Een wandelshirt kies je op basis van 2 criteria: de intensiteit van je inspanning en de buitentemperatuur.

De intensiteit van je inspanning

Tijdens een vrij zware tocht (met veel hoogtemeters en heel inspannend) zweet iedereen meestal wel. Kies voor deze momenten een t-shirt van kunststof, dat ademend is en sneller droogt.

Voor extra ademend vermogen zijn sommige van onze t-shirts uitgerust met handige ventilerende ritsen. Draag je een rugzak, kies dan voor een t-shirt met mesh in de rug (zoals op de foto hiernaast). Het mesh zorgt voor extra ademend vermogen.

Voor kortere en minder intensieve tochten adviseren wij een hemd of t-shirt van een natuurlijke stof. Natuurlijke stoffen zijn comfortabel maar iets zwaarder en ook wat minder snel droog.

Hoe kies ik een wandelshirt?

De buitentemperatuur

Bij warm weer (en bij een zware inspanning) adviseren wij tanktops of t-shirts met korte mouwen van een ademende stof met ritsen voor extra ventilatie.

Bij koud weer daarentegen kun je beter voor een lang t-shirt van merinowol (een stof die van nature antibacterieel is en de vorming van onaangename geurtjes beperkt) kiezen of een t-shirt met een geruwde binnenstof. Een geruwde stof houdt de lucht vast, waardoor je lichaamswarmte minder snel ontsnapt en je dus warm blijft.

Hoe kies ik een wandelshirt?

Om je lichaamswarmte te reguleren kan je ook een licht T-shirt met korte mouwen combineren met een lang en warm T-shirt.