Wakeboard bindingen

Wakeboard bindingen

Koop wakeboard bindingen bij Decathlon. We hebben verschillende wakeboard schoenen/bindingen. We hebben wakeboardbindingen van Jobe en Nitro, maar ook van ons eigen merk Wakeboarding by Decathlon. Alle wakeboard bindingen hebben 2 jaar garantie. Koop wakeboardbingen die bij jou passen. Bekijk ook onze zwemkleding en wetsuits.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Prijs
4.4/5 Op basis van 11 reviews

Wakeboarden

Wakeboarden lijkt een beetje op snowboarden, al zitten er twee grote verschillen tussen. Ten eerste doe je wakeboarden op water. En ten tweede, bij wakeboarden zit je met een touw vast aan een kabelbaan of een boot. Bij wakeboarden is het van groot belang dat over voldoende evenwicht beschikt en dat je één bent met het water. Wanneer je de basis van het wakeboarden onder de knie hebt, kun je ervoor kiezen om stoere tricks te doen (sprong, draai). Vind je wakeboarden toch net iets te moeilijk? Probeer dan eens kneeboarden!

Hoe kies ik het juiste wakeboard?

Wanneer je een wakeboard wilt gaan kopen, moet je op het volgende letten:

  • Lengte. De lengte van je wakeboard wordt bepaald aan de hand van je gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer drijfvermogen en draagkracht het board moet hebben.

    GewichtTot 45 kg40 - 70 kg60 - 80 kg75 - 115 kgMeer dan 90 kg
    Lengte board130 centimber130 - 134 centimeter135 - 139 centimeter140 - 144 centimeter144 centimeter of groter

    Zoals je ziet overlappen de gewichten. Deze getallen zijn dan ook bedoeld als richtlijn. Weeg jij bijvoorbeeld 65 kilo en ben je op zoek naar een board met extra drijfvermogen, dan adviseren wij om het grote board te nemen. Wil je juist meer grip, kies dan voor het kleine board.

  • Type. Er bestaan drie soorten wakeboards: wakeboard voor achter de boot, aan de kabelbaan of geschikt voor beide. Wanneer je achter een boot gaat wakeboarden, heb je een stijve, lichte wakeboard, met een foam kern en vinnetjes, nodig. Deze vinnetjes zorgen ervoor dat je gemakkelijker kunt sturen. Breng je juist een bezoekje aan de kabelbaan? Kies dan voor een sterke en flexibele wakeboard. Vaak heeft deze wakeboard een houten kern.
  • Rocker. De vorm van de onderkant van je wakeboard heet de rocker. De continuous rocker heeft een vloeiende gebogen vorm. Dankzij de gebogen vorm landt je zachter op het water. De 3-stage rocker heeft een hoekige gebogen vorm. Deze onderkant zorgt ervoor dat je wat langzamer gaat, maar heeft als voordeel dat je er hoger mee kunt springen. Tenslotte heb je de camber rocker. Deze rocker lijkt op de continuous rocker, alleen wijst hierbij de tip omhoog.
  • Boots. Tijdens het wakeboarden draag je speciale wakeboard schoenen. Deze schoenen zorgen ervoor dat je controle over je board houdt. Het is dan ook van groot belang dat de maat perfect aansluit!

Losse onderdelen voor wakeboarden. Zoals bindingen

Naast wakeboards vindt je bij Decathlon ook losse onderdelen voor het wakeboarden. Je kunt zelf kiezen welke bindingen je op je wakeboard schroeft. Dit zijn schoenen, waarmee je aan het wakeboard bent bevestigd. We hebben wij zwemvesten, lijn en handschoenen in ons assortiment. Koop jouw wakeboard (accessoires) voordelig bij Decathlon!