Fietswielen

Fietswielen

Fietswielen zijn, net als goede fietsbanden, belangrijk voor de rijeigenschappen van jouw fiets. Een goede set fietswielen zorgt voor rijcomfort, veilig stuurgedrag en geeft je natuurlijk een vertrouwd gevoel tijdens je fietstocht. Bij Decathlon kun je fietswielen kopen voor je racefiets, mountainbike en je stadsfiets. Er is meer dan genoeg keuze in ons complete assortiment, of je nu toe bent aan vervanging of op zoek bent naar een upgrade van het standaard soort fabriekswielen.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Sport
‪POSITIE‬
‪WIELGROOTTE‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4/5 Op basis van 3678 reviews

Nieuwe fietswielen kopen

Van fietswielen voor de racefiets tot fietswielen voor de mountainbike: fietswielen kopen doe je bij Decathlon. De wielen van je mountainbike krijgen veel te verduren, want er komt veel kracht te staan op de wielset bij ieder obstakel. Het is dus essentieel dat je fietswielen koopt voor de mountainbike die van goede kwaliteit zijn. Als jij hoge eisen stelt aan je mountainbike kun je kiezen voor een upgrade naar een nieuwe wielset in plaats van de standaard meegeleverde wielen. De maat van het fietswiel dat je nodig hebt is haast altijd afhankelijk van de maat van de fiets en wordt aangeduid in inch. Weet jij niet zeker welke maat je moet kopen? Wij helpen je graag verder met een passend advies in een van de Decathlon winkels.

Wie een optimaal resultaat wilt behalen op de racefiets is vaak gebaat bij nieuwe fietswielen. Je kunt kiezen uit wielen van aluminium of carbon. Carbon is een nog lichter materiaal dan aluminium en ook zijn deze wielen stijver. Dit zorgt voor meer controle en een betere wegligging. Een voordeel van aluminium is dat dit materiaal minder glad is dan carbon, zodat je beter kunt remmen bij nat weer. Als je op zoek bent naar goedkope fietswielen kom je ook uit bij aluminium. Over het algemeen is carbon een stuk prijziger dan aluminium. Daarnaast zijn er fietswielen verkrijgbaar voor de normale dames- en herenfiets, voor vouwfietsen, kinderfietsen en voor de en elektrische fiets. Er zijn fietswielen verkrijgbaar voor ieder budget en van verschillende hoogwaardige merken, waaronder MAVIC, BTWIN en ELOPS.

Fietsvelgen zijn zowel online als in de winkel verkrijgbaar

Fietswielen bestaan uit meerdere onderdelen: de hub, spaken en fietsvelgen. De hub is het middelpunt van het fietswiel en zorgt ervoor dat het wiel draait. In de hub zitten lagers die gebruikt worden om wrijving tussen bewegende delen te verminderen. De geoliede balletjes zorgen ervoor dat jouw fietswiel soepel rond blijft draaien. De spaken zorgen ervoor dat het wiel stevig en rond blijft, net als de velgen. De buitenste rand van het wiel, het gedeelte waar de fietsband op wordt bevestigd, is de fietsvelg. Fietsvelgen moeten licht zijn, maar tegelijkertijd ook erg sterk en stevig. De velg vangt namelijk de klappen van de weg op en voorkomt dat het wiel snel om kan buigen.

Fietsvelgen schaf je niet los aan maar als onderdeel van het nieuwe fietswiel, in combinatie met spaken en een hub. Wel is het mogelijk om los de banden voor de wielen aan te schaffen.