Fietspedalen en trappers

Fietspedalen en trappers

Je denkt misschien dat fietspedalen niet het belangrijkste onderdeel van je tweewieler is. Dit onderdeel is vooral klein en schijnbaar onbeduidend, toch? Echter weten fanatieke fietsers als geen ander dat fietspedalen een onwijs belangrijk facet zijn van het hebben van een fiets die bij je past. Het verschil tussen een model dat niet zo goed zijn best doet en een kwaliteitspedaal, kan jouw ervaringen op de fiets maken of breken. Maar, hoe weet je nu precies welke fietspedalen je aan moet gaan schaffen? En wat voor soort modellen lenen zich het beste voor het gebruik in combinatie met fietsschoenen? Er zijn een paar verschillende overwegingen die je zeker moet gaan nemen. Wat voor overwegingen voor de fietspedalen dit zijn, lees je hieronder!

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Sport
Type
‪TYPE SCHOENPLAATJE‬
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
Pedaal Magped Sport2 150N
Pedaal Magped Sport2 150N
120,00
MAGPED

Pedaal Magped Sport2 150N

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
Pedalen "Elegant"
Pedalen "Elegant"
29,13
SIMSON

Pedalen "Elegant"

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
4.3/5 Op basis van 12055 reviews

Kies voor trappers in de vorm van pedalen of klikkers

Voordat je de juiste trappers uit gaat zoeken voor je geliefde tweewieler, is het eerst belangrijk om na te gaan voor wat voor soort fiets je de trappers nodig gaat hebben. De meeste fietsen op een instapniveau zijn voorzien van de erg gewilde platformpedalen. Deze trappers zijn in de meeste gevallen gemaakt van een soort metaal of van plastic. Voor deze fietspedalen heb je geen speciale schoenen nodig om ze te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een goed paar hardloopschoenen of andere sportschoenen.

Kies je voor klikpedalen, dan ben je ongetwijfeld al wat meer bekend in de wielersport. Deze modellen hebben een speciale schoenplaat, waar je je schoenen als het ware in kunt klikken. Je klikt je schoenen in de fietspedalen door eenvoudig naar beneden te stappen. Ben je klaar met de fietsrit of is er een andere reden waarom je tijdens de fietstocht af moet stappen? Je maakt jezelf los van de pedalen door je hielen opzij te draaien. Maak je voor het eerst gebruik van de klikpedalen? Dan kan dit nog erg onwennig aanvoelen en ben je vooral aan het focussen op het correct op- en afstappen op je fiets. Zorg er daarom voor dat je af probeert te remmen dicht bij een zachte berm. Op deze manier kun je zachter vallen, voordat je helemaal gewend bent aan het gebruik van klikpedalen tijdens het fietsen.

De fiets trappers zijn in diverse modellen te bestellen

Met fiets trappers is het gemakkelijk om van je fiets af te springen en deze modellen zijn over het algemeen goedkoper. De modellen fiets trappers voelen licht aan, zijn erg slank qua design en zorgen voor erg veel grip tijdens het fietsen. Is het voor jou duidelijk wat voor fiets trappers je nodig hebt? Je hebt in de collectie de keuze uit diverse modellen. Denk hierbij aan klikpedalen voor SPD fietsschoenen, fietspedalen met riempjes of je kunt brede modellen kopen voor extra comfort. Je profiteert van een verbeterde pedaal efficiëntie en een verbeterde handling op technische ritten. Hierdoor kun je er altijd zeker van zijn dat je nog meer gaat genieten van iedere fietstocht op je geliefde tweewieler.