Naast dat de schoenen er natuurlijk leuk uit moeten zien, moeten ze ook functioneel zijn.

Hoe kies ik de juiste sportschoenen voor mijn kind?

Het is van belang om te bepalen waarvoor de schoenen gebruikt gaan worden. Schoenen voor een stuk hardlopen of een atletiektraining hebben wat meer stabiliteit en demping nodig dan schoenen die alleen gebruikt worden voor het buitenspelen of de gymlessen op school.

Kalenji maakt onderscheid in drie verschillende type schoenen afhankelijk van het doeleind~ 

Atletiek – gevorderd

Voor de atleet die zijn tijden en afstanden wil verbeteren zijn goede schoenen belangrijk. Kies voor schoenen met een goede demping en goede stabiliteit.

Atletiek – wedstrijd

Schoenen speciaal gemaakt voor atletiek. De spikepunten onder de zool zorgen voor meer grip en een betere afzet op de atletiekbaan of in het bos. Spikes zijn lichte schoenen en hebben minder stabiliteit dan gewone schoenen. De spikes worden voornamelijk gedragen tijdens wedstrijden en specifieke trainingen.

Atletiek- beginners:

Om kennis te maken met de atletiek of te buiten te spelen. Alle kinderschoenen van Kalenji hebben een Non-marking zool waardoor ze ook geschikt zijn voor in de gymzaal. Kies schoenen die uw kind gemakkelijk aan en uit kan trekken. Een schoen met een goede EVA-zool geeft voldoende demping en zit daardoor extra comfortabel.

Type schoen en het strikgemak

Bepaal of je kind zelfstandig veters kan strikken of kies je voor het gemak van klittenband.

Hardloopschoenen met veters. 

De hardloopschoenen met veters voor kinderen zijn super geschikt voor kinderen die lekker willen hardlopen en die zelfstandig kunnen strikken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je als ouder de veters strikt en de hardloopschoenen van Kalenji zijn te gebruiken op verschillende manieren. 

Hardloopschoenen met klittenband. 

Schoenen met een klittenbandsluiting zijn natuurlijk super handig en bieden veel comfort aan je kind. Ze kunnen deze schoenen zelf aantrekken, ook op een lage leeftijd. Echter, een klittenbandsluiting zal iets minder strak getrokken kunnen worden maar dit is bij kinderen nog niet van belang aangezien ze vaak hardlopen voor hun plezier.