Waarom is de herfst het beste seizoen om te wandelen?

Het is herfst! Je denkt spontaan gedaan met je wekelijkse wandelingen? Niets is minder waar! De iets koelere temperaturen en de mooie kleuren van de natuur geven je nog meer zin om je wandelschoenen weer aan te trekken. Is de herfst niet net het mooiste seizoen om te wandelen?

nordic walk 500 nw p100

EEN IDEAAL WEERTJE OM TE WANDELEN

Wanneer de zomer in volle gang is, wacht je best tot de vroege ochtend of net de valavond om aan sport te doen. In de herfst is de temperatuur toch net iets stabieler. Het is niet te warm, en vaak ook niet te koud, perfect om buiten te sporten. Je hoeft de wekker niet eens te zetten, je wandelt gewoon enkele uurtjes in de namiddag, wanneer je daar zin in hebt!

Tip: het is aan te raden om een maatje groter te nemen in je wandelschoenen dan in je dagdagelijkse, en dat voor verschillende redenen: al wandelend maakt je voet golvende bewegingen, waar wrijvingen (en dus blaren) kunnnen ontstaan. Ook als je sportieve wandelschoenen (of nordic walking) te klein zijn, zullen blaren moeilijk te vermijden zijn ... En het is altijd vervelend als je je wandelsessie moet afbreken vanwege die verdomde blaren!

Tip 2: Vertrek nooit met nieuwe wandelschoenen voor een lange tocht: probeer ze al voldoende uit op voorhand!

ONTDEK HOE DE NATUUR ELKE DAG VERANDERT

Je wandelschoenen aantrekken betekent ook je even losmaken van de dagelijkse sleur. Gedaan met al die schermen voor je neus, voortaan alleen nog maar de geur van de omgeving in je buurt. En die omgeving, die natuur, ziet er nu net het meest bijzonder uit in de herfst! Al die oranje tinten die elke dag weer veranderen, het is een streling voor het oog. Neem de tijd om alle kleuren te observeren, luister naar de krakende bladeren onder je voeten en adem de geur van humus in ... En aan het einde van je sessie kan je indien gewenst nog enkele kastanjes, vijgen of paddestoelen scoren!

WANDELEN OM IN VORM TE BLIJVEN NA DE VAKANTIES

De natuur vertraagt in de herfst om zich beter voor te bereiden op de winter: wat als we dat ook eens deden? Geniet van een wandeling om een pauze te nemen in je ongetwijfeld goedgevulde dag. Het is het ideale moment om jezelf terug te vinden na die veeleisende periode wanneer je van vakantie terugkomt. Wandelen is perfect om alle spanningen op het werk te vergeten en de batterijen weer op te laden. De voordelen van wandelen zijn bekend: afvallen, weer in vorm geraken en beter beheer van stress. 

POMP JEZELF VOL MET ENERGIE VOOR DE WINTER

In de winter worden de dagen korter en schijnt de zon betrekkelijk minder vaak. Om je hier beter op te kunnen voorbereiden, geniet je er best nog zo veel mogelijk van in de herfst! Het doel? Een regelmatig trainingsritme opbouwen zodat je veel vitamine D opneemt. De winter heeft nadien veel minder invloed op je moraal, en je kan weer gerust uitkijken naar de volgende lente!

EEN MIX VAN ZOMER- EN WINTEROUTFITS

Krijg je het benauwd van het feit dat je je zomeroutfit voor een tijdje mag opbergen in de kast? Geen paniek, je kan hem mogelijk nog wel eventjes blijven dragen! Het ene jaar een laat nazomertje, het andere jaar een erg vroege winter. Het weer zit vol met verrassingen. Het voordeel is dat niets je tegenhoudt om je laagjes op te bouwen en je tenue aan te passen aan de weersomstandigheden. Je kan dus zowel je zomer- als je winteroutfit gewoon mixen. Dus komop, we trekken onze wandelschoenen aan en genieten vol optimisme van de herfst!