MTB voorvork

MTB voorvork

Een voorvork voor de MTB koop je bij Decathlon. In onze webshop beschik je over een gevarieerd aanbod aan voorvorken voor de MTB. De verende voorvork is een van de meest belaste elementen van je mountainbike. Zorg daarom dat je een voorvork voor de MTB van goede kwaliteit aanschaft. In onze webshop vind je naast voorvorken voor de MTB ook andere mountainbike accessoires en MTB gereedschap.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Prijs
€129,99
Voorvork XCR32 27.5" 120 mm 1"1/8 QR 9 mm
SR SUNTOUR

Voorvork XCR32 27.5" 120 mm 1"1/8 QR 9 mm

(3)
Dit artikel is alleen verkrijgbaar in de winkel, bekijk de winkelvoorraad:
€119,99
€179,99
€69,99
€54,99
Verende vork 24 inch 1" 1/8 " Ahead schijf zwart
BTWIN

Verende vork 24 inch 1" 1/8 " Ahead schijf zwart

Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
€39,99
Verende vork 20 inch 1" 1/8 " schijf zwart
MVB

Verende vork 20 inch 1" 1/8 " schijf zwart

Dit artikel is nu niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad
€44,99
€49,99
3.7/5 Op basis van 46 reviews

De juiste MTB voorvork bij je mountainbike

Ondanks dat een MTB voorvork van hoge kwaliteit is geproduceerd, heeft het last van slijtage. Hoe snel de slijtage verloopt, hangt af van hoe vaak je de mountainbike gebruikt en hoe intensief je je fiets op de proef stelt. Als je een heftige val hebt gemaakt, is het verstandig om de MTB voorvork te vernieuwen. Bij het vervangen van een MTB voorvork spelen twee vragen een rol. Ten eerste moet de nieuwe voorvork MTB passen op het frame, en ten tweede het soort voorvork dat past bij je mountainbike doelen. De inbouwhoogte van het frame bepaalt namelijk welke voorvork op de MTB past. Hiervoor moet je de hoogte van de as van het voorwiel tot de onderste balhoofdlager onderzoeken. Zodra je een voorvork MTB met een verkeerde lengte selecteert, heeft dit invloed op het sturen. Aan te raden is om de oorspronkelijke hoogte toe te passen, omdat het frame hierop is gebouwd.

Ben je vervolgens van plan om met je mountainbike voornamelijk snelle trails te rijden, waarbij iedere seconde telt? in dat geval kies je een voorvork MTB die zo licht mogelijk is. Voor downhill mountainbiken is echter ondersteuning bij hobbelige parcoursen en sprongen noodzakelijk. Bij dat mountainbike doel dient de voorvork voor de MTB stabiel te zijn en goed de schokken te dempen.

Mountainbike voorvork en de veerweg

Naast dat de mountainbike voorvork bij je frame past, bieden de voorvorken van Decathlon allerlei extra's. Zo is de veerweg van belang bij de mountainbike voorvork. Hoe langer de veerweg is, des te beter de mountainbike voorvork over hobbelige wegen heen veert. Bij een veerweg van 130 millimeter en hoger heb je de keuze voor een instelbare voorvork waarmee je de veerweg kunt beperken. De hardheid hangt hierbij af van je gewicht. Hoe lichter je als mountainbiker bent, des te hardere veren noodzakelijk zijn. Het geschikte veermedium speelt hierbij een grote rol. De meest voorkomende veer is luchtvering. Dit type vering is namelijk gemakkelijk aan het gewicht van de rijder aan te passen. In goedkopere voorvorken voor de MTB vind je vaak stalen veren. Deze veren zijn solide en geven een lineaire veerweg.

Verder is de rebound demping en compressie van belang. De rebound demping controleert de uitveersnelheid van de voorvork MTB, terwijl de compressie de inveersnelheid reguleert. Met de lockout functie zorg je ervoor dat er geen olie doorstroomt in de compressiedemping. Hierdoor kan de voorvork van de MTB niet meer inveren. Dit kan zowel manueel of automatisch geregeld worden. Wil je meer weten over de voorvork voor de MTB? Kom dan langs in onze filialen voor passend advies. Bekijk meteen onze voorvork MTB modellen in de webshop om de geschikte onderdelen te bestellen.