Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

Heren boardshorts en zwembroeken zijn ideaal voor watersport of zwemmen. Vind een zwembroek die bij jou past!

Boardshort kiezen

We helpen je graag met het vinden van een boardshort of zwembroek die bij jou past. Het is belangrijk dat je in zee een zwembroek draagt die tegen zee water kan en in het zwembad een zwembroek die tegen chloor kan. Lees hieronder hoe je dit herkent en waar je nog meer op moet letten.

Zwembroek voor zee of zwembad?

Draag je een zwembroek in zout zeewater of in een zwembad met chloor? Om de levensduur van jouw zwembroek te verlengen is het belangrijk dat je een zwembroek kiest die tegen chloor of zout bestand is. Hieronder lees je de voordelen per type zwembroek

Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

Boardshorts voor in zee

Boardshorts van de merken Olaian en Quicksilver zijn ontworpen voor surfers en watersporters. Deze:
- zijn ideaal voor watersporters en zwemmen in zee;
- blijven goed zitten in golven;
- zijn comfortabel en bieden bewegingsvrijheid ;
- zijn sneldrogend;
- hebben niet altijd een binnenbreek, de meeste mensen dragen hier een (surf)boxer onder.

Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

Zwembroeken voor in het zwembad

Boardshorts van de merken Nabaiji, Adidas, Arena, Speedo en Watko zijn ontworpen voor zwemmers. Deze:
- zijn ideaal voor zwemmen in een zwembad;
- zijn chloorbestendig;
- blijven goed zitten en zitten comfortabel tijdens het zwemmen.

Waar staat 100, 500 of 900 voor?

We hebben zwembroeken en boardshorts voor verschillende niveau sporters. Als je het merk van jouw zwembroek gekozen hebt (zie hierboven), kies je welke serie (100, 500 of 900) bij jou past. 

Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

100 Serie zwembroeken

Deze zwembroeken hebben we omdat we het belangrijk vinden dat iedereen, ongeachte zijn budget kan zwemmen of watersport beoefenen. Onze 100 serie zwembroeken zijn ongelooflijk sportief geprijsd.

Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

500 Serie zwembroeken

Deze zwembroeken hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding. Ze zijn van iets betere kwaliteit dan de 100 serie en nog steeds erg betaalbaar.

Waar staat 100, 500 of 900 voor?

900 Serie zwembroeken

Deze zwembroeken en boardshorts zijn voor (wedstrijd)zwemmers en surfers die opzoek zijn naar kleding waar je het best in kunt presteren. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en zitten uiterst comfortabel 

Ook interessant

surf

Welke bikini past bij mijn figuur?

Lees hier welk type bikini bij jouw figuur past. Grote of kleine borsten, een lichte of donkere huid? Voor elk type lichaam hebben we een bikini.

Hoe kies ik een zwembril?

Hoe kies ik een zwembril?

De keuze voor een zwembril is erg belangrijk, ze helpen je niet alleen om goed onder water te zien maar beschermen ook onze ogen. Een goed gezichtsveld, goed comfort van de bril en niet beslaan van de glazen zijn voordelen die er toe doen tijdens het zwemmen. Nabaiji helpt je kiezen.

Welke waterschoenen passen bij mij?

Welke waterschoenen passen bij mij?

Voor iedere gelegenheid, gerelateerd aan water, kan je waterschoentjes dragen. Maar welke waterschoen past eigenlijk bij jou? Lees het in onze blog!

Badmutsen

Hoe kies ik een badmuts?

Een badmuts beschermt het hoofdhaar en zorgt ervoor dat er minder weerstand in het water is, omdat je gestroomlijnd door het water beweegt. Een badmuts is bij sommige zwembaden verplicht, denk hier ook aan als je op vakantie gaat. Haar kan de filters van het zwembad vervuilen en daarom kiezen sommige zwembaden in het buitenland ervoor om dit verplicht te stellen. We hebben 3 verschillende soorten badmutsen: stoffen, stof met siliconen coating of siliconen. Nabaiji geeft je advies over het kiezen van de juiste badmuts voor het gewenste gebruik.

snorkelen Easybreath Subea Decathlon

Hoe kies je je snorkeluitrusting?

Wil je het snorkelen ontdekken en je verdiepen in de onderwaterwereld? Dan is het heel belangrijk dat je de juiste uitrusting kiest voor je vertrekt op je ontdekkingstocht!

vakantie

Zomervakantie-inspiratie nodig? 5 soorten vakantie die je wilt ondernemen

Nog even en het is zover: de zomervakantie komt eraan! Ben jij op zoek naar vakantie-inspiratie? In deze blog ontdek je vijf verschillende soorten vakanties die je zomervakantie onvergetelijk maken. Houd jij wel van een actieve fiets- of watersportvakantie? Of neem je liever de tijd om te ontspannen tijdens een strandvakantie of het kamperen? Of vind je een thuisvakantie wel aantrekkelijk klinken? Wat je ook gaat doen, Decathlon heeft alles voor jouw zomervakantie. Met de tips uit deze blog geniet jij deze zomer extra van je vrije tijd. Wie weet probeer jij na het lezen straks alle soorten uit. Go try en geniet van je vakantie!

Hoe kies een stand up paddle board?

Hoe kies ik een SUP board?

Ga je voor het eerst een stand up paddle (SUP) gebruiken of ben je van plan om een SUP board aan te schaffen? Decathlon biedt een uitgebreid assortiment aan stand-up paddle boards. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om jezelf goed te oriënteren, vandaar deze adviesgids.

Hoe kies ik een kajak?

Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl

Kano of kajak? Opblaasbaar of hardshell? Voor op zee of voor op rivieren? We helpen je bij het maken van juiste keuze.