Fietsendrager

Fietsendrager

Wil jij je fiets gemakkelijk meenemen op de auto? Bij Decathlon kun je de juiste fietsendrager kopen. Deze hebben we van de merken B'twin, Thule en Mont Blanc. Een fietsendrager voor op je trekhaak, voor op je achterklep of voor op het dak, je hebt een ruime keuze. Niet zeker of de fietsendrager op jouw auto past? Kijk hier of de fietsendrager past.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters 1
‪AANTAL FIETSEN‬
‪POSITIE‬
Merk
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 4415 reviews

Eenvoudig je fiets vervoeren met een fietsendrager

Fietsendragers zijn de ideale manier om je racefiets, stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike mee te nemen op vakantie. Je kunt fietsendragers op drie verschillende manier op je auto monteren. De soort fietsendrager hangt af van de auto die je hebt, en of deze een trekhaak heeft, hoe vaak je de fiets gebruikt, het aantal fietsen dat je wil meenemen, en de afstand die je gaat rijden met de fietsen op de auto. Je vindt bij ons een ruim assortiment fietsendragers van B’twin, Thule en Mont Blanc.

Fietsendrager zonder trekhaak op je auto

Wanneer je geen trekhaak hebt, zijn er twee opties om een fietsenrek op je auto te monteren. De eerste is een fietsendrager op het dak. Hiervoor is het wel nodig eerst dakdragers te installeren op je auto. Ook is het wat lastiger de fietsen in en uit het fietsenrek te halen dan wanneer de fietsen achterop de auto staan. Met een fietsendrager op het dak heb je daarentegen wel eenvoudig toegang tot je bagage en wordt het zicht van de bestuurder niet belemmerd. De tweede optie is een fietsendrager die je op de achterklep monteert. In tegenstelling tot fietsendragers op het dak hoef je vooraf geen dakdragers of andere onderdelen te installeren. Deze fietsenrekken worden vaker voor kortere ritten gebruikt. Ze beperken namelijk het zicht in de achteruitkijkspiegel en de toegang tot de bagage. Gebruikelijk kun je twee tot drie fietsen vervoeren met een dergelijke fietsendrager. Wanneer je overweegt een fietsendrager voor op de achterklep te kopen is het belangrijk dat je goed checkt of deze ook op jouw auto past.

Fietsendrager op trekhaak

Een andere mogelijkheid is een fietsendrager die je op de trekhaak van je auto monteert. Hier zijn veel verschillende opties mogelijk. Je kunt op deze fietsrekken gebruikelijk twee tot vier fietsen kwijt, afhankelijk van het model. In sommige gevallen kun je de fietsendrager als hij op de trekhaak gemonteerd zit ook kantelen. Hierdoor kun je de achterklep openmaken en makkelijk bij je bagage komen. Enkele modellen zijn ook inklapbaar, waardoor je ze op vakantie of thuis makkelijk kunt opvouwen en opbergen.