Boksen in het park

Boksen in het park

Er gaat bijna niets boven heerlijk sporten in de buitenlucht. Bekende buitensporten zoals hardlopen, fietsen en skeeleren zijn momenteel erg populair. Maar heb je al eens aan boksen in de buitenlucht gedacht? Wij vertellen je er in dit sportadvies graag meer over.

Boksen is een sport die veel in boksscholen of sportscholen wordt gedaan. Zo bestaan er zaktrainingen op de mat, maar ook spartrainingen in een echte ring. We willen je graag laten zien dat er nog meer mogelijkheden zijn. Lees hieronder meer over boksen in het park en GO TRY!

Boksen in het park

De voordelen van boksen in het park

Sporten in de open lucht biedt veel voordelen: zo verzet je makkelijk je gedachten en beperk je de negatieve effecten van stress op je lichaam. Andere duidelijke voordelen van buiten sporten zijn:
- Betere zuurstofopname: door het opnemen van veel frisse lucht verbeter je de algemene zuurstofopname van je lichaam. Hierdoor leer je beter en efficiënter te ademen en ontwikkel je je ademhalingsvermogen.
- Vitamine D opname: buiten neem je een goede dosis vitamine D op, helemaal bij mooi weer. Vitamine D is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.
- Geluksgevoel: je lichaam maakt buiten natuurlijke endorfines aan, ook wel bekend als het “gelukshormoon”. Daarnaast produceert je lichaam ook serotonine, ook wel "plezierhormoon" genoemd. De productie hiervan wordt vaak gelinkt aan de invloed van de zon.

Helemaal als je veel binnen aan het werk bent, kan buiten sporten in plaats van binnen je erg goed doen. Verandering van omgeving kan je uit een demotiverende routine halen. Door telkens op dezelfde plek te sporten, kan je zin om te sporten beetje bij beetje afnemen. Dit is volledig normaal, maar kan dus goed doorbroken worden door af en toe lekker naar buiten te gaan!

Hulp bij een goede bokstraining

Om je te helpen een goede bokstraining samen te stellen voor thuis, schreven we al een sportadvies. Deze bokstraining bestaat uit een warming-up, boksoefeningen, krachtoefeningen en een cooling down. De meeste oefeningen kun je in plaats van thuis, ook heel makkelijk buiten doen. Lees je dus in en ga naar buiten!

Producttips

We snappen heel goed dat je beperkt ben in materiaal als je naar een park toe gaat. Maar laat dit je niet tegenhouden om lekker in een park te gaan boksen! Naast onze standaard bokshandschoenen, verkopen we veel boksmateriaal wat je heel makkelijk mee kunt nemen. Bekijk hieronder alle geschikte producten, inclusief korte uitleg:

 • Opblaasbare bokszak

  Opblaasbare bokszak

  Wil je het boksen ontdekken of je gewoon even uitleven? Ga dan voor deze vrijstaande, opblaasbare boxing machine. Deze is gemakkelijk te gebruiken, te verplaatsen én op te bergen. We verkopen twee modellen: één voor volwassenen en één voor kinderen.

 • Boks pads

  Boks pads

  Bokspads zijn ideaal voor bokstrainingen samen met een trainingspartner. Hiermee kun je goed je snelheid en nauwkeurigheid oefenen, net als je combinaties van slagen. 

 • Boks elastiek

  Boks elastiek

  Dit elastiek is perfect voor schaduwboksen: het uitvoeren van boksoefeningen zonder daadwerkelijk te boksen. Met dit boks elastiek kun je de precisie en kracht van je schouders en armen goed trainen. Ook helpt het je om je snelheid en de nauwkeurigheid van je slagen te verbeteren. 

 • Boks springtouw

  Boks springtouw

  Perfect voor de warming-up: een springtouw. Met dit springtouw werk je niet alleen aan je conditie; ook werkt het goed voor het verbeteren van je coördinatie en ontwikkeling van de spieren in je armen en schouders. 

 • Reflexbal

  Reflexbal

  Een reflexbal wordt veel gebruikt bij een sport als tennis, maar ook voor boksen is hij erg geschikt. Deze reflexbal is speciaal voor boksen en je traint er je reflexen, coördinatie en slagprecisie van je vuisten mee.

  Wil je je snelheid en slagprecisie trainen? Dan is dit het perfecte trainingaccessoire om op een leuke manier aan je coördinatie te werken!

Bovenstaande producten neem je makkelijk mee in een ruime sporttas. Voor boksen verkopen we ook speciale bokstassen: ideaal om al je boksspullen in mee te nemen.  

 • Boksen in het park
 • Boksen in het park
 • Boksen in het park

Kledingtips

Wat betreft kleding is de beste tip die we kunnen geven: kleed je naar het weer. Helemaal in Nederland kan het weer nog wel eens wisselvallig zijn. Hierom, in combinatie met het feit dat je behoorlijk zult zweten tijdens de workout, raden we je aan om verschillende lagen aan te trekken. Zo kun je jezelf goed opwarmen voor en na je workout en raak je niet oververhit tijdens de workout. Qua kleding zelf kun je speciale bokskleding aantrekken, maar ook normale sportkleding. Zorg er wel altijd voor dat je je vrij kunt bewegen. Wat betreft schoenen, volstaan normale outdoor sportschoenen, zeker als je net begint.

GO TRY
Ben je helemaal overtuigd over boksen in het park? Dan wensen we je heel veel sportplezier. Twijfel je nog of boksen in het park voor jou net zo goed werkt als boksen in de boksschool, sportschool of thuis? Probeer het dan gewoon een keer uit! GO TRY. 

Relevante sportadviezen:

Starten met boksen

Starten met boksen

Wil je graag fitter en sterker worden door te boksen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We helpen je graag op weg in dit sportadvies.

Een goede basis voor boksen

Bokstraining voor thuis

In dit sportadvies geven we je een bokstraining mee waarmee je zo zelf aan de slag kunt. Goed geschikt voor mensen die beginnen met boksen.

Stootkussens

Waarom en hoe train je met stootkussens?

Stootkussens, ook wel bokspads genoemd, zijn het ideale hulpmiddel om te boksen of kickboksen, zonder daarbij daadwerkelijk te vechten. In dit sportadvies lees je waarom het trainen met stootkussens zo goed is en op welke manier je dit doet.

Cooling down na het boksen

Cooling down na het boksen

Met een goede cooling down voorkom je weer onnodige blessures. In dit sportadvies behandelen we de stretches die je hierbij mee kunt nemen.

Een goede basis voor boksen

Een goede basis voor boksen

Voordat je begint met boksen is het goed om een paar basisdingen te leren. Hoe jij je voorbereidt op je eerste boksles, lees je in dit sportadvies.