Welke kleding draag je tijdens het Suppen? Kies de juiste Sup kleding

Welke kleding draag je tijdens het suppen? kies de juiste sup kleding

Tijdens het suppen kan je nat worden of zelfs in het water vallen. Hou hier rekening mee tijdens het kiezen van de juiste SUP kleding. Lees meer!

wanner suppen

Wanneer ga je suppen?

Bij het aanschaffen van SUP kleding is het van belang om te bepalen in welke periode je gaat suppen. Op basis hiervan maak je namelijk de keuze welke SUP kleding geschikt is voor jou. Wij maken onderscheid tussen suppen in de zomer, winter of het tussenseizoen. Binnen Decathlon hebben we ons eigen SUP merk Itiwit. Alle producten en kleding van het merk Itiwit zijn daarom zeer geschikt voor het suppen.

Suppen in zomer

Suppen in de zomer

Als je SUP kleding wil aanschaffen voor de zomermaanden moet je rekening houden met een relatief hoge buitentemperatuur en natuurlijk de zon die kan schijnen. In deze periode is warmte geen probleem en zal je zelfs vrijwillig het water in gaan om af te koelen als je actief aan het suppen bent. Vergeet ook niet om jezelf goed in te smeren met zonnebrand! Wij raden de volgende kleding aan:

- Zwembroek, kortebroek, bikini of badpak
- Korte wetsuit
- UV-kleding
- Zonnebril

winter suppen

Suppen in de winter

Voor de echte doorzetters die in de winter gaan suppen is er natuurlijk ook voldoende SUP kleding beschikbaar. Van belang is het vasthouden van warmte, maar ook het afvoeren van zweet als je heel actief bent. Daarnaast koelen je handen en voeten het snelst af, waardoor het van belang is om deze extra te beschermen tegen de kou. Wij adviseren daarom deze kleding:

- Lange winter wetsuit
- Waterschoenen
- Handschoenen
- Extra thermo onderkleding
- Een muts

Welke kleding draag je tijdens het Suppen? Kies de juiste Sup kleding

Suppen in een tussenseizoen

Suppen in een tussenseizoen wordt steeds populairder omdat het niet te warm en niet te koud is om actief te zijn. Tijdens de lente kan de zon schijnen zonder dat het te warm wordt tijdens het suppen en in de herfst is het lekker fris zonder dat je rekening moet houden met de echt koude temperaturen. Kies daarom SUP kleding uit wat past bij jouw voorkeur. Wij raden aan om te werken met laagjes zodat je jezelf gemakkelijk kan aanpassen aan de omstandigheden:

- Dunne en/of korte wetsuit
- Leggings
- Onderlaag van bijvoorbeeld thermo
- Windjack
- Waterschoenen wanneer nodig

Ontdek de sup kleding die bij jou past

Zoals aangegeven is het van belang om te bepalen in welke periode je wil gaan suppen. Op basis daarvan weet je direct of je voor een nieuwe wetsuit moet gaan, of je waterschoenen nodig hebt en of je jezelf bijvoorbeeld moet beschermen tegen de zon. Ook is het belangrijk om een zwemvest te dragen zodat je beschermd bent zodra je in het water valt. Helemaal voor kinderen is het dragen van een zwemvest belangrijk om ongelukken te voorkomen.

Ook interessant voor jou

Hoe kies een stand up paddle board?

Hoe kies ik een SUP board?

Ga je voor het eerst een stand up paddle (SUP) gebruiken of ben je van plan om een SUP board aan te schaffen? Decathlon biedt een uitgebreid assortiment aan stand-up paddle boards. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om jezelf goed te oriënteren, vandaar deze adviesgids.

Surfboard testen? | Try before you buy | Decathlon.nl

SUP huren?

Wil je een sup board huren? Onze sup's kun je voordelig huren bij een winkel bij jou in de buurt. Lees meer.

sy

Go Try: SUP yoga!

Waarom Stand Up Paddle (SUP) en yoga combineren? SUP yoga is de ultieme manier om te genieten van de rust van de natuur en yoga op een bijzondere manier uit te voeren. Met dit artikel kun je zelf het water op en SUP yoga oefeningen uitproberen!

Surfboard testen? | Try before you buy | Decathlon.nl

SUP testen? | Try before you buy | Decathlon.nl

Wil je een sup board testen? Onze sup's kun je gratis testen voordat je deze aanschaft. Lees meer.

Hoe kies ik een kajak?

Hoe kies ik een kajak? | Decathlon.nl

Kano of kajak? Opblaasbaar of hardshell? Voor op zee of voor op rivieren? We helpen je bij het maken van juiste keuze.

Kanoën Zweden

Kanoën in zweden

Iedereen wil tijdens zijn vakantie even ontsnappen aan alle rush en genieten van de nodige rust. Wij probeerden het kano & kampeer-concept uit voor een week in de wondermooie omgeving van Zweeds Värmland.