Hockey scheenbeschermers

Hockey scheenbeschermers

Scheenbeschermers voor hockey zijn verplicht om te dragen tijdens een wedstrijd. Zorg dus dat je goede hockey scheenbeschermers hebt. In onze collectie vind je verschillende hockey scheenbeschermers voor kinderen en volwassenen die goede bescherming bieden tijdens het spelen. De scheenbeschermers in ons assortiment bieden niet alleen bescherming aan je schenen maar ook aan de enkels. Bij Decathlon vind je zowel scheenbeschermers van ons merk Dita als scheenbeschermers van Adidas, Grays en Brabo. Naast je schenen is het ook aan te raden om je handen goed te beschermen, hiervoor hebben we ook een ruime collectie hockey handschoenen. Behalve scheenbeschermers is ook een gebitsbeschermer verplicht om te dragen tijdens het spelen, bekijk daarom ook onze hockeybitjes. Voor overige hockey accessoires kan je uiteraard ook bij ons terecht. Bekijk hier al onze accessoires voor hockeyzoals stickstassen, gripjes, haardbandjes en meer.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Prijs
Kleur
28,95
Grays G600 Scheenbeschermers
GRAYS

Grays G600 Scheenbeschermers

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

28,95
Grays G600 Scheenbeschermers
GRAYS

Grays G600 Scheenbeschermers

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

28,95
Grays G600 Scheenbeschermers
GRAYS

Grays G600 Scheenbeschermers

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

25,95
Grays G700 Shinliner
GRAYS

Grays G700 Shinliner

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

23,95
Grays Shield Shinguard
GRAYS

Grays Shield Shinguard

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

37,95
40,95
16,95
Grays G700 Shinliner
GRAYS

Grays G700 Shinliner

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

23,95
4/5 Op basis van 51 reviews

Hockey scheenbeschermers kopen bij Decathlon

Net als een bitje zijn scheenbeschermers verplicht om te dragen tijdens een hockeywedstrijd. Er gaat eigenlijk geen wedstrijd of training voorbij waarbij de bal niet op je voet of tegen je schenen komt. Het dragen van goede scheenbeschermers voor hockey is daarom essentieel. Hockey scheenbeschermers beschermen je niet alleen tegen hockeyballen maar ook tegen de hockeystick van je tegenstander. De twee voornaamste kenmerken van hockey scheenbeschermers zijn:

1) Ze bedekken je schenen vanaf de onderkant van je enkels tot aan de knieschijf.

2) Ze bedekken ook de zijkanten van je onderbeen.

Met scheenbeschermers voorkomen je dus eenvoudig blessures aan je schenen én enkels. In al onze winkels vind je scheenbeschermers voor hockey. Let op dat dit aanbod per winkel kan verschillen. In onze online winkel vind je altijd het complete aanbod hockey scheenbeschermers, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Naast de scheenbeschermers van ons eigen merk Dita bieden we ook Brabo,Grays, Indian Maharadja en Adidas hockey scheenbeschermers aan.

Zijn er verschillende soorten scheenbeschermers voor hockey?

Er zijn twee soorten scheenbeschermers voor hockey. De ene soort scheenbeschermer heeft een sokje of voetstuk onderaan met een lusje die onder je hak blijft zitten. Deze scheenbeschermers worden voornamelijk door kinderen uit de jongste jeugd gedragen en trek je aan vóórdat je je sokken en schoenen aan doet. Het voordeel van scheenbeschermers met zo’n sokje of voetstuk is dat deze bij kleine kinderen wat beter op de plek blijven zitten. Het nadeel is dat deze scheenbeschermers lastiger zijn om aan te trekken en de enkel minder goed beschermen. De meest gebruikte scheenbeschermers zijn de zogenoemde “inschuif” scheenbeschermers. Deze scheenbeschermers doe je pas aan of om als je je hockeysokken en schoenen al aan hebt. Je schuift deze scheenbeschermers dan als het ware in je sokken (dus tussen je been en de sok). Het voordeel van deze scheenbeschermers is dat ze meer rondom de onderbenen zitten en daarom meer bescherming bieden dan alleen je schenen. Daarnaast hebben deze scheenbeschermers ook nog een beschermend deel bij je enkel bot. Bovendien zijn deze scheenbeschermers eenvoudiger om aan te trekken en kan je ze in sommige gevallen ook nog vastmaken om de kuit met een elastiek met klittenband. In ons assortiment vind je allebei de soorten scheenbeschermers. Grays en Brabo hebben zowel hockey scheenbeschermers met een sokje of voetstuk als inschuif scheenbeschermers. De Dita, Indian Maharadja en Adidas hockey scheenbeschermers zijn inschuif scheenbeschermers.

Welke maat scheenbeschermers heb ik nodig?

Kinderen groeien uiteraard snel, waardoor ze ook sneller nieuwe spullen nodig hebben. Een oplossing die ouders dan hebben is om spullen op de groei te kopen, zodat kinderen er langer mee kunnen spelen. Voor hockey scheenbeschermers is dit echter niet aan te raden. Te grote scheenbeschermers kunnen de bewegingsvrijheid namelijk beperken, waardoor kinderen minder vrij kunnen bewegen. Daarnaast zitten te grote scheenbeschermers simpelweg niet prettig. Pas je scheenbeschermers in de winkel? Ga dan van de volgende meetmethode uit:

Plaats de scheenbeschermer zo laag mogelijk op je been, zodanig dat de knobbels van je enkel mooi bedekt zijn. De beschermer mag nergens knellen, en je enkel moet vrij kunnen bewegen. De bovenste rand van de scheenbeschermer moet vervolgens 2 cm onder de knieschijf zitten. Hij moet de kuit mooi omsluiten, maar mag niet knellen.

Thuis is dit uiteraard lastiger om op te meten. Daarom kan je ook de volgende maattabel aanhouden, waarbij je je lengte in cm gebruikt:

<130 cm = XXS

130 en 140cm = XS

140 en 160 cm = S

160 en 175 cm = M

175 en 185 cm = L

Hoe voorkom je nare geurtjes van je scheenbeschermers?

Van sport ga je nu eenmaal zweten. Normaal gesproken gooi je je kleding na het sporten in de was en ze ruiken weer naar bloemetjes. Voor sportspullen zoals schoenen of scheenbeschermers is dit helaas niet zo makkelijk. Je gooit je scheenbeschermers niet zomaar in de was. Haal je scheenbeschermers na het hockeyen daarom altijd uit je sporttas en leg ze ergens te drogen. Zijn ze nat geworden? Neem ze dan ook even af met een doekje voordat je ze te drogen legt. Zo voorkom je dat je scheenbeschermers gaan stinken. Onze Dita Ortho scheenbeschermers hebben overigens een uitneembare voering die je wel in de was kunt doen. Dit kan ook met deze Adidas hockey scheenbeschermers. Lees goed het wasvoorschrift voordat je ze in de was doet.