Hockeystick kinderen

Hockeystick kinderen

Op zoek naar een nieuwe hockeystick voor kinderen? In ons assortiment vind je hockeysticks voor kinderen van allerlei verschillende bekende hockeymerken waaronder Adidas, Brabo, Grays en Princess en van onze eigen merken Dita en Korok. Onze sticks voor kinderen (of junioren zoals ze op de hockeyclub worden genoemd) zijn van verschillende materialen zoals hout, fiberglas en carbon en zijn verkrijgbaar vanaf maat 24 tot en met maat 35. Welk materiaal hockeystick bij jou past hangt af van je spelniveau. Alle hockeyende kinderen kunnen daarom bij ons terecht voor de juiste stick, of het nu kinderen zijn die hun eerste stappen op het hockeyveld zetten, later instromen of al op hoog niveau spelen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste stick of wil je weten welke maat hockeystick je kind nodig heeft? In ons sportadvies lees je waar je allemaal op moet letten. Onze sticks voor kinderen zijn al verkrijgbaar vanaf slechts €19,99. Naast een stick hebben hockeyende kinderen nog de juiste hockeyschoenen, -bescherming en -kleding nodig. Bekijk daarom ook onze hockeyschoenen, hockeybescherming en hockeykleding zoals hockeyrokjes, - broekjes, trainingspakken en hockeysokken. Zorg dat je tenue dus compleet is voordat je het veld op gaat.

Advies nodig?
Hoe kies ik een hockeystick?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
‪MATERIAAL‬
‪KROMMING HOCKEYSTICK‬
VERKOPER
Sticker
Kleur
Prijs
€45,95
€39,95
€97,95
€39,95
€28,95
€38,95
3.4/5 Op basis van 16 reviews

Welke maat hockeystick heeft mijn kind nodig?

Als we het hebben over de maat van een hockeystick, dan gaat het over de lengte van de hockeystick. De maat (sticklengte) wordt aangegeven in inches (1 inch = 2.54 cm). Dat maakt het niet makkelijker om te weten welke maat hockeystick je nodig hebt. Voor kinderen wordt over het algemeen vastgehouden aan de volgende eenvoudige meetmethode om de juiste maat hockeystick te kiezen:

Bij kinderen moet de hockeystick op navelhoogte komen. Meet daarom de afstand van de grond tot de navel als je kind rechtop staat. Deel het aantal centimeters door 2.54 ( 1 inch = 2.54 cm) en je hebt de juiste maat van de hockeystick. Je kunt de volgende maattabel daarbij hanteren:

maat 25” = 63.5 cm

maat 26” = 66 cm

maat 27” = 68.6 cm

maat 28” = 71.1 cm

maat 29” = 73.7 cm

maat 30” = 76.2 cm

maat 31” = 78.7 cm

maat 32” = 81.3 cm

maat 33” = 83.8 cm

maat 34” = 86.4 cm

maat 35” = 88.9 cm

maat 36.5” = 92.7 cm

Binnen de hockeywereld worden hockeysticks tot en met maat 35 voor kinderen / junioren gezien en vanaf maat 36.5 voor volwassenen / senioren. Voor kinderen (junioren) vanaf een jaar of 14 komt ook een 36.5 inch hockeystick niet meer tot de navel. Als dat het geval is kunnen ook kinderen met een “volwassen” hockeystick spelen, een 36.5 inch hockeystick dus. Een 36.5 inch hockeystick is een gangbare maat voor junioren uit de A en B leeftijdscategorieën.

Welk materiaal hockeystick voor kinderen?

Hockeysticks worden gemaakt van verschillende materialen. Vroeger waren hockeysticks volledig van hout, maar tegenwoordig zijn daar kunststoffen zoals glasfiber, aramide of carbon in verwerkt om sticks sterker te maken. Toch worden er nog steeds volledig houten hockeysticks gemaakt. Waarom? Houten sticks zijn erg makkelijk om controle mee over de bal te houden, zowel tijdens het dribbelen als bij het aannemen en passen van de bal. Houten sticks worden daarom voornamelijk gebruikt door de jongste jeugd die net beginnen met hockeyen. Doordat je meer controle hebt met een houten stick, is het voor kinderen makkelijker om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Naarmate kinderen ouder en groter worden, is het aan te raden om met een wat stevigere stick te hockeyen, waar kunststof in verwerkt zit. Naarmate je groter wordt gaat het spel namelijk harder en heb je ook behoefte aan een stick die wat meer aan kan, zoals kunststof hockeysticks.

Kortom: de jongste jeugd en beginnende hockeyers kunnen met een houten hockeystick spelen om zo makkelijker de technieken onder de knie te krijgen. Zodra je slagtechnieken als flatsen en slaan gaat gebruiken, is het aan te raden om met een kunststof stick te gaan spelen of met een houten stick die verstevigd is met kunststof. Hier heb je niet alleen meer kracht mee, maar deze sticks gaan ook langer mee omdat ze sterker en slijtvaster zijn dan houten sticks. Het gebruiken van slagtechnieken in de jeugd gebeurt vanaf de E en D leeftijdscategorieën (dus vanaf een jaar of 8-9). Voor hockeyende kinderen geldt dus eigenlijk: hoe ouder je wordt, hoe langer je speelt en hoe hoger je spelniveau, hoe meer baat je hebt bij een kunststof hockeystick. In ons assortiment vind je daarom hockeysticks voor kinderen volledig van hout, sticks versterkt met kunststoffen zoals glasvezel of carbon en sticks volledig van carbon. Op die manier kunnen alle hockeyende kinderen, ongeacht niveau of leeftijd, bij ons terecht voor de juiste hockeystick.