Wat heeft je kind nodig voor zwemles?

Voor kinderen is het van groot belang dat zij op jonge leeftijd leren zwemmen. Niet alleen omdat Nederland een waterrijk land is (en een ongeluk soms in een klein hoekje zit), maar ook omdat het helpt bij het aanleren van de motorische basisvaardigheden: snelheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Wat heeft je kind nodig voor zwemles?

Ga voorbereid naar zwemles

wist je dat een kind pas zwemveilig is na het behalen van zwemdiploma C? Met dit diploma laten kinderen namelijk zien dat ze over een goede conditie beschikken, de vaardigheden beheersen om op een veilige manier te bewegen én te recreëren in een zwembad met attracties en/of in open water zonder stroming of grote golfslag. Het is dus van groot belang dat kinderen het volledige Zwem-ABC behalen! Bijna iedereen heeft wel eens zwemles gehad of kent iemand die wekelijks zwemles krijgt. Maar wat heb je er nou precies voor nodig? Wij zetten het voor jullie op een rijtje!

Dit heb je nodig in het zwembad

Het belangrijkste is zwemkleding: badpak of zwembroek. Ben je op zoek naar zwemkleding, dan adviseren wij je om goed op de maten te letten. Onze zwemkleding valt wat kleiner uit, waardoor je over het algemeen altijd een maat groter moet kiezen. Twijfel je over de juiste maat, vraag onze collega’s dan om advies!

Wrijft je kind tijdens het zwemmen continu de haren uit de ogen? Koop dan een badmuts! Wij hebben verschillende badmutsen: van stof, mesh en  van siliconen. Uiteraard kunnen de meiden ook voor een scrunchie kiezen, waarmee ze hun haren in een staart kunnen doen.

Heeft je kind regelmatig last van oorpijn of oorontsteking? Dan is het wellicht handig om oordopjes aan te schaffen. Oordopjes zorgen er namelijk voor dat er minder water in de oren terecht komt.

Wat heeft je kind nodig voor zwemles?

na het zwemmen

Na de zwemles is het tijd voor een heerlijke warme douche. Zoals je wellicht weet zit er in een zwembad een aanzienlijk hoeveelheid chloor, waardoor een douchebeurt erg verstandig is. Niet alleen om het chloor uit de zwemkleding te spoelen, maar ook van het lichaam. Onze 2-in-1 douchegel is hier uitermate geschikt voor!

Voor de wandeling van de douche naar de kleedkamers, kun je voor een badjas kiezen. De badjas houdt je lekker warm. Wil je dat je kind zich snel afdroogt? Dan is onze M-handdoek ideaal. Wil je kind een handdoek wat hij/zij helemaal om zich heen kan slaan? Kies dan voor de L-handdoek. Wil je liever een handdoek waar je kind in kan ‘verdrinken’, kies dan voor de XL-handdoek!

Voor het meenemen van alle spullen is een zwemtas of een rugzak ideaal!

Wat heeft je kind nodig voor zwemles?

hoera, je kind mag afzwemmen

Na maanden oefenen, mag je kind eigenlijk afzwemmen! Wat heb je voor het afzwemmen nodig? Dit verschilt per diploma. Daarnaast hantereert elke zwemvereniging net iets andere richtlijnen. Informeer bij de zwemvereniging wat je allemaal nodig hebt!

Wat heeft je kind nodig voor zwemles?