Zadeluitrusting

Zadeluitrusting

Decathlon heeft fijne zadelaccessoires voor iedere ruiter! Van beugels, beugelriemen en singels tot aan de fijnste borsttuigen voor jouw paard. Voor het juiste onderhoud aan je lederen spullen kun je terecht bij ons assortiment lederonderhoud.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪MATERIAAL‬
Sticker
Kleur
Prijs
29,99
4.4/5 Op basis van 3123 reviews

Uit welke elementen bestaat een standaard zadeluitrusting?

Het uitkiezen van je standaard zadeluitrusting kan lastig zijn daarom helpen wij je graag een beetje met het samenstellen van de essentiële onderdelen. Je standaard zadeluitrusting moet bestaan uit: stijgbeugels, stijgbeugelriemen, staartriem, singels en een zadelhoes. Toch is het belangrijk om te kijken waar je de zadeluitrusting voor gaat gebruiken. Dit is namelijk verschillend voor springen en dressuur. Zo kan de zadeluitrusting voor springen bestaan uit: stijgbeugels met extra veiligheid zoals de veiligheidsstijgbeugels waardoor je los kan schieten als je paard valt, speciale singels, martingaal en een borstriem of borsttuig. Deze items zijn essentieel voor je spring uitrusting. Wil je meer weten over springen en wat je hiervoor nodig hebt? Bekijk dan onze spring pagina!

Het verschil tussen dressuursingels, springsingels en veelzijdigheidssingels

Je bent twijfelt welke singels het beste voor jou geschikt is? Hiervoor moet je eerst kijken waarvoor je de singel gaat gebruiken bijvoorbeeld dressuur, springen of voor recreatief gebruik. Een dressuursingel is gemaakt om voor lange singelstoten wat past bij de zadel die gemaakt zijn voor dressuur. Hierdoor heb je veel grip maar geef je jouw paard de geen belemmering tijdens het bewegen. Je kan dressuursingels in verschillende materialen kiezen bijvoorbeeld een dressuursingel met bont of een dressuursingel van leer. Ben je van plan om juist meer te gaan springen kies dan voor een springsingel. Het grootste verschil met de anders singels is dat veel springsingels een buikflap hebben waardoor het paard tijdens het springen zichzelf niet kan raken met de hoefijzers. Daarnaast zijn deze singels elastisch waardoor jouw paard beter kan bewegen tijdens het springen. Ook de springsingels kunnen gemaakt worden van verschillende materiaal zoals bijvoorbeeld een springsingel met bont. Rij je alleen maar recreatief kies van voor een veelzijdigheidssingel, deze is daarnaast goed te combineren met het veelzijdigheidszadel, dekjes en hoofdstellen waardoor je alles in dezelfde kleur kiezen. Deze onderdelen zijn daarom geschikt voor springen, dressuur of een simpele rit door het bos.

Waarom gebruik je een zadelhoes?

Naast het goede behandelen van je zadel is het opbergen ook erg belangrijk om lang met je zadel te kunnen doen. Het voordeel van je zadel beschermen met een zadelhoes is dat je vocht, stof en vuil tegenhoudt bij het opbergen op de manege of thuis. Maar niet elke zadelhoes past op elk type zadel, je hebt namelijk dressuurzadels, springzadels, westernzadels en natuurlijk veelzijdigheidszadel. En bij elke type zadel is er een specifieke hoes nodig die daarnaast weer van verschillende materialen gemaakt zijn. Zadelhoezen kunnen gemaakt zijn van leer, katoen, polyester en fleece. Al deze materialen helpen tegen stof, wil je een zadelhoes die ook waterbestendig is kies dan voor leer of polyester. Zorg dat je zadel goed beschermd is met een van onze zadelhoezen!

Waarom gebruik je een singelhoes?

Je hebt alles aangeschaft maar je twijfelt over de singelhoes, waarvoor heb je die nodig? Een singelhoes beschermd je paard tegen wondjes, irritaties of schuurplekken die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een gevoelige huid. Heeft jouw paard geen gevoelige huid dan is het alsnog slim om een singelhoes aan te schaffen. Ontstaat er toch onverwacht een wondje of schuurplek dan kan de singelhoes ervoor zorgen dat de wond of schuurplek niet groter word of meer gaat irriteren. Kies bijvoorbeeld voor een singelhoes met een bontje zorg dan altijd goed dat het bont goed vast zitten aan het singel. Doe je die niet kan dit ook leiden tot schuren en irritatie bij je paard. Ben je bang dat je bont snel vies wordt of niet kan schoonmaken? Geen zorgen kies dan voor een losse singelhoes en maak je bontje makkelijk schoon zodat jouw paard nooit last krijgt van irritatie!