Wetsuit voor surfen meisjes 500 neopreen 4/3 mm zwart rood

€124,99

8644797

Onze teams ontwikkelden dit surfpak voor gevorderde surfsters die tot 2 uur surfen in koud water, tussen 12°C en 18°C.

Dit pak biedt je een optimale warmte-isolatie in koud water. Doordat het heel soepel is, kun je ongehinderd bewegen. Geschikt voor sessies tot 2 uur.

Kleur:

ZWART / ZWART

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Bewegingsvrijheid

Soepeler neopreen op de romp en armen. Rekbare naden.

Gemakkelijk aan en uit

Rugrits. Lange ritstrekker vanaf maat 10 jaar.

Waterdichtheid

Neopreen van 4 en 3 mm, genaaid/gelijmd. Flap onder de rits om het water buiten te houden.

TECHNISCHE INFORMATIE

EEN GAT OF SCHEUR IN JE WETSUIT? GOOI HEM NIET WEG!

Om de levensduur van je wetsuit te verlengen en de ecologische voetafdruk ervan te verkleinen, verbindt Decathlon zich ertoe dat alle neopreen wetsuits repareerbaar zijn en na reparatie weer in perfecte staat zijn!
Ontdek hier onze reparatieset: https://www.decathlon.nl/p/kit-pieces-reparation-neoprene-scd-avec-feuille-3-et-5-mm/_/R-p-301623?mc=8501856
Ontdek ook onze reparatietips: https://support.decathlon.nl/combinaison-de-surf-decathlon-sav

HOE KIES JE DE JUISTE WETSUIT? (Deel 1)

Het eerste criterium om een wetsuit te kiezen, is de watertemperatuur.
Die varieert naargelang de plaats en de tijd van het jaar.
Ga dus steeds na of de watertemperatuur op je spot overeenstemt met het aanbevolen temperatuurbereik:
Warm water: warmer dan 21°C. Matig warm water: tussen 18 en 21°C. Koud water: tussen 15 en 18°C.
Erg koud water: tussen 10 en 15°C. Ga naar de site seatemperature.org om de watertemperatuur van je spot te zien

HOE KIES JE DE JUISTE WETSUIT? (Deel 2)

Het tweede criterium is de duur van je sessies. Als je minder dan een uur aan een stuk surft, zijn de modellen 100 geschikt. Om tot 2 uur te surfen, kies je de modellen 500 en tot 3 uur de modellen 900. In vergelijking met de modellen 100 zijn de modellen 500 warmer (beter waterdicht) en beperken ze beter vermoeidheid (meer bewegingsvrijheid) en irritaties. Hetzelfde geldt voor de modellen 900 ten opzichte van de modellen 500. Opmerking: de modellen 900 zijn minder gemakkelijk aan te trekken.

DE JUISTE MAAT KIEZEN

Om optimaal te profiteren van de werking van je surfpak is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Een surfpak moet heel goed aansluiten, er mogen nergens plooien te zien zijn. Het is normaal dat het pak te strak lijkt te zitten wanneer je het past op het droge, dat ongemak verdwijnt zodra het nat is. Als je een te groot surfpak kiest, ontstaan er plooien, kun je last krijgen van irritaties en vermindert de thermische isolatie (er komt water in het pak).
Pas het pak voor je het koopt!

Materialen

De wetsuit 500 van OLAIAN is gemaakt van neopreen, voor een beter thermisch comfort. Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 4/3 mm. Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) die stikstofbellen met isolerende eigenschappen bevatten.

Hals

Speciale afwerking aan de hals om irritaties te beperken. Als je een gevoelige huid hebt, kun je een rashguard onder je wetsuit dragen om het risico op irritaties te beperken. Indien je de wetsuit lange tijd draagt, kan het ook helpen om de plaatsen die gevoelig zijn voor wrijving (hals, oksels) in te smeren met een vette crème (bijv. vaseline).
Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de flap binnenin het pak goed ligt, om irritatie door de rits en hals te voorkomen.

Sluiting

Onze ritsen en sluitingen worden in een lab getest zodat we kunnen garanderen dat ze lang meegaan en goed bestand zijn tegen zout water. We hebben de rits op de rug geplaatst, voor meer comfort bij boardsporten (wanneer je op je buik ligt bij het uitpeddelen).

Ritssluiting

De wetgeving verplicht een korte treklus op de rits van kindermodellen, om verstikkingsgevaar te vermijden bij jonge kinderen. Vanaf maat 10 jaar is het koordje aan de rits langer zodat het kind helemaal zelf de rits open en dicht kan doen. Een flapje met klittenband voorkomt dat de rits onbedoeld opengaat tijdens het dragen.

Waterdichte assemblage

De naden zijn genaaid en gelijmd zodat de waterdichtheid en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Het pak is 'blind' gestikt, d.w.z. dat de draad niet volledig door het neopreen gaat zodat er geen water kan binnendringen. Doordat er geen draden aan de binnenkant zitten, wordt irritatie voorkomen. Op de gevoelige plaatsen zijn comfort- en verstevigingspatches aangebracht.

Sleutelzakje

Sleutelzakje onder de ritsflap. Vanaf maat 10 jaar.

Irritatiewerend model

We hebben dit artikel ontwikkeld met naadloze panden onder de armen om de huidirritatie te beperken die kan ontstaan door de herhaalde peddelbewegingen bij boardsporten.

Blijf langer warm dankzij isolerende accessoires! Een aangepaste outfit voor elke watertemperatuur ...

In het water verlies je meer dan de helft van je lichaamswarmte aan de lichaamsuiteinden (voeten, handen, hoofd). Daarom enkele aanbevolen accessoires:

- in warm en matig warm water (> 18°C) => neopreen surfschoenen.
- in koud water (15 - 18°C): laarsjes en kap
- in erg koud water (10 - 15°C): laarsjes, handschoenen, kap
Ontdek al onze neopreen accessoires op decathlon.nl

Geschikt voor allerlei watersporten

Onze wetsuits worden ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, actief wandelen in de branding (longe-côte) of peddelsurfen (stand-up paddling).

Wat is het merk Olaian?

De surfartikelen van TRIBORD worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfen, bodyboarden en skimboarden. Geleidelijk zullen de vermeldingen op al onze surfartikelen worden vervangen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Rubber - Chloropreen (CR) Hoofdstof 100% Polyamide Bovenlaag - Basismateriaal 86% Polyamide, 14% Elastaan

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en geventileerde plaats. Verwijderd houden van warmtebronnen. Laat je wetsuit nooit in de volle zon drogen, dan zal hij langer meegaan. Niet wassen in de machine.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor water tussen 12°C en 17°C. Duur van de sessie tot 2 uur.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden