Sportbroeken Dames

Sportbroeken Dames

Op zoek naar een sportbroek voor dames? Deze vind je hier! Ook hebben wij bijpassende sportschoenen, sportshirts en sport jassen. Het vinden van een kwalitatief goede en comfortabele sportbroek voor dames kan best een uitdaging zijn. Zo zijn er talloze lange- en korte broeken en uiteraard ook een wildgroei aan lekker warme trainingsbroeken. Ook bij ons vind je een ruim aanbod aan verschillende soorten sportbroeken voor dames. Moeite met het vinden van de juiste? Filter simpelweg op het type broek of de sport waar jij een broek voor nodig hebt en vind de broek die bij jou past. Ben je op zoek naar een sportlegging voor dames? Die vind je hier.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Sport
Merk
Maat
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 86222 reviews

Lange sportbroeken voor dames & Capri sportbroeken voor dames

Voor veel mensen is bewegen en gezondheid een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven, we willen immers allemaal zo gezond mogelijk oud worden. Bij een levensstijl met veel beweging hoort dan ook de juiste sportkleding. Bij Decathlon hebben we een ruim aanbod aan sportkleding, waaronder dames sportbroeken voor meer dan 100 sporten! Aangezien het in Nederland niet heel erg warm weer is, dragen veel vrouwen, lange sportbroeken voor dames. Dames sportbroeken die lang zijn zie je vaak in de vorm van een sportlegging, een trainingsbroek of hardloopbroek maar er zijn nog veel meer soorten. Deze broeken dienen vaak ook voor een stukje bescherming. Zo beschermd een zeilbroek je tegen het schuren van het dek, een wandelbroek tegen takken, stenen en insecten, en een rijbroek beschermd je tegen irritatie op je benen en bij het paard. Mocht je nou geen sport short of lange broek willen dragen, dan is is een capri sportbroek voor dames of ook wel bekend als de sportbroek tot knielengte, een goede tussenoplossing. De capri sportbroeken zijn net wat koeler dan lange sportbroeken, maar beschermen nog wel een groot deel van je been. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat ze op kruipen, zoals dat soms met een sportshort gebeurd. Capri sportbroeken zijn dan ook voor veel dames een goede oplossing om mee te sporten tijdens de hogere temperaturen.

Korte sportbroeken voor dames

Er zijn ondertussen zo ontzettend veel korte sportbroeken voor dames geproduceerd, dat je eigenlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Door de jaren heen werden ze lichter, sneller en veranderde ze van uitstraling. En tijdens deze periode veranderde de sportwereld en het gebruik van de sport shorts voor dames met ze mee. De “revolutie” van de korte dames sportbroek begon in Europa met Nelli Cooman, een voormalige nederlandse atlete van Surinaamse afkomst. Zij liep een aantal jaar in de bekende korte fladder sportbroekjes, maar misten een “sexy” en “vrouwelijke” outfit. Vandaar dat zij speciaal atletiek pakjes lied maken door haar sponsors. Dit werd op het begin voornamelijk niet gewaardeerd door andere vrouwelijke atleten, zo kreeg ze op het EK Atletiek in 1985 de opmerking dat ze een stoeipakje aan had. Gelukkig heeft Nelli zich niet laten kennen en is ze blijven dragen waar zij zich goed bij voelde, want uiteindelijk zijn de fladder sport shorts bij veel meer atleten veranderd in het stoeipakje. Een mooi verhaal om te laten zien dat tijden veranderen en Nelli echt aan het begin stond van een trend waar we nu niet meer omheen kunnen. Zodra je instagram opent of een sportschool binnen loopt, dan vliegen de strakke dames sportbroeken en de sport crop tops je om de oren.

Wat is het verschil tussen een dames joggingsbroek, dames trainingsbroek en een dames sportbroek?

Drie begrippen die heel erg op elkaar lijken, in dezelfde soort situaties worden gebruikt en vaak ook nog door elkaar worden gehaald. Maar wat is nou eigenlijk echt het verschil tussen de joggingsbroek, trainingsbroek en sportbroek voor dames? Dat leggen wij jou hier uit. Een dames joggingsbroek is vaak onderdeel van een dames joggingspak en bestaat uit een joggingsbroek en een trui met capuchon. Deze zijn beide over het algemeen dikker, zwaarder en zachter dan een trainingspak is. Trainingsbroeken zijn daarentegen vaak gemaakt van een gladde stof en worden vaak gecombineerd met een trainingsvest. Door de zachte stof wordt een joggingsbroek ook vaak binnenshuis gedragen en een trainingsbroek echt om in te sporten. Een dames sportbroek is aan de andere kant, eigenlijk een benaming voor elke soort broek voor dames waarin wordt gesport. En dan bedoelen we ook echt elke soort, van padel broek tot fitness leggings. Ben jij op zoek naar een sportbroek voor vrouwen waar je ook echt in gaat sporten? Let er dan op dan deze niet van 100% katoen is. Bekende merken die niet sport gerelateerd zijn, bieden vaak sportbroeken en vesten aan van 100% katoen maar dit absorbeert het zweet en vocht van je huid volledig, waardoor ze zeker niet ideaal zijn voor het sporten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede dames sportbroek?

Een goede sportbroek voor dames moet aan veel verschillende dingen voldoen. Vandaar dat het belangrijk is dat je op een aantal punten let bij het kopen of bestellen van een dames sportbroek.

Weet waar je hem voor gaat gebruiken → Aangezien er zoveel verschillende sportbroeken zijn voor ook nog allemaal andere sporten. Is het belangrijk om scherp te hebben waar je deze voor gaat gebruiken. Met sommige sporten dient een sportbroek voor dames namelijk ook als bescherming, zoals met een zeilbroek zeilbroek, skibroek skibroek of paardrijbroek paardrijbroek. Mocht je hem inderdaad nodig hebben voor een specifieke, raden wij je aan om ook te kijken naar sportbroeken die specifiek gemaakt zijn voor een bepaalde sport. Is dat niet het geval? Dan kan je extra letten op de onderstaande punten.

Kies het juiste materiaal → Let bij het kopen van een goede dames sportbroek op het materiaal. Dit is heel belangrijk omdat deze gemaakt hoort te zijn van materiaal dat ademt. Hierdoor wordt je zweet goed afgevoerd en blijft je eigen lichaam zoveel mogelijk op de juiste temperatuur, iets dat erg bijdraagt aan de comfort tijdens het sporten. Zo kan je controleren of het materiaal van de sportbroek voor dames in ieder geval polyester bevat.

Flexibiliteit→ Het derde belangrijke aspect is de flexibiliteit van je dames sportbroek. Aangezien je wilt sporten in de broek, is de flexibiliteit cruciaal. Let er daarom bij het passen op dat je goed kan bewegen, dat die niet afzakt of opkruipt en ook niet te lang of te kort is.

Naast een goede sportbroek, heb je natuurlijk ook goede sportschoenen nodig. Bekijk hier ons assortiment aan sportschoenen. Ben je specifiek op zoek naar sportschoenen voor een bepaalde sport? Kijk dan bij onze sportcategorieën op de website.

Van dames sportbroek naar dames huisbroek

Niet alleen de korte sportbroek, heeft door de jaren heen verschillende vormen aangenomen. Nee, ook andere sportbroeken voor dames zijn door verschillende fases heen gegaan. Zo is de transitie van sportkleding naar “activewear” een hele bekende. Benieuwd naar de ontwikkeling van deze trend? Lees dan vooral verder! Vroeger was er helemaal geen ruimte voor comfortabele broeken. Het leven draaide om werken, slapen, eten en er werd altijd verwacht dat je er netjes gekleed uitzag. Pas toen de populariteit van sport groeide begin 20ste eeuw, kwam er vraag naar comfortabele kleding en daardoor ook naar sportbroeken voor dames. De eerste echte sportbroeken voor dames en heren, werden gemaakt voor atletiek en waren te herkennen aan de opvallende kleuren en het bijpassende jasje. De populariteit van sportkleding en dames sportbroeken steeg gestaag. In de jaren zestig werden de dames sportbroeken en de andere soorten sportkleding geboost, door de vrije zaterdag die werd ingevoerd. Dit was het moment dat je jong en oud met “active wear” zag lopen. Na de gekleurde sportbroeken met de matchende jasjes, werd het grote vrouwen publiek fan van de bekende grijs-gemêleerde dames sportbroek. Iets wat de generaties van nu nog wel kennen, maar steeds minder dragen. Na de grijze sportbroek, volgde er een hele opvallende trend wat betreft sportbroeken voor dames. Namelijk de laag uitgesneden velvet broeken, in opvallende kleuren, met vaak glitter teksten op het zitvlak en vestje. Een sportbroek voor dames die je niet gauw vergeet. Zoals je ziet is “activewear” niet perse iets van nu en heeft het door de jaren heen al veel verschillende vormen aangenomen. En heeft het in verschillende periodes een boost gehad, zoals bijv. tijdens de coronajaren. Voorop staat dat vrouwen het al jaren prettig vind om comfortabele kleding te dragen, waar ze er ook nog leuk in uitzien. Zoals Nelli Cooman zou zeggen; “iets dat sexy en vrouwelijk is”. Ben jij enthousiast geworden over onze sportbroeken en zou jij er graag een willen kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! Wij hebben voor iedere sport, de juiste broeken in huis.