Waarom wandelstokken gebruiken - titel

Waarom wandelstokken gebruiken?

Verschillende studies hebben aangetoond dat wandelstokken een belangrijk en efficiënt attribuut zijn bij wandelen. Wij hebben de voordelen van het gebruik van wandelstokken voor je op een rijtje gezet.

Het gebruik van wandelstokken maakt het wandelen minder vermoeiend en beperkt het risico op een val of blessure. Je loopt rechtop en in een gelijkmatig tempo. Op een volle dag wandelen in een heuvelachtig gebied, ligt de belasting van je knieeën en rug tussen de 10 en 30% lager.

Waarom wandelstokken gebruiken?

Wandelstokken zorgen voor balans en voorkomen dat je valt

Wandelstokken zorgen voor een zekere stabiliteit zodat je met meer vertrouwen stapt. Ze zijn een goede steun wanneer je hindernissen moet overbruggen of over glibberig terrein loopt (sneeuw, ijs, rotsen, modder of door water). Vallen door uitglijden of struikelen is de belangrijkste oorzaak van ongevallen tijdens het wandelen, het gebruik van stokken vermindert dat risico.

Wandelstokken voordelen

Wandelstokken ontlasten je gewrichten

Stokken verdelen de schokken en belasting over armen en benen. Als je bergafwaarts loopt, fungeren ze als schokdempers voor je knieën, enkels, heupen en wervelkolom. Het is overigens bewezen dat het gebruik van stokken de belasting van de knieën met 25% vermindert. En ook bergopwaarts hebben ze hun nut, want dan ontlasten ze je quadriceps en hamstrings.

Wandelstokken maken het lopen minder vermoeiend

Door de ondersteuning ontlasten de wandelstokken je armen en benen, vooral bergopwaarts.Bovendien loop je met stokken in een gelijkmatiger tempo. Op die manier voelt het lopen minder vermoeiend aan en houd je het langer vol.

wandelstokken voordelen lichaam

Wandelstokken stuwen je voort

Vooral als het pad omhoog gaat, merk je hoe je de armen gebruikt om je voort te trekken en zo verminder je spiermoeheid en verlaag je je hartslag.

Vind de juiste uitrusting:

Ook interessant voor jou:

Alleen wandelen

Blijf gezond door te wandelen

Wandelen brengt vele voordelen met zich mee. Het is een toegankelijke sport waar iedereen aan mee kan doen. Wandelen heeft op zowel je mentale als je lichamelijke gesteldheid een positieve werking. Maar daarbij is het wel belangrijk om je gezondheid en die van anderen niet in gevaar te brengen, en om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Wandelen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk

Wandelen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk

Maak kennis met de ecodesigned wandelschoen NH500, een schoen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Hoe kies ik een backpack?

Rondreizen met een backpack?

Wil jij een backpack kopen maar weet je nog niet goed waar je op moet letten. In deze gids geven we je de nodige adviezen die je zullen helpen bij het maken van een juiste keuze.

Ik ga wandelen en neem mee

Ik ga wandelen en neem mee

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wanneer je een wandeling gaat maken is het belangrijk om de juiste accessoires mee te nemen. Wij helpen je!