Ik ga wandelen en neem mee

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wanneer je een lange wandeling gaat maken is het belangrijk om de juiste accessoires mee te nemen. Wij helpen je een handje om over de juiste wandel accessoires te beschikken.

Ik ga wandelen en neem mee
Ik ga wandelen en neem mee

Comfortabele wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn essentieel voor een lange wandeling. Hiermee zorg je dat je geen blaren krijgt en bescherm je je gewrichten. Dit kan uiteindelijk blessures voorkomen.

Ik ga wandelen en neem mee

De juiste rugzak

Handig en makkelijk! Een wandelrugzak waar je gemakkelijk al je spullen in opbergt. Een wandelrugzak heeft meerdere banden en meer stevigheid dan een gewone tas, zodat je alles makkelijk meeneemt zonder je lichaam te belasten.

Ik ga wandelen en neem mee

Warme wandelkleding

In Nederland schijnt niet altijd de zon. Bereid je daarom goed voor op een wandeling en trek verschillende lagen aan. Een goed thermoshirt of regenjas zal je ook beschermen in vervelende weersomstandigheden.

Ik ga wandelen en neem mee

Wandelstokken

Voor jong en oud! Soms merk je tijdens een wandeling dat de ondergrond een ruw terrein is en daardoor wat zwaarder of lastiger. Met een paar wandelstokken bied je jezelf extra ondersteuning en voorkom je blessures en vermoeidheid.

Ik ga wandelen en neem mee

Luchtige wandelkleding

Op zomerse dagen kun je het beste luchtige kleding dragen in meerdere lagen. Zo kun je makkelijk iets uittrekken wanneer het te warm wordt, maar ook weer een laagje aantrekken om je te beschermen tegen de zon of kou. 

Ik ga wandelen en neem mee

Goede wandelsokken

Veel mensen trekken gewone sokken aan tijdens een wandeling, maar lopen daarmee ook sneller blaren op. Een goed paar wandelsokken biedt comfort en is speciaal gemaakt om te zorgen dat je voeten droog, warm of juist koel blijven. 

Overige wandelaccessoires

Een goede wandeluitrusting bestaat onder andere uit de juiste schoenen, comfortabele kleding en een wandelrugzak waarin je al jouw spullen kan opbergen. Maar aan watvoor spullen denk je dan? Hieronder geven wij een korte paklijst voor lange wandelingen.

- Smartphone
- Powerbank
- Drinkfles
- Zonnebrand
- Zonnebril
- Pet of hoed
- Microvezel handdoek
- EHBO set
- Verrekijker
- Kompas
- Extra schoenveters
- Zakmes
- Notitieboekje