Comment choisir un t-shirt de randonnée - titre

Hoe kies ik een wandelshirt?

Een t-shirt van katoen, kunststof, merinowol, met of zonder rits... de keuze voor het juiste wandelshirt is cruciaal om te voorkomen dat je nat van het zweet je wandeltocht moet maken. Ontdek hier al onze tips en maak de juiste keuze!

Een wandelshirt kies je op basis van 2 criteria: de intensiteit van je inspanning en de buitentemperatuur.

Hoe kies ik een wandelshirt?

De intensiteit van je inspanning

Tijdens een vrij zware tocht (met veel hoogtemeters en heel inspannend) zweet iedereen meestal wel. Kies voor deze momenten een t-shirt van kunststof, dat ademend is en sneller droogt.

Voor extra ademend vermogen zijn sommige van onze t-shirts uitgerust met handige ventilerende ritsen. Draag je een rugzak, kies dan voor een t-shirt met mesh in de rug (zoals op de foto hiernaast). Het mesh zorgt voor extra ademend vermogen.

Voor kortere en minder intensieve tochten adviseren wij een hemd of t-shirt van een natuurlijke stof. Natuurlijke stoffen zijn comfortabel maar iets zwaarder en ook wat minder snel droog.

Hoe kies ik een wandelshirt?

De buitentemperatuur

Bij warm weer (en bij een zware inspanning) adviseren wij tanktops of t-shirts met korte mouwen van een ademende stof met ritsen voor extra ventilatie.

Bij koud weer daarentegen kun je beter voor een lang t-shirt van merinowol (een stof die van nature antibacterieel is en de vorming van onaangename geurtjes beperkt) kiezen of een t-shirt met een geruwde binnenstof. Een geruwde stof houdt de lucht vast, waardoor je lichaamswarmte minder snel ontsnapt en je dus warm blijft.

Om je lichaamswarmte te reguleren kan je ook een licht T-shirt met korte mouwen combineren met een lang en warm T-shirt.

Hoe kies ik een wandelshirt?

Ontdek al onze tips voor de outdoorsport!

recept-bivak-kampvuur

Handige tips voor de kampeerkeuken

Koken op de camping, hoe doe je dat?

9 tips om blaren te voorkomen

9 tips om blaren te voorkomen

Blaren zijn het meest voorkomende probleem bij wandelaars, en bovendien ontzettend vervelend! Lees hier hoe blaren ontstaan en vooral hoe je ze kunt voorkomen.

tente-s'installer-bivouac

Hoe zet je een tent goed op?

Hieronder vind je enkele tips om je tent goed en in een handomdraai op te zetten!