Hockeystick volwassenen

Hockeystick volwassenen

Koop je nieuwe hockeystick bij Decathlon. Voor zowel beginnende spelers als ervaren hockeyers hebben wij een hockeystick. Onze collectie bestaat uit verschillende hockeysticks, van hout, fiberglas, 50 en 95% carbon voor een eerlijke prijs. Onze hockeysticks zijn verkrijgbaar in de maten 36.5 tot 38.5, voor spelers die op zoek zijn naar extra lengte. Bekijk ook onze hockeybescherming en hockeyschoenen.

Advies nodig?
Hoe kies ik een hockeystick?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
‪MATERIAAL‬
‪KROMMING HOCKEYSTICK‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
157,95 -34%
103,95
38,95
4.7/5 Op basis van 10 reviews

Welke maat hockeystick voor volwassenen?

Een 36.5 inch hockeystick is de gangbare sticklengte voor volwassen hockeyers en junioren uit de A en B leeftijdscategorieën. Voor langere hockeyers (vanaf 1.85m) zijn er verlengde hockeysticks in 37.5 inch en 38.5 inch. Zo’n verlengde hockeystick heeft verschillende voordelen. Zo kan je er harder mee slaan en is je reikwijdte (“reach”) groter. Topspelers spelen daarom veelal met een verlengde hockeystick zodat ze een grotere reikwijdte hebben en meer kracht. Voor lange spelers heeft het als voordeel dat ze minder diep hoeven te bukken, dit kan prettig zijn als je rugklachten hebt.

Een stick van hout, kunststof of carbon?

Bij ons vind je hockeysticks van hout, sticks versterkt met kunststof of 100% carbon hockeysticks. Houten hockeysticks worden voornamelijk gebruikt door de jongste jeugd. Deze sticks zorgen voor veel balcontrole, maar zijn erg kwetsbaar. Daarom zijn hockeysticks voor volwassenen versterkt met kunststof en composiet materialen of zelfs volledig van carbon. Volwassenen pushen en slaan harder, waardoor de stick tegen een stootje moet kunnen. Welk materiaal je nodig hebt, hangt af van je spelniveau. Hoe meer kunststof in de stick zit, hoe moeilijker het is om de bal te controleren. Carbon in hockeysticks zorgt ervoor dat de stick erg stevig en stijf is, hierdoor kan je harder slaan, flatsen en pushen. Deze sticks hebben dus meer “power”. Het nadeel is dat carbon zorgt voor veel trillingen in de stick bij het aannemen en slaan van de bal, waardoor je controle verliest. Hoe meer carbon, hoe moeilijker de stick dus eigenlijk. Topspelers spelen over het algemeen met 100% carbon hockeysticks. Begin je met hockey, dan is het aan te raden om een hockeystick met een lager percentage carbon te gebruiken. De stick is dusdanig sterk dat deze lang mee kan en je genoeg kracht hebt, zonder dat je controle verliest. Gevorderde- en topspelers die op zoek zijn naar meer kracht hebben baat bij een hockeystick met meer carbon.

Mid bow, low bow, of extra low bow hockeystick?

Er zit een kleine kromming of “bow” in een hockeystick. Dit zorgt ervoor dat je beter kan pushen, harder kan slaan of meer controle hebt tijdens het dribbelen met de bal. Een rechte hockeystick heeft als voordeel dat je makkelijk controle over de bal houdt en dat de bal laag blijft tijdens het aannemen en passen. Een kromme hockeystick maakt het makkelijker om te dribbelen met de bal of hoog te pushen en scoopen. De plaats van de kromming is daarbij van belang, hiermee bedoelen we waar de stick begint te buigen vanaf de krul gezien. De minimale afstand is 200mm van de krul en de maximale afstand is 300mm.

- standard bow: 17 tot 22mm op 300mm van de krul

- mid bow: 23 tot 24mm op 300mm van de kruk

- low bow: 24 tot 25mm op 250mm van de krul

- extra low bow: 24 tot 25mm op 200mm van de krul

De standaard- en mid bow sticks zijn aan te raden voor beginnende hockeyers omdat deze gemakkelijker zijn om mee te spelen en de bal beter laag blijft. Deze sticks worden overigens ook gewoon gebruikt door topspelers die zelden technieken zoals een scoop gebruiken en weinig liftjes doen. Low bow sticks worden over het algemeen gebruikt door spelers die hard willen slaan of veel 3D-skills gebruiken (liftjes) en willen scoopen. De extra low bow hockeystick heeft een extreme kromming aan het einde van de stick waardoor je heel makkelijk kan dribbelen met de bal en 3D-skills kan doen. Extra low bow hockeysticks worden veel door strafcorner schutters gebruikt, hiermee kan je de bal namelijk heel eenvoudig hard en hoog pushen. Dit is dus een voordeel bij de sleeppush in de strafcorner.

Zaalhockey

In onze online hockeywinkel bieden wij ook alles aan voor zaalhockey. Ons aanbod voor zaalhockey vind je hier: zaalhockey webwinkel.