Of je nu een day-hike gaat lopen op de Veluwe of een trekking gaat doen in Zweden met je tent, slaapzak en kookgerei; bij ons vind je alles!

Dagrugzakken voor hiking en backpacks voor trekking

Bij Decathlon vind je rugzakken en backpacks met een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding. We geven je bijvoorbeeld 10 jaar garantie op alle Quechua rugzakken en backpacks. Probeer de dag- of tourrugzakken met een volume tot 40 liter uit in de winkel met een realistische gewichtzak erin zodat je tijdens je hike optimale comfort ervaart. Realiseer je dat je een grotere dagrugzak wel kleiner kunt maken met de compressiebanden maar een te kleine dagrugzak niet groter kunt maken waardoor je wellicht niet alles in je rugzak mee kunt nemen. Dagrugzakken kunnen eenvoudig uitgevoerd zijn met slechts enkele vakken en een topcover waaronder de opening van het grootste vak zit. Er zijn ook modellen die je multi-functioneel kan inzetten en van alle gemakken voorzien zijn, zoals een praktische zij-ingang voor je laptop. Dagrugzakken draag je volledig of tot 50% op je schouders en er zijn modellen die een heupbandje hebben voor stabilisering en gedeeltelijke gewichtsoverbrenging naar het bekken. Kies je een tourrugzak voor de avontuurlijkere bergwandelingen, bedenk dan vooraf goed wat je minimaal mee wilt en moet nemen zodat je het juiste formaat kiest.

Backpacks

Heren en damesmodellen voor backpacks en rugzakken

De reden dat er aparte rugzakken en backpacks verkocht worden voor dames en heren, zit hem in de verschillen in de bouw van heren en dames. De damesmodellen hebben voorgevormde heupbanden die de curve van het damesbekken comfortabel omsluiten. De heupbanden van de herenmodellen lopen rechter af. Daarnaast zijn de schouderbanden bij dames tassen dichter bij elkaar geplaatst dan die van herenmodellen zodat de drukverdeling op de schouders prettiger is.

Verschillende soorten backpacks

Wil je een meerdaagse trekking lopen of ga je backpacken? Dan raden we je aan om in de winkel je backpack gevuld met gewichtzakken te testen zodat je tijdens je vakantie zonder verassingen kunt genieten van je reis. Het assortiment trekkingrugzakken begint met volumes van 50 liter waarbij de verschillende draagsystemen ook verschillende capaciteiten hebben om het gewicht van je schouders naar je heupen over te brengen. Afhankelijk van de bouw en kracht van de drager kun je grofweg zeggen dat de eenvoudige FORCLAZ modellen tot zo’n 9 à 10 kilo comfortabel te dragen zijn. Je draagt hiervan  ¾ van het totaalgewicht om (en niet op) je heupen. Deze modellen zijn ideaal voor de budget backpacker die niet al te lang met bepakking zal lopen. Deze serie heeft naast de 50 liter ook 60 liter, 70 liter en zelfs een 90 liter variant; maar beheers hiermee door er geen zware maar enkel volumineuze spullen in mee te nemen. Het FORCLAZ systeem is voorzien van uni-sex heup- en schouderbanden en vormt zich vanwege de beperkte belasting naar jouw lichaamsvorm. De lengte-afstelling bij deze modellen gaat tot dragers van 1.95 meter.

Onze EASYFIT en ESCAPE series

Het EASYFIT draagsysteem wordt toegepast in twee series, de trekkingmodellen en de travelmodellen. Het voordeel van dit draagsysteem is dat het zichzelf afstelt bij het opzetten van je rugzak.  Hiervoor omsluit je de heupband stevig om je heupen, trekt vervolgens de rode banden vanuit je onderrug omhoog en de lengte van het draagsysteem is meteen op maat van de drager. Je sluit hetborstbandje en trekt vervolgens zachtjes aan de schouder-stabilisering-bandjes waarna je  een goed afgestelde backpack op je rug draagt. De comfortlimiet (¾ belasting om de heupen, ¼ op de schouders) van een EASYFIT backpack ligt bij de specifieke dames- en herenmodellen op 13 à 14 kilo, maar natuurlijk kun je deze backpacks zwaarder beladen en draag je dan meer gewicht op je schouders. De Escape travelpack variant is speciaal voor de backpacker die comfortabel en onbezorgd van hostel naar hostel reist en een ideale indeling verlangt, de backpack af wil kunnen sluiten en het afneembare topvak als schoudertas of dagrugzakje wil gebruiken. De trekkingmodellen zijn conventioneel ingedeelt en voorzien van alle gebruikelijke en noodzakelijke features. Beide series zijn van duurzaam, slijtvast materiaal en hebben een regenhoes in de dubbele bodem waarbij die van de Escape variant tevens een flightbag is.

Rondreizen met een backpack?

Onze TREK series

De huidige zwaardere trekkkingbackpacks in onze TREK sersie zijn verkrijgbaar in grotere volumes en zijn zeer slijtvast. Hiermee kun je verantwoord, comfortabel en langdurig een volledige trekkinguitrusting dragen in vlak of bergachtig terrein. De comfortlimiet ligt bij dit dynamische draagsysteem op 17 à 18 kilo en de rugzak is qua lengte af te stellen tot dragers van 2.00 meter. De indeling van de rugzak is zeer luxe door de vele vakken en het topvak dat middels een automatisch katrolsysteem over je hoofd naar voren kan komen en vastgeklikt kan worden op je heupband. Hierdoor heb je alle belangrijke dingen meteen bij de hand en kun je eventueel een kaart in het daarvoor bestemde doorzichtige vak uitlezen. Een regenhoes zit in de dubbele bodem zodat je alle weertypen met dit topmodel kunt trotseren.

Ga je nu niet lang lopen maar wil je wel veel bagage meenemen dan zijn de duffelbags / reistassen wellicht de juiste oplossing voor je. Deze reistassen zijn van supersterk gevulcaniseerd materiaal gemaakt zodat ze probleemloos op een bus in India, de rug van een yak in Nepal of achterop een Tuk Tuk gebonden kunnen worden. De schouderbanden zorgen ervoor dat je je handen vrij kunt houden tijdens je korte wandeling op een luchthaven en de EXTEND uitvoeringen bieden je de luxe om het volume middels een rits met 20 of 40 liter te vergroten