Waarom zijn sportieve wandelschoenen anders dan normale wandelschoenen?

Sportief wandelen is een betaalbare sport en moet gezien worden als een serieuze fysieke inspanning: tijdens sportief wandelen wordt een snelheid van 5 tot 10 km/h bereikt, afhankelijk van het niveau en de persoonlijke prestatie die iemand wilt leveren. Het is daarom belangrijk om goede sportieve wandelschoenen te gebruiken, die passen bij de fysieke inspanning. Bovendien, wanneer je sportief loopt, is de beweging van de voet anders dan bij andere takken van sport. De voet raakt de grond met de hiel, waarna de voet zich diagonaal afrolt zonder hierbij de grond te verlaten. De beweging eindigt bij de grote teen die ervoor zorgt dat het lichaam naar voren beweegt.

 

Sportieve wandelschoenen zijn specifiek ontwikkeld om deze beweging eenvoudiger te maken en ze helpen de schokken van de grond op je hiel op te vangen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van goede sportieve wandelschoenen?

Sportieve wandelschoenen moeten aan een aantal fundamentele behoeften van je voeten voldoen. Twee van deze zijn essentieel ongeacht je niveau of conditie:

- Demping: voor het verminderen van de microtrauma's als de hiel de grond raakt. Bij sportief wandelen is de impact van een stap minder groot dan tijdens het hardlopen maar een goede demping zorgt voor minder slijtage en een comfortabel gevoel tijdens je sportieve wandel workout.

- De voetbeweging: om ervoor te zorgen dat je voet zich op de juiste manier beweegt, heb je een schoen en zool nodig die flexibel is. Een flexibele schoen zal een sportieve wandelpas     eenvoudiger maken.

 

Sportieve wandelschoenen