuurlijk tegen kleden. Nu hebben wij winterjassen die en een gemiddelde comforttemperatuur hebben tot -10 graden celsius, maar ook waterdicht zijn. Met deze waterdichte winterjassen blijf je lekker warm en droog deze winter.

Wat is het verschil tussen een waterdichte- en een waterafstotende jas?

Bij het aanschaffen van een regenjas moet je goed opletten of de jas waterdicht of waterafstotend is. Waterafstotende jassen houden maar beperkt water van buitenaf tegen. Het zal je een tijdje droog houden, maar de naden zijn niet getaped waardoor hier na een tijdje de regen doorheen komt. Daarbij zijn waterafstotende jassen weer fijner als het warm is en je een beetje regen verwacht. Waterdichte jassen hebben namelijk meer ademend vermogen.

Als jassen waterdicht zijn blijf je gewoon droog, hoe hard het ook regent. Een jas mag pas waterdicht zijn als die 1000mm water kan tegenhouden. Denk bijvoorbeeld aan de materialen zoals nylon en polyester. Het enige nadeel is dat deze materialen bijna tot geen ademend vermogen hebben. Hierdoor ga je veel zweten als je bijvoorbeeld intensief gaat wandelen.

Als je jassen wilt met meer ademend vermogen, is het belangrijk om te kijken naar jassen die een waterdichte coating of membraan hebben. Dit zorgt ervoor dat de regen niet naar binnen komt, maar de damp van de lichaamstranspiratie wel naar buiten kan. Vaak zitten er in deze jassen ventilatiegaten, waardoor het ademend vermogen van de jas vergroot wordt. Dit soort jassen zijn ideaal als je actief bezig bent. De naden van de jas zijn getaped, waardoor regen niet via de naden naar binnen kan. Naast tape kunnen ritsen ook geseald zijn of soms zit er een waterdichte flap over de ritsen heen.

Hoe onderhoud ik mijn waterdichte jas?

Na het intensief dragen van de jas is het goed om de waterdichte coating te behandelen en zo de jas waterdicht te houden. Je moet je jas gaan onderhouden als je ziet dat het water niet van de jas afloopt, maar wanneer het opgenomen wordt in de stof. We hebben diverse impregneer middelen hiervoor. Het is belangrijk om een technisch wasmiddel te gebruiken. Gebruik ook geen wasverzachter, want dit kan de coating van de jas beschadigen. Voordat je de jas in de wasmachine gooit is het belangrijk dat je de ritsen dicht doet en de koortjes ontspant. Gebruik geen verkort of waterbesparend programma, deze programma hebben namelijk een hoog toerental en dat kan schadelijk zijn voor de jas.

Hoe testen wij de waterdichtheid van onze waterdichte jassen?

Bij onze regenjassen wordt de waterdichtheid gemeten van de stof en de gehele jas. De jas wordt getest in een douche waarbij een regenbui wordt nagebootst. Dit duurt dan een paar uur om zo te zien of de stof helemaal waterdicht is.

Het ademend vermogen van de waterdichte jassen

Hierboven werd al het één en ander benoemd over het ademend vermogen van waterdichte jassen. Maar wat is het ademend vermogen nou precies? Het ademend vermogen van een jas is de capacenditeit om transparantie dampen af te voeren. Als je intensief gaat bewegen wil je dat een jas een goed ademend vermogen heeft, want anders ga je heel erg zweten. Het ademend wordt gemeten aan de hand van RET waardes. Hoe lager de RET waarde, des te beter het ademend vermogen van de stof is.

- RET waarde <6 zeer goede ademende stof

- RET waarde <12 ademende stof

- RET waarde <20 weinig ademende stof