Badmutsen voor kinderen

Badmutsen voor kinderen

Advies nodig?
Hoe kies ik een badmuts?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Maat
‪MATERIAAL‬
Kleur
Prijs
VERKOPER
Sticker
17,90
Arena Logo Moulded Cap
ARENA

Arena Logo Moulded Cap

Verkocht en verstuurd door Sneppies

4.3/5 Op basis van 58659 reviews

Het kopen van een badmuts. Waar moet je op letten?

Wil je een badmuts kopen? Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan diverse badmutsen voor dames, heren en kinderen. Een badmuts is bij sommige zwembaden, voornamelijk in het buitenland, verplicht. De losse haren kunnen namelijk de filters van de zwembaden vervuilen. Ook beschermd een badmuts ons hoofdhaar en zorgt het ervoor dat we minder weerstand in het water hebben, doordat je meer gestroomlijnd bent. Naast de badmutsen voor zwemmers hebben we ook speciale waterpolocaps, met bescherming voor de oren. Voor open water zwemmers hebben we een badmuts van neopreen, zodat je hoofd bescherming heeft tegen de koud, want 30% van je lichaamswarmte verlies je via je hoofd.

Bij Decathlon hebben we badmutsen gemaakt van 3 verschillende soorten materiaal:

  • Stoffen badmutsen: gemakkelijk op te zetten, laat gemakkelijk water door en blijft het minst goed zitten.
  • Stoffen badmutsen met siliconen coating (ook wel gecoat mesh genoemd): vrij gemakkelijk op te zetten, laat minder water door dan de volledig stoffen badmuts en blijft ook beter zitten.
  • Siliconen badmuts: iets moeilijker op te zetten en voorzichtig met vinger nagels. Deze badmutsen kunnen bij verkeerd gebruik makkelijk scheuren, ze laten het minste water door.

Een badmuts is nooit volledig waterdicht en je haar zal altijd nat worden. Een siliconen badmuts laat geen water door maar doordat je in het water zweet kan het zweet vanuit je haar ook niet weg. Ook kan er water tussen de randen bij je oren door komen.

Badmutsen voor dames (met lang haar), heren en kinderen

De meeste badmutsen die we bij Decathlon verkopen zijn one size fits all. Dat houdt in dat de badmuts slechts in 1 maat beschikbaar is en bijna iedereen past. Badmutsen speciaal voor kinderen zijn logischerwijs iets kleiner dan een badmuts voor volwassenen. Maar ook volwassenen met een kleiner hoofd (omtrek van minder dan 56 centimeter) passen deze badmutsen meestal. Kinderen vinden een siliconen badmuts doorgaans niet lekker of te strak zitten. Siliconen badmutsen worden vooral gebruikt tijdens het baantjes zwemmen of het beoefenen van zwemsporten zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Badmutsen voor dames zijn vooral speciaal omdat ze gemaakt zijn voor lang haar of voor comfort tijdens het zwemmen. Deze gewafelde badmuts voor dames zit lekker, trekt niet aan het haar en is gemakkelijk op en af te zetten. Daarnaast is de badmuts voorgevormd en iets langer aan de achterkant zodat je haar er ook in kan. We hebben bij Decathlon ook enkele badmutsen voor lang haar, deze zijn iets groter gevormd waardoor er meer haar onder de badmuts kan. Een badmuts in een maat groter kopen is ook een mogelijkheid voor lang haar. Voor heren is het bij regelmatig zwemmen aan te raden om een badmuts te dragen. De badmuts beschermt het haar tegen chloor waardoor het gezonder blijft. Ook heeft het dragen van een badmuts ook voor heren voordelen omdat het zorgt voor minder weerstand en je dus gestroomlijnder bent in het water.

Speedo, Arena en Nabaiji badmutsen

Naast de badmutsen van ons eigen merk Nabaiji, hebben we ook badmutsen van Speedo en Arena in ons assortiment. Speedo en Arena zijn hele bekende merken in de zwemwereld. Deze badmutsen worden door zwemmers over de hele wereld gedragen en zijn net als de badmutsen van Nabaji geschikt om veel te mee te zwemmen. Van Speedo en Arena hebben we alleen siliconen badmutsen in ons assortiment. In siliconen badmutsen zit eigenlijk, ongeacht het merk, niet veel verschil. Sommige badmutsen zijn iets boller van vorm dan anderen, maar het zijn met name de grappige, kleurrijke of gewoon leuke prints waar het verschil in zit. We hebben bijvoorbeeld grappie badmutsen met een koptelefoon of eenhoorn print.