Hockey handschoenen

Hockey handschoenen

Of je nu op het veld of in de zaal speelt, je krijgt makkelijk een bal op je hand. Bescherm je hand daarom met een hockeyhandschoen. Een hockeyhandschoen wordt vooral gebruikt in de zaal, omdat bij zaalhockey de bal alleen over de grond gespeeld mag worden waardoor je stick en daarmee ook je hand voortdurend laag bij de grond zit. Tegenwoordig wordt ook buiten op het veld steeds vaker gespeeld met een hockeyhandschoen. Op het veld speelt men vaker met een 'open' handschoen waar je vingers slechts gedeeltelijk beschermd worden. Bij zaalhockey speel je met een handschoen waar je vingers volledig beschermd zijn. Bescherm natuurlijk ook je schenen met scheenbeschermers van Decathlon en denk je ook aan je hockey bitje?

Advies nodig?
Hoe kies ik een hockeyhandschoen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Merk
‪GEBRUIKSPLAATS‬
VERKOPER
Prijs
Kleur
17,50 -20%
13,95
30,95
Grays International Pro
GRAYS

Grays International Pro

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

27,50 -38%
16,95
Gryphon G-Mitt Deluxe
GRYPHON

Gryphon G-Mitt Deluxe

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

29,95
Grays Touch Hockeyhandschoen
GRAYS

Grays Touch Hockeyhandschoen

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

Vanaf
22,50 -24%
16,95
Gryphon G-Mitt Deluxe
GRYPHON

Gryphon G-Mitt Deluxe

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

29,95
Grays Touch Hockeyhandschoen
GRAYS

Grays Touch Hockeyhandschoen

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

25,95
32,50 -47%
16,95
25,95
24,95 -8%
22,95
MALIK Royal Guard Handschoen
MALIK

MALIK Royal Guard Handschoen

Verkocht en verstuurd door Hockeyhuis.nl

26,95
4.2/5 Op basis van 13 reviews

Waarom een hockeyhandschoen dragen?

Een hockeyhandschoen beschermt de rug van je hand en je vingers tegen ballen en sticks die onbedoeld op je handen komen maar vervelende blessures tot gevolg kunnen hebben. Het dragen van een hockey handschoen is niet verplicht, maar wel aan te raden. Over het algemeen worden hockeyhandschoenen voornamelijk in de zaal gebruikt omdat je hier vaak met je hand laag op de grond speelt omdat de bal niet hoog mag. Tegenwoordig zie je ook op het veld steeds meer mensen met een handschoentje spelen. Het spel gaat namelijk steeds sneller en harder waardoor goede bescherming geen overbodige luxe is, ongeacht je spelniveau of leeftijd. Er zijn verschillende soorten hockeyhandschoentjes die allen in meer of mindere mate bescherming bieden. In ons assortiment vind je alle verschillende soorten hockeyhandschoenen voor zowel kinderen als volwassenen, voor elk spelniveau.

Welke soorten hockeyhandschoenen zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten hockeyhandschoenen die allemaal bescherming bieden tijdens het spelen. De ene handschoen beschermt de hand op een andere manier dan de andere soort hockey handschoen. Zo zijn er hockeyhandschoentjes van foam die de gehele hand beschermen en een “gesloten” hand hebben. Deze foam handschoen bedekt alle vingers, inclusief de duim, en heeft een handpalm met profiel om grip op de stick te behouden. Er zijn ook foam handschoentjes die slechts een gedeelte van de vingers bedekken en waarbij de duim vrij is. Doordat niet de gehele vingers bedekt zijn, behoud je iets meer grip op je hockeystick. Anderzijds zijn je vingers wel iets minder goed beschermd. De foam handschoenen zitten doorgaans erg comfortabel maar zijn wel iets zwaarder dan de hockey handschoentjes met hard plastic. De handschoentjes met hard plastic bieden eveneens goede bescherming maar hierbij zijn de vingers slechts gedeeltelijk beschermd. Het voordeel van deze hockeyhandschoentjes is dat je een “open” handpalm hebt. Dit houdt in dat er aan de binnenkant van de hand geen materiaal zit waardoor je direct met je handpalm op de grip van je stick zit. Hierdoor heb je meer grip en controle dan bij de gesloten hockeyhandschoenen met foam, zeker als je grip nat is geworden. De verschillende soorten hockeyhandschoenen zijn dus onder te verdelen in de volgende categorieën:

- Gesloten foam hockeyhandschoen met gehele vingers

- Gesloten foam hockeyhandschoen met halve vingers

- Open hockeyhandschoen met hard plastic en driekwart vingers

- Open hockeyhandschoen met hard plastic en halve vingers

Benieuwd hoe je de beste hockey handschoen voor jou kiest? Lees dan ons sportadvies: Hoe kies ik een hockeyhandschoen?

Aan welke hand draag je een hockeyhandschoen?

Een hockeyhandschoen draag je aan je linkerhand. Je linkerhand zit bij hockey altijd bovenaan je stick en is tijdens het spelen het meest blootgesteld en daardoor het meest kwetsbaar voor contact met een bal of een stick. Het dragen van alleen een linker handschoen is daarom voldoende op het hockeyveld. Er zijn ook hockeyhandschoenen voor je rechterhand, maar deze worden vrijwel niet gedragen omdat je rechterhand minder blootgesteld is tijdens het spelen. Ben je toch op zoek naar een rechter hockeyhandschoen? Dan is deze rechter hockeyhandschoen van Grays een goed model. Speel je op hoog niveau? Dan zijn speciale hockeyhandschoenen voor de strafcorner aan te raden. Deze strafcorner handschoenen zijn dikker dan normale handschoenen en bieden daardoor meer bescherming voor lijnstoppers en uitlopers. Doordat deze handschoenen dikker en groter zijn, heb je wel minder controle aan je stick. Daarom raden wij aan dergelijke strafcorner handschoenen alleen tijdens de strafcorner te dragen en niet tijdens de rest van de wedstrijd. Bekijk hier onze handschoen voor strafcorners voor je linkerhand en onze handschoen voor strafcorners voor je rechterhand.

Hockeyhandschoen kopen bij Decathlon

In ons assortiment vind je alle soorten beschermende hockeyhandschoenen voor kinderen en voor volwassenen. Omdat wij willen dat elke hockeyer bij ons terecht kan voor de juiste hockeyhandschoen bieden wij veel verschillende modellen en merken aan. Zo vind je hockeyhandschoentjes van Adidas, Brabo, Dita, Grays, Gryphon, Indian Maharadja, Korok en Malik in ons assortiment. Ben je op zoek naar een zaalhockeyhandschoen? Deze vind je hier

Winterhandschoenen hockey

In Nederland hockeyen we buiten op het veld vaak door tot diep in november of begin december. Het kan dan akelig koud zijn en je moet je goed aankleden. Ideaal daarvoor zijn winterhandschoentjes voor hockey. Dit zijn dunne handschoenen met rubber profiel op de handpalmen zodat je goede grip op je stick behoudt. Zeker kleine kinderen kunnen hier prima mee hockeyen tijdens de training. Voor kinderen in de hogere leeftijdscategorieën en volwassenen is het niet aan te raden om te spelen met deze handschoenen. Ook al zorgt het profiel op de handpalm ervoor dat je grip aan je stick behoudt, is het toch moeilijk om de controle over je stick te houden met het aannemen een passen. Voor de jongste jeugd is dit nog niet zo’n probleem omdat het spel niet zo hard en snel gaat. Voor jongeren en volwassenen zijn het uiteraard wel hele fijne handschoentjes om te dragen tijdens het warmlopen of op de fiets naar de hockeyclub. Onder hockeyende kinderen zijn de Brabo en Dita winter hockeyhandschoenen heel populair.