Zwepen

Zwepen

Een zweep voor het paardrijden kopen? Zwepen worden gebruikt als extra ondersteuning tijdens het paardrijden. Je gebruikt het als begeleiding voor het paard en om hulpen fijner te laten overkomen. Wij verkopen zowel dressuur als springzwepen. Een longeerzweep nodig? Kijk dan snel hier!

Advies nodig?
Hoe kies ik een rijzweep?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Kleur
Prijs
13,99
Dressuurzweep 110 cm zwart
Dressuurzweep 110 cm zwart
WALDHAUSEN

Dressuurzweep 110 cm zwart

(24)
Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
4.6/5 Op basis van 1499 reviews

De beste zwepen vind je bij Decathlon

Zwepen zijn onmisbaar bij ruiters. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed omgaat met je paard en geen zweep gebruikt om het paard pijn te doen. Een zweep is echt bedoeld om je hulpen te versterken en het paard te corrigeren of motiveren wanneer nodig. Dit kan jij als ruiter het beste inschatten. Zwepen worden voornamelijk ingezet bij paarden die nog redelijk onervaren zijn en extra training nodig hebben. Beenhulpen zijn de basis van het paardrijden en de zweephulpen versterken de boodschap hierin. Een zweep kan verschillen in lengtes en diktes, maar alle zwepen zijn voornamelijk een flexibele stok met een handvat. Bij Decathlon bieden we een ruim assortiment aan zwepen, met daarin verschillende merken. Ons eigen merk Fouganza biedt ook zwepen aan en staat bekend om het feit dat het gemaakt is door ruiters voor ruiters en dat het welzijn van het paard voorop staat. Een ander merk dat wij aanbieden is Waldhausen, een bekende naam binnen de paardensport. Decathlon heeft verschillende rijzweep series van 100 tot 900. Hoe hoger het getal hoe technischer de zweep is. Op deze manier zorgt Decathlon ervoor dat er rijzwepen zijn voor beginners en gevorderde.

Verschillende soorten rijzwepen

Dressuurzwepen
Ben je opzoek naar een dressuurzweep? Bij Decathlon verkopen wij verschillende lengtes en kleuren rijzwepen die speciaal ontwikkeld zijn voor het beoefenen van dressuur. Je kunt deze dressuurzwepen herkennen aan het stukje touw aan het einde van de zweep. De rijzweep heeft als doeleinde om de heupen van het paard te stimuleren door middel van de precieze en subtiele actie. Wat belangrijk is om te weten is bij sommige Dressuurniveaus dressuurzwepen niet zijn toegestaan of dat er verschil zit in de maximale lengte die je mag gebruiken. Bij wedstrijden met paarden is een maximale lengte van 120 cm gebruikelijk en bij een wedstrijd met pony’s is dit 100 cm. Naast de lengte van de dressuurzweep kan ook het handvat verschillen, zo heb je dressuurzwepen met een grove of gladde grip.
Springzwepen
Een springzweep is een rijzweep die zoals de naam al zegt, geschikt is voor het springen met je paard. Een springzweep is te herkennen aan het flapje aan de punt van de zweep en dat ze extra kort zijn. De lengte van een springzweep is korter omdat de rijzweep niet in de weg mag zitten tijdens de sprong. In het reglement van springwedstrijden staat dat een springzweep maximaal 75 cm mag zijn. Springzwepen zijn net zoals de rest van de rijzwepen, vooral bedoeld om het paard te corrigeren maar ook echt om nog net voor de sprong een extra tik te geven voor extra motivatie. Binnen het paardenspringen zijn de meeste springzwepen gemaakt van kunststof, maar deze rijzwepen kunnen ook rubber en leren onderdelen hebben. Onze springzwepen van Fouganza beschikken over een polsbandje die verstelbaar is. Zo blijft de springzweep altijd in de buurt van de ruiter en kan je deze aanpassen naar eigen behoefte.
Paardrijzweepje voor kinderen
Gaat je kind voor het eerst paardrijden of doet hij of zij het al wat langer? En ben je nog op zoek naar een goed paardrijzweepje voor kinderen? Dan ben je bij Decathlon aan het goede adres. We hebben paardrijzweepjes in verschillende opvallende kleuren met leuke designs. Deze paardrijzweepjes voor kinderen zijn perfect geschikt voor manegelessen en hebben een rubbere klapper zodat er zachter contact is met de huid. De lengte van het paardrijzweepje is kort zodat jonge paarden niet zomaar schrikken. Daarnaast zijn onze rijzwepen voor kinderen multifunctioneel en heeft die een plat handvat zodat kinderen deze makkelijk beet kunnen houden.
Voor veel ruiters is het belangrijk om een rijzweep te hebben tijdens de wedstrijden en lessen. Het geeft net een extra steuntje in de samenwerking met je paard. Bekijk ook onze poets producten poets producten voor je paard en onze paardrij koffers! Bij Decathlon kan je zelf de bezorgwijze van je rijzweep kiezen. Zo kan je jouw rijzweep ophalen in de winkel met click en collect of laten bezorgen op jouw zelf gekozen adres. Daarnaast heb je twee jaar garantie op je rijzweep na je aankoop. Daarnaast kan je jouw rijzweep binnen 365 dagen retourneren.