Hockey bitjes

Hockey bitjes

Veiligheid staat bij Decathlon voorop en niemand wil een blessure oplopen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan helaas gebeuren dat je verkeerd geraakt wordt door een bal of stick. Om schade te voorkomen of te beperken is het belangrijk dat je goede bescherming draagt. Zo is het bij hockey verplicht om een hockeybitje te dragen. Bij Decathlon kan je terecht voor hockeybitjes voor kinderen en volwassenen. Ook kinderen en volwassenenen met een beugel kunnen bij ons terecht voor een hockeybitje voor over de beugel. In onze collectie vind je onder andere bitjes van Shock Doctor, Adidas, Dita, Korok en Brabo. Daarnaast hebben we voor de jongste jeugd uiteraard ook gebitsbeschermers in veel verschillende kleuren. Ben je dus op zoek naar een goed bitje voor hockey, dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres. Naast een bitje is ook het dragen van scheenbeschermers verplicht, bekijk daarom hier onze scheenbeschermers. Ook adviseren wij om je handen goed te beschermen door middel van een hockeyhandschoen. Benieuwd naar onze overige accessoires voor hockey? Die vind je hier.

Advies nodig?
Hoe kies ik een bitje?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Prijs
Kleur
10,50
Opro Bronze Gebitsbeschermer
Opro Bronze Gebitsbeschermer
OPRO

Opro Bronze Gebitsbeschermer

Verkocht en verstuurd door Super Pro Combat Gear
27,95
Opro Gold Gebitsbeschermer
Opro Gold Gebitsbeschermer
OPRO

Opro Gold Gebitsbeschermer

Verkocht en verstuurd door Super Pro Combat Gear
27,95
Opro Gold Gebitsbeschermer
Opro Gold Gebitsbeschermer
OPRO

Opro Gold Gebitsbeschermer

Verkocht en verstuurd door Super Pro Combat Gear
27,95
Opro Gold Gebitsbeschermer
Opro Gold Gebitsbeschermer
OPRO

Opro Gold Gebitsbeschermer

Verkocht en verstuurd door Super Pro Combat Gear
27,95
Opro Gold Gebitsbeschermer
Opro Gold Gebitsbeschermer
OPRO

Opro Gold Gebitsbeschermer

Verkocht en verstuurd door Super Pro Combat Gear
27,95
19,95
9,99
3.6/5 Op basis van 92 reviews

Hockeybitje kopen bij Decathlon

Hockeyballen en hockeysticks kunnen tijdens het spelen helaas nog wel eens voor gevaar zorgen doordat een bal per ongeluk hoog gaat of een stick ongecontroleerd langs je zwaait, met mogelijk (ernstig) letsel aan je gebit als gevolg. Door een gebitsbeschermer te dragen tijdens het hockeyen kan je letsel aan je tanden voorkomen of beperken. Wij adviseren dan ook altijd een hockeybitje in te doen tijdens je training en wedstrijd. Hockeybitjes beschermen je boventanden en een deel van je tandvlees tegen klappen van een bal, stick of botsing met iemand anders. In ons assortiment vind je hockeybitjes in verschillende kleuren en maten en van allerlei verschillende hockeymerken, maar ook van bekende merken voor gebitsbescherming. Zo vind je naast gebitsbeschermers van Korok, Dita, Adidas en Brabo in ons assortiment ook Shock Doctor bitjes en Powrgard bitjes. Hockeybitjes vallen onder persoonlijke beschermingsmiddelen en moeten daarom voldoen aan Europese richtlijnen. De hockeybitjes in ons assortiment, zowel online als in de winkel, voldoen allemaal aan deze richtlijnen.

Is het dragen van een bitje verplicht?

Ja. Gek genoeg is het dragen van een hockeybitje tijdens wedstrijden pas sinds 2015 verplicht. Helaas heeft een vervelend hockey incident waarbij een speler van het Nederlands elftal ernstig letsel aan zijn gebit opliep pas geleid tot het verplicht dragen van hockeybitjes. Uiteraard is dit een positieve ontwikkeling, want niemand zit te wachten op een bezoek aan de tandarts na een hockeywedstrijd of training. Door het dragen van een bitje kan je schade aan je gebit voorkomen of in ieder geval beperken. Vandaar dat de hockeybond in haar reglementen stelt dat het dragen van een gebitsbeschermer tijdens wedstrijden verplicht is. Draag je geen bitje? Dan mag de scheidsrechter je uit het veld sturen. Logischerwijs is het verstandig om ook tijdens trainingen altijd een bitje te dragen.

Welke maat hockeybitje?

Er zijn grofweg twee maten hockeybitjes: junioren en senioren. Veel merken gebruiken verschillende maataanduidingen zoals small voor kinderen en large of adulte voor volwassenen. Dit komt allemaal op hetzelfde neer. Er zijn dus twee maten: junior en senior. Hoe weet jij welke maat hockey bitje je nodig hebt? Over het algemeen geldt dat kinderen tot 11 jaar een junioren maat dragen en daarna overgaan op een senioren bitje. Uiteraard is elk kind anders en gaat deze vuistregel niet altijd op. Zodra een kind alle kiezen heeft gewisseld, kan hij of zij een senioren bitje dragen.

Kan ik een hockeybitje over mijn beugel dragen?

Als je een beugel hebt, wil je natuurlijk al helemaal je gebit beschermen. Een bekend probleem onder tieners die een beugel hebben is dat het hockeybitje niet meer goed past. Gelukkig kan je ook gewoon een hockeybitje dragen als je een beugel hebt. Heb je je bitje passend gemaakt toen je nog geen beugel had? Gebruik dan een nieuw bitje. Je oorspronkelijke bitje zal niet goed over je beugel passen en daardoor niet aansluiten en dus niet voldoende bescherming bieden. Hockeybitjes zijn door middel van heet water makkelijk te vormen en kunnen dus ook passend worden gemaakt als je een beugel hebt. Volg bij het “happen” van een nieuw bitje goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bitje happen

Hockeybitjes zijn gemaakt van materiaal (EVA en SEBS) dat door warmte vervormd kan worden zodat je het bitje goed passend kan maken aan je gebit. Dit zorgt ervoor dat je tanden goed beschermd zijn én je prettig kan ademen en praten zonder dat je bitje uitvalt. Onder hockeyers wordt het passend maken van een bitje ook wel het "happen van je bitje" genoemd. Veel merken maken gebruik van deze pas methode maar hanteren allemaal een andere manier of duur van het opwarmen van het bitje voordat je deze gaat happen. Koop je een nieuw bitje, lees dan goed de gebruiksaanwijzing voordat je het bitje gaat happen.